www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

G10 Safety - A kevesebb néha több

A kábelcsatornák biztonságos telepítéséhez

G10 Safety - A kevesebb néha több
Az AS-Interfész a világ legszélesebb körben használt bekötési módszere, amely a lapos kábelek gyorscsatlakozó technológiája révén jelentősen leegyszerűsítette az automatizálást. Az AS-i biztonságossá tétele egy újabb fontos lépés volt az egyszerűség, a világos áttekinthetőség és költséghatékonyság terén új mércét felállító end-to-end megoldás felé. Ahol más megoldásoknál hardvertámogatás is szükséges, az AS-i Safety megbízható kommunikációjával és logikus, intelligens szoftverével nyűgözi le a felhasználót. A telepítési technológia során megszokottnak számít a digitális I/O eszközök IO portokkal rendelkező modulokkal, vagy elosztókkal történő csatlakoztatása. A biztonsági megoldások, pl. az AS-i Safety esetében szükségtelenné vált a felesleges párhuzamos vezetékezés, vagy a sokszor még mindig túlsúlyban lévő párhuzamos rendszerkörnyezet. Ahol a PLe szintnek megfelelő biztonságos komponenseket kell decentralizált módon bevezetni, ott vagy az AS-i interfészt integráljuk a készülékhez, vagy egy komplett, kétcsatornás AS-i modul használható a kapcsolat létrehozásához. Ennek eredményeképpen számos más AS-i integrált eszköz, illetve az igényelt modulok telepítéséhez elegendő hely szükségeltetik. A Pepperl + Fuchs meggyőző megoldást nyújt a problémára a világ legkisebb, IP68/69k védelemmel ellátott G10 biztonsági moduljával. Ehhez az ultra-kompakt modulhoz minden kontaktusokkal rendelkező biztonsági kapcsoló moduláris módon csatlakoztatható. Mivel a lapos kábel a kábelcsatornából előzetesen kicsatolandó, az egység alacsony magasságának (<23 mm) köszönhetően lehetséges a közvetlen telepítés a kábelcsatornában. Kívülről csupán az eszközhöz tartozó kerek kábelkimenet látható. Az egy darabból készült ház még egyetlen csavar segítségével jól lezárt állapotban is lehetővé teszi a lapos kábelek egyszerű táplálását, kerek, aranyozott csapokkal csatlakozva. A G10 biztonsági modul annyira kicsi és könnyű, hogy még csavaros rögzítést sem igényel. Ez zseniálisan egyszerű és a kisebb méret és súly az extra
funkcionalitás egy új szintjét biztosítja.

Dióhéjban:
- A világ legkisebb AS-i biztonsági modulja IP68/69k védettséggel
- Közvetlen kapcsolat a kontaktusokkal rendelkező biztonsági kapcsolókkal
- Egy darabból készült ház, másodpercek alatt lehetséges szerelhetőséggel
- Szerelés és telepítés a kábelcsatornában is lehetséges

MC52_120213_01_RGB.jpeg: Egyszerűen csatlakoztasson moduláris módon egy szabványos vészleállító gombot, vagy egy biztonsági végállás kapcsolót az AS-i kompakt G10 biztonsági moduljához a kábelcsatornában – és készen is van.

MC52_120213_02_RGB.jpeg + MC52_120213_03_RGB.jpeg: Két PLe/SIL3 hitelesített termékváltozat által tesznek az integrált és külső kijelző funkcióval rendelkező, IP68/69k védelemmel ellátott alkalmazások egy újabb lépést a tökéletesség irányába.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz