www.magyar-mernoki.com
norelem

Hogyan épülnek be norelem szabványos gépelemei a digitális folyamatokba, és hogyan támogatják a feldolgozóipar jövőjét?

A digitális folyamatok fokozódó gyártási integrációja az iparág egyik legaktuálisabb forró pontja. Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója azt vizsgálta meg, hogy az adatok és a szabványos gépelemek kulcsfontosságú szereppel bírnak a feldolgozóipar digitalizálásában és átalakulásában.

Hogyan épülnek be norelem szabványos gépelemei a digitális folyamatokba, és hogyan támogatják a feldolgozóipar jövőjét?

Az elmúlt években jelentős változásokat tapasztaltunk az adatoknak és a digitális folyamatoknak a termelésben történő alkalmazásában, a CAD-modellek használatától a robotika alkalmazásáig a kulcsfontosságú termelési feladatok elvégzésében; de a digitalizáció is a részletekben rejlik. A mindennapi tervezésben és termelésben használt szabványos gépelemek növekvő száma miatt az intelligens komponensek fejlesztése kulcsszerepet játszik a digitális technológiák hatékony kihasználásában. Ezen fejlesztéseknek és a szabványos komponenseknek a digitális folyamatokkal történő integrálása révén emelhetjük a tervezés és a fejlesztés szinvonalát, valamint minimalizálhatjuk az állásidőt és a karbantartási időt.

Maguk a szabványos gépelemek is egyre inkább digitalizálódnak, ami azt jelenti, hogy a mérnökök és a gyártó cégek már a kezdetektől optimális folyamatokat hozhatnak létre. Ez látható például a szabványos gépelemek esetében, amelyeknél szükség esetén állapotot lehet lekérdezni vagy szorítóerőket lehet képernyőn megjeleníteni.

Ahogy a növekvő digitális integráció érdekében a szabványos gépelemeket is fejlesztik , úgy a mérnökök is több lehetőséget kapnak az optimalizálásra, és továbbra is nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a digitális tervezési folyamatokban. Elengedhetetlen, hogy ezek a termékek jól illeszkedjenek a meglévő adatrendszerekhez, hogy a mérnökök és a termelőüzemek a legmegfelelőbb termékeket választhassák projektjeikhez.


Hogyan épülnek be norelem szabványos gépelemei a digitális folyamatokba, és hogyan támogatják a feldolgozóipar jövőjét?

Szabványos gépelemek betervezése a digitális integrációt szem előtt tartva
Egyes szabványos gépelemek jobban integrálhatók a digitális folyamatokba, mint mások, de a digitális integrációhoz különösen ideális komponensek közé tartoznak azok, amelyek pozicionálást, mozgatást és merest támogatnak. Példa erre norelem helyzetkijelzője elektronikus IO link interfésszel. Ezeket méretbeállítások ellenőrzésére használják, hogy hatékonyan csökkentsék a gépbeállítási időket és növeljék a gép hatékonyságát. Intelligens technológiai rendszerekkel jól integrálhatók, mert szabványos interfészeket használnak. Ezenkívül rendkívül sokoldalúak, és számos különféle feladatra használhatók, például marógépekben vagy a csomagolóiparban.
norelem szabványos komponenseinek egyik egyedi tulajdonsága valójában a szabványosított interfész, amely lehetővé teszi a digitális folyamatokkal való egyszerű integrációt.

A digitális folyamatokba jól integrálható szabványos gépelemek további példái norelem léptetőmotorjai, biztonsági kapcsolói, biztonsági zsanérkapcsolói, és állapotérzékelőkkel ellátott rugós nyomótagjai.

norelem léptetőmotorjai beépített pozicionáló vezérléssel rendelkeznek, azaz szoftverrel programozhatók. Ezáltal az ügyfelek szabályozhatják a motor sebességét, működési időtartamát, valamint más programozható funkciókat. Ezeket a motorokat olyan feladatokra tervezték, ahol valaminek emberi beavatkozás nélkül kell mozognia. Így a motorok a programozás után önállóan működhetnek, ami csökkenti az állásidőt és védi a dolgozókat.

A mágneses biztonsági kapcsolók ezzel szemben biztonsági ajtókon, biztonsági burkolatokon és nyílásokon való használatra készülnek. A biztonsági kapcsoló mágnesesen kódolt rendszeren keresztül, érintés nélkül működik, így nincs szükség emberi érintésre. Az elektronika egy teljesen tokozott házban található. Kiviteltől függően a kapcsolt állapotot LED jelzi ki. A biztonsági berendezés kinyitása automatikusan biztonságos rendszerleálláshoz vezet, ami ismételten a dolgozókat védi.

norelem biztonsági zsanérkapcsolói a lengőpántos biztonsági ajtók, védőnyílások és burkolatok helyzetének figyelésére szolgálnak. A védőberendezés felügyelete közvetlenül a csuklópántban történik. Az univerzálisan előre beállított változatoknál a kapcsolási szög a teljes munkatartományban szabadon állítható. Az ajtókhoz és oszlopokhoz történő gyors igazítást egy szerelési segédeszköz támogatja. Ezek a kapcsolók számos iparágban alkalmazhatók, például a célgépgyártásban.

Egy utolsó példa norelem állapotérzékelőkkel ellátott rugós nyomótagjai. A beépített végálláskapcsolón keresztül elektromos vezérlőjel küldhető, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek egyszerű mechanikai folyamatokat vezérelhetnek, és pontosan tájolhatják az aktuális munkadarabokat.


Hogyan épülnek be norelem szabványos gépelemei a digitális folyamatokba, és hogyan támogatják a feldolgozóipar jövőjét?

Jövőbiztos gyártás
A feldolgozóiparnak képesnek kell lennie a különféle munkakörülményekhez való alkalmazkodásra. Annak ellenére, hogy a technológia lehetővé teszi a gépek telephelyen kívülről történő irányítását, a karbantartási szempontok nagyon nehezen kezelhetők.

A karbantartást a legtöbb esetben szemrevételezéssel határozzák meg, és a telephelyen kívüli helyszínek nem teszik lehetővé ezt a fajta ellenőrzést. A távkarbantartási eljárások hiánya és a távmunka kockázatot, például az gépelemek javíthatatlan elhasználódását és a gépek váratlan meghibásodását jelentheti.

Erre megoldást jelent a gépelemeknek a digitális folyamatokba való integrálása, hogy a karbantartó mérnökök távolról diagnosztizálhassák és oldhassák meg a problémákat.

A berendezésekhez például érzékelők csatlakoztathatók fizikai paraméterek, például rezgés és hő észlelésére. Ahelyett, hogy többszöri látogatást végeznénk a helyszínen, ez a módszer kiküszöböli a hosszadalmas és elhúzódó diagnosztikai tesztelés szükségességét. A megfelelő adatok birtokában a lehető leggyorsabban megrendelhetők a szabványos gépelemek, és a gép kijavítható.

A megfelelő rendszerek biztosítása
Mivel az ehhez hasonló intelligens gépelemek egyre gyakoribbak a gyártásban, valamint egyre erősebb az innováció és a növekedés követelménye, norelem kulcsfontosságú feladatának tekinti a vásárlók és a gyártók támogatását a vásárlási folyamatban. A THE BIG GREEN BOOK, a műszaki értékesítési csapat és norelem online vásárlási platformjának közös célja, hogy megadja a gyártóknak és vásárlóknak a szükséges adatokat, valamint a támogatást a vásárlási döntéseikhez.

A gépészmérnökök számára kialakított teljes termékskálájával norelem arra törekszik, hogy a legjobb mechanikaus és elektromos gépelemeket kínálja, amelyek segítséget nyújtanak a jövőbeli gyártási rendszerek digitális alkalmazásaihoz. norelem teljes termékkínálatának böngészéséhez kérjük, látogasson el a www.norelem.hu oldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz