www.magyar-mernoki.com
NKE

Elektromosan szigetelt NKE gördülőcsapágyak – védelem az elektromos ívkisülés miatti csapágysérülések ellen

Az osztrák csapágyspecialista, az NKE Austria termékkínálatában elektromosan szigetelt gördülőcsapágyak is szerepelnek. Az SQ77 csapágyak szigetelőrétege megbízható védelmet nyújt az elektromos ívkisülés és az általa okozott elektrokémiai korrózió ellen. Az elektromosan szigetelt gördülőcsapágyak tipikus felhasználási területei pl. az elektromotorok, a generátorok és más elektromos gépek.

Elektromosan szigetelt NKE gördülőcsapágyak – védelem az elektromos ívkisülés miatti csapágysérülések ellen
Az NKE elektromosan szigetelt gördülőcsapágyak három változatban kaphatók: az SQ77 a külső gyűrűn elhelyezkedő kerámiaréteggel, az SQ77E sorozat a belső gyűrű szigetelésével, ill. az SQ77B hibrid csapágysorozat kerámia gördülőelemekkel, amely elméletileg tökéletes szigetelést tud garantálni.

Az SQ77 és SQ77E esetében a kerámiaréteg plazmaszórással kerül fel és minimum 1000 V AC/DC dielektromos szilárdságot biztosít. A szigetelt külső gyűrűs hengergörgős-, ill. mélyhornyú golyóscsapágyak többféle kivitelben, méretben és radiális hézaggal érhetők el.
Az elektromos gépekben történő alkalmazások során hagyományos csapágyakkal való összehasonlításban az elektromosan szigetelt csapágyak sokkal megbízhatóbb működést eredményeznek és valódi védelmet nyújtanak az elektrokémiai korrózió ellen. Sokkal költséghatékonyabb és megbízhatóbb megoldást jelentenek, mint a tengely, vagy a ház szigetelése. A szigetelt csapágyak ugyanazokkal a méretekkel és műszaki paraméterekkel rendelkeznek, mint hagyományos kivitelüek, igy kiegyenlitik egymást..

Az NKE minden ipari alkalmazáshoz készít szabványos, ill. speciális csapágyakat. Ezen túlmenően az NKE teljes körű technikai szolgáltatást és képzést kínál a termékfejlesztéshez és –alkalmazáshoz. Az NKE termékek 15 nemzetközi képviselet és több mint 240 disztribútor által érhetők el 60 országban világszerte.

Illusztrációk:
- NKE SQ77 elektromosan szigetelt gördülőcsapágy-sorozat különböző méretben és kivitelben.
- Hibrid NKE csapágyak kerámia gördülőelemekkel

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz