www.magyar-mernoki.com
Norelem

A termelési hatékonyság növelésének szabványa

Széles körben ismert, hogy a gyártószektor kulcsfontosságú szerepet játszik egy ország általános termelékenységének javításában. Miközben sok cég új technológiákat, robotizálást és automatizálást vezet be ennek érdekében, Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója alternatív megoldást kínál erre; a szabványos alkatrészek az általános költségek között megmutatkozó többletköltségek nélkül egyszerűsítik le a tervezési és gyártási folyamatot.

A termelési hatékonyság növelésének szabványa

A termelékenység szempontjából az idő pénz, és a tervezőmérnökök már nem engedhetik meg maguknak, hogy hosszú időket töltsenek el a kerék újrafeltalálásával - magyarázta Schneck úr -. Ehelyett jobban meg kell ismerniük az általuk használt termékeket és a különféle alkalmazásokat. A mérnökök számára komoly versenyelőnyt jelent, ha tudják, hogy honnan és hogyan szerezhetők be a termékek a legegyszerűbb módon. Manapság a legtöbb CAD-program használatakor egyetlen kattintással beilleszthetők a rendszerbe a szabványos alkatrészek. Ez jelentősen felgyorsítja a tervezési és gyártási folyamatot, valamint a szerszám- és gépgyártás fejlesztési folyamatát, a költségek csökkentésével párhuzamosan.

A legtöbb modern tervezőszoftver megkönnyíti az ismétlődő tervezéseket és szinte pillanatok alatt elvégzi a háttérben a számítási feladatokat, felszabadítva a mérnököket, hogy a kreatív problémamegoldó feladatokra tudjanak koncentrálni. A tervezőmérnök hagyományos szerepe ennélfogva megváltozik. Nagyobb felelősséget vállalhatnak a termék fejlesztésnek úgy koncepcionális, mind esztétikai vonatkozásaiért, amellett, hogy elszámoltathatók a termék lehető legköltséghatékonyabb módon történ előállításáért. A szabványos elemek, rendszerek és alkatrészek, valamint az azonnali szállítási kompetenciával rendelkező beszállítói hálózat megfelelő ismerete elengedhetetlen a fejlesztési folyamatban elérhető idő- és költségmegtakarítás realizálásához.


A termelési hatékonyság növelésének szabványa

Egy új szabvány
A szabványos alkatrészeket vagy elemeket nem a DIN szabvány értelmében kell szabványosnak értelmezni, hanem olyan egységekként, amelyeket sokrétű alkalmazásra terveztek, és egymással kompatibilisak. Ezeket csak egy változatban tervezik, azonban több iparágban, különböző feladatokat lehet velük kielégíteni. A norelem kínálatában jelenleg 45 000 ilyen alkatrész áll az ipar rendelkezésére és a THE BIG GREEN BOOK átfogó referenciaútmutatónak számít a tervezőmérnökök számára. Amikor egy-egy elérhető alkatrésztípusról érdeklődnek az ügyfelek, Marcus egy sor gyakorlati példát tud kínálni számukra.

A THE BIG GREEN BOOK már régóta a német ipar sorvezetője és egyre fontosabb eszközzé válik a tervezőmérnökök számára - jelentette ki. - Növekvő keresletet tapasztalunk a tervezőmérnökök részéről az önbeálló ülékek és rugós nyomóelemek iránt minden változatban megfogáshoz és tájoláshoz, a reteszelő csapok és ütközők iránt a munkadarabok pontos beállításához, valamint különféle megfogók és rögzítőelemek iránt, az olyan kezelőelemekről nem is beszélve, mint például markolatok, gombok és gépelemek kezelésére szolgáló fogantyúk.

Ezek a termékek azonnali és költséghatékony megoldást jelentenek a tervezőmérnökök számára. Való igaz, hogy saját maguk is megtervezhetik és legyárthatják az alkatrészeket, de ez úgy idő, mind pénz szempontjából magas ráfordításokkal jár. Egy olyan időszakban, amikor a mérnökök időszűkében vannak és az erőforrások szűkösek, a tervezőknek azonnali megoldásra van szükségük. Ez az oka annak, hogy norelem 45 000 szabványterméket kínál, amelyek azonnal elérhetők a THE BIG GREEN BOOK-ban. Az alkatrészek online is elérhetők, egyértelmű és logikus megjelenéssel, kísérő adatokkal, információkkal és rajzokkal. Ez lehetővé teszi, hogy a tervezőmérnökök mindössze egyetlen kattintással hozzájussanak a szükséges termékhez és a hozzá tartozó CAD-adatokhoz.»

Szabványos alkatrészek kifinomult rendszerek kiépítéséhez
A THE BIG GREEN BOOK minden fejezete a hozzá tartozó és a hozzá konfigurálható alkatrészeket is tartalmazza, lehetővé téve a tervezőmérnökök számára, hogy a teljes rendszert gyorsan felépítsék szabványos elemekből. Nem csak egyszerű alkalmazásokbanen, hanem a nagyobb tervezési projektekben is fontos szerepe van ezeknek a gépelemeknek.


A termelési hatékonyság növelésének szabványa

Összeépítve a szabványos alkatrészek hatékony fegyvert képeznek sok mérnök számára a mindennapi tervezési kihívások leküzdésére, legyenek azok hajtástechnikai, anyagmozgató, vagy automatizált gyártási rendszerek. Például a pneumatikusan lineáris egységek a beállító, tájoló és mozgatási feladatok széles skáláját oldják meg a gép- és rendszermérnöki tervezésben. A moduláris, telepítésre kész mozgató elemek lehetővé teszik a komplex többtengelyes rendszerek nagy pontossággal és dinamikával történő megvalósítását is a lehető legrövidebb időn belül. És ez még nem minden. A számos változatban elérhető, beépítésre kész golyósorsók különféle feldolgozási és kezelési feladatot látnak el, míg a fogasszíjas hajtásrendszerekkel hatékonyan megoldhatók a kifinomult automatizálási kihívások.

Szabványos alkatrészek gyártójaként és szállítójaként nem az a kérdés, hogy miként bővítjük tovább a termékkínálatunkat, ami minden évben megtörténik, hanem hogy miként ösztönözzük a mérnököket a THE BIG GREEN BOOK és a mindent átfogó termékválaszték használatára, hogy komplett rendszereket hozzanak létre» - tette hozzá Marcus Schneck.

A szabványos alkatrészeket az teszi olyan sokoldalúvá, hogy összetett elemek konfigurálhatók egyedi rendszerek építéséhez, legyen az egy átfogó rendszer alkatrészek automatizált raktárban történő betárolására, tájolására vagy csomagolására, vagy két szinkron, bordástengelyes fogasszíj, amelyek anyagmozgatási feladatokat látnak el. Szabványos alkatrészek használata esetén a tervezőmérnökök napokon belül létrehozhatnak egyedi megoldásokat külön felmerülő tervezési költségek, valamint hosszadalmas beállítási és rögzítési feladatok elvégzése nélkül, ezenkívül nem fordítanak értékes időt beszerzésre, szerkesztésre és összeállításra.

Ha többet szeretne tudni a norelemről, kérem, látogasson el a www.norelem.hu weboldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz