www.magyar-mernoki.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Környezetvédelem: A Veolia Water Solutions & Technology a Prosoft Technology rádióit használja szolár iszapszárításhoz

A vízkezelés után gyakran van szükség a visszamaradó iszap kiszárítására. Az MSE által forgalmazott SOLIA szolár iszapszárító rendszer automatizált forgató berendezéssel van ellátva. A működés automatizált és a robot ellenőrzéséhez nincs szükség üvegház-szerkezetben való személyes jelenlétre. A robot rádióvezérlésű, ami hatékonyabb megoldást jelent, mint a hagyományos vezetékes kialakítás.

Környezetvédelem: A Veolia Water Solutions & Technology a Prosoft Technology rádióit használja szolár iszapszárításhoz
A SOLIA folyamat során a centrifugával víztelenített szennyvíziszap maradékát egy üvegházban napsugárzás segítségével kiszárítják. Egy automatizált forgató berendezés rendszeresen összekeveri a száraz és a nedves iszapot, hogy optimalizálja a szárítási időt.

Az MSE úgy határozott, hogy rádióvezérléssel látja el a robotokat, amelyek így képessé válnak arra, hogy információkat szolgáltassanak vissza a vezérlőállomásra. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a kezelő képes a távolból ellenőrizni a robotot, irányíthatja mozgását és ismeri annak pontos pozícióját. A robot WAGO vezérlő panellel rendelkezik, amely a rádió által kommunikál.

„Az üzembe helyezés rendkívül egyszerűnek bizonyult, a Prosoft Technology technikai segítségének köszönhetően” mondta el Xavier Bousquet, a Veolia Water Solutions & Technology alkalmazottja. „Amikor a beszállító kiválasztásáról kellett dönteni, az egyik disztribútoruk, az RG2I által megadott leírás fogott meg minket. Számunkra az volt a legfontosabb, hogy megbízható megoldást kapjunk és vásárlóink egyáltalán ne szembesüljenek problémákkal a működés során. A Prosoft Technology RadioLinx berendezései kapcsán valóban ez az igazság.”

Eddig fél tucat üzemben kerültek berendezésre a Prosoft Technology rádiórendszerei. A Veolia Water Solutions & Technology éllovas a szennyvízkezelő üzemek tervezésében, építésében és üzemeltetésében. A Veolia Water Solutions & Technology tervezte az üzemek által használt technológiákat és a kapcsolódó szolgáltatások széles spektrumát kínálja, amelyek tovább növelik az ügyfeleknél üzembe helyezett rendszerek hatékonyságát és üzembiztonságát. Az élenjáró technológiák egyedülálló portfoliója és az ezzel járó innovációs potenciál mind a közüzemek, mind az ipar számára lehetővé teszi, hogy tökéletes ellenőrzést gyakoroljanak a szennyvízkezelési folyamat felett.

Egy megbízható adatátviteli rendszer
A RadioLinx az ipari automatizációs alkalmazásokhoz olyan megoldásokat kínál, amelyek ötvözik a vezeték nélküli kapcsolat előnyeit a magas megbízhatósági szinttel. Azonkívül, hogy zord üzemi körülmények között is üzemképes, megkönnyíti az Ethernet adatcsomagok átvitelét is.
Az IEEE 802.11 (közismert nevén a "Wi-Fi") által leírt szabványok rendkívül magas szintű biztonsági szintet (802.11i), rugalmasságot és interoperábilis képességet határoznak meg az ipari automatizálási alkalmazások számára. Eredetileg irodai és otthoni alkalmazásoknak hozták létre, így ennek a technológiának még mindig megvannak a maga korlátai, ha ipari protokollokhoz használják, és adatátviteli gondokat okozhatnak az ipari automatizálási alkalmazásokban (a problémák általában Ethernet adatcsomagok átviteléhez használt rádiós adatátviteli metódusokkal vannak összefüggésben). A RadioLinx termékcsalád azonban optimális csomagkapcsolt adatátviteli eszköz. A csomagkapcsolat adatátvitel javítása érdekében a Prosoft Technology egy különleges jelfeldolgozó algoritmust fejlesztett ki, amely jobban kihasználja a teljes sávszélességet és az ipari automatizálási mérnökök által megkívánt gyors adatátviteli sebességet is támogatja.

A „Power over Ethernet” (PoE) lehetővé teszi a rádiókészülék számára, hogy a működésükhöz szükséges áramot az Ethernet adathálózaton keresztül kapják, így egyetlen kábelen keresztül csatlakoznak (kettő helyett), ami nagyban leegyszerűsíti a telepítést és csökkenti a telepítési időt.

A berendezéshez használt RadioLinx 802.11abg modell másik értékes funkciója, hogy támogatja a soros beágyazást, ami azt jelenti, hogy a soros perifériák beintegrálhatóak a vezérlőrendszer Ethernet architektúrájába. A rádiórendszer mind a 802.11bg (2.4 GHz), mind a 802.11a (5 GHz) sávszélességű konfigurációkban kiváló teljesítményt nyújt: a nagyobb teljesítményű processzor az adatok és a jelek gyorsabb feldolgozását teszi lehetővé, ami a felhasználó szemében a nagyobb adatátviteli sebességben ölt testet.

A RadioLinx rendszerek ideálisak az ipari alkalmazások számára: ipari minőségű burkolatok, megnövelt működési hőmérsékleti tartomány, a rezgés- és ütésellenállásra vonatkozó szabványok teljesítése, robbanásveszélyes környezetben való hitelesített használhatóság, DIN sínre rögzítés stb… mindez az VEOLIA követelményeinek való megfelelőséget igazolja.

RG2i
Az RG2i a 2AR csoport tagja és a magas hozzáadott értékű ipari kommunikációs megoldásokra specializálódott. Megalapítása óta az ipari IT (adatgyűjtés, információ-továbbítás, fieldbusz, Ethernet, gateway, modem, rádió, input/output) területén tevékenykedik, és vezető szerepet tölt be Franciaországban és Észak-Afrikában. További információ a http://www.rg2i.fr/index.html oldalon olvasható.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz