www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Kapcsolási rajz a felhőben

Az elektromos- vagy fluidtechnikai rajzainak előállításához kifejlesztett új EPLAN eBuild felhőszoftvert az SPS 2019 szakkiállítás ideje alatt mutatják be. A szoftver az EPLAN Platform 2.8 azon felhasználói számára készült, akik az első lépéseket akarják megtenni a felhőkörnyezetben. A vadonatúj freemium szoftvert akkor használhatjuk, ha regisztráltunk az EPLAN ePulse felhőrendszerbe és az EPLAN Platform 2.8-as verzióját használjuk.

Kapcsolási rajz a felhőben
Hauke Niehus.jpg: „Az Eplan eBuild segítségével ügyfeleink egyszerű, mégis hatékony eszközt kapnak, amely lehetővé teszi a kezdeti projekttervek elkészítését a felhőkörnyezetben” – jelentette ki Hauke Niehus, a Cloud Software alelnöke.

Az EPLAN eBuild névre keresztelt új szoftver az EPLAN ePulse felhőalapú szolgáltatások részeként teljesen új lehetőségeket nyit meg a mérnöki munkában. A teljesen új munkamódszert bevezető rendszert – a megfelelő a felhőkörnyezetben történő felhasználáshoz – a részletekbe menően megtervezték a könnyű használat érdekében. Az EPLAN Platform felhasználói  egyszerűen és gyorsan elkezdhetik a szoftver használatát.  A használathoz csak regisztrálni kell az EPLAN ePulse-n, meg kell nyitni egy projektet, ki kell választani a feladatokat, és a szoftver egy egérkattintással konfigurálja az EPLAN Electric P8 vagy az EPLAN Fluid alapú folyadékkör kapcsolási rajzokat.

Makró technológia a gyors sikerért

Hauke Niehus, a Cloud Business alelnöke így foglalta össze a gyorsan és egyszerűen elindítható szolgáltatás értékét: „Az Eplan eBuild segítségével ügyfeleink egyszerű, mégis hatékony eszközt kapnak, amely lehetővé teszi a kezdeti projekttervek elkészítését a felhőkörnyezetben. A tárolt makrókönyvtárak segítségével automatikusan generálhatók a sztenderd áramkörök vázlatai, így az automatizálási rendszerek tervezésekor sok idő és pénz takarítható meg.”


Kapcsolási rajz a felhőben
Machine configuration.jpg: Gyors és egyszerű konfiguráció – jelen esetben egy köszörűgép teljes gépkonfigurációjának formájában.

Beépített logika
Az EPLAN eBuild különlegessége, hogy tárolt makrókat biztosít a teljes elektromos- vagy fluidtechnikai rajzokhoz, ahelyett, hogy adatokat szolgáltatna az egyes eszközökről vagy alkatrészekről. A megfelelő logikát és varianciákat tartalmazó szoftver hatalmas sebességre gyorsítja fel a tervezési folyamatot, használata pedig a hatékony működtethetőség szempontjából még izgalmasabb. Továbblépve a felhasználók képesek lesznek az alapvető feladatukra összpontosítani, és a múlté válik a bonyolult „copy and paste” eljárás. Az eszköz egy másik előnye – amit az EPLAN teljes mértékben átad az ügyfeleinek –, hogy a korábban tesztelt kapcsolási rajz sablonok használatával javul a dokumentáció minősége. A könyvtárak egymás után bővülnek – az első angol és német nyelvű csomag az SPS 2019 szakkiállítás megnyitójára válik elérhetővé. Az EPLAN jelenleg számos alkatrészgyártóval folytat tárgyalásokat a könyvtárak kínálatának bővítése érdekében. A cél a konfigurátorok lehető legszélesebb körű elérhetősége, az ePulse pozitív felhasználói élményének maximalizálása érdekében. Mivel az adatok a felhőn keresztül kerülnek a felhasználókhoz, az adatok naprakészen tartása is sokkal könnyebb.


Kapcsolási rajz a felhőben
Sub-function 24 Volt power supply unit.jpg: A képen a 24 V-os tápegység példáján bemutatott alfunkciók könnyen konfigurálhatók az Eplan eBuild használatával.

További információ: https://www.eplan.de/ebuild-en

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz