www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Egyszerű túlfeszültség védelem

Az új M-LB-2000 rendszer mindössze egy hurokkapcsoló funkcióval nyújt túlfeszültség védelmet, ami megkönnyíti a karbantartást és az üzembe helyezést, így ideálisan használható olyan alkalmazásokban, amelyek csak minimális specifikációt igényelnek.

Egyszerű túlfeszültség védelem
Az M-LB-2000 termékcsalád moduljai ideálisak minimális specifikációkkal rendelkező alkalmazásokhoz

Az M-LB-2000 túlfeszültség védelemmel ellátott sorkapcsok kiváló alternatívájaként is használható. A sorkapcsokat a 6,2 mm-es vékony modulok helyettesíthetik, amelyek semmilyen egyéb helyigénnyel nem rendelkeznek. Az egy darabból álló eszközök szabványos DIN sínre szerelhetők és SIL 3-ig tartó alkalmazások számára engedélyezték, ATEX és IECEx szerinti 1. zóna hitelesítéssel. Az M-LB-2000 rendszer az M-LB-5000 túlfeszültség védelmi rendszer ideális kiegészítője – a két részből álló eszköz diagnosztikai funkciókat lát el.

Az állapotfigyelő funkcióval ellátott M-LB-5000 szabadalmaztatott diagnosztikát és speciális algoritmust használ a különböző túlterhelési helyzetek észlelésére, amelyek a túlfeszültség-védelmi funkciók elhasználódásához vezethetnek. Ez javítja a védelmi funkció és ezáltal a rendszer egészének rendelkezésre állását, miközben csökkenti a karbantartási költségeket. Az egyes védelmi modulok fényjelzője nagymértékben csökkenti a tesztelésre fordítandó időt, mivel a hiba nagyon könnyen hozzárendelhető egy adott jeláramkörhöz.

A rendszer a karbantartás terén is jelentős előnyöket biztosít az egyéb megoldásokhoz képest. A DIN-szerelősín alapmodulja például megakadályozza a jel megszakítását, amikor a védelmi modul le van kapcsolva. A védelmi modul tehát anélkül cserélhető, hogy az negatív hatással lenne az üzembe helyezésre. Amennyiben a jeláramkört szándékosan meg kell szakítani – például az üzembe helyezés során végzett izolálási vizsgálatokhoz – a védelmi modult egyszerűen 180 fokkal el lehet forgatni és csatlakoztatni. Ebben az esetben a jeláramkört egy integrált leválasztó funkció megszakítja.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz