www.magyar-mernoki.com
Keyence International

Az IM-6500 az IM széria legújabb modellje

A hálózathoz történő jobb integrációnak és a mérőműszerhez kínált feldolgozó szoftvernek köszönhetően lehetővé válik az alkatrész nyomonkövethetősége és a tartós minőséget garantáló automatizált termelésirányítás. A termelési folyamatok által elvégzett műveletek tehát azonnal azonosíthatóak, így az esetlegesen előforduló gyártási hibák gyorsan korrigálhatóak. Az új funkciók által a mérés minősége és pontossága is javult.

Az IM-6500 az IM széria legújabb modellje
Az IM széria egy képalkotó dimenzionális mérőrendszer. Nagy pontosságú, megbízható méréseket garantál minimális időigénnyel. Egyszerűen helyezze be a kalibrálásra váró elemet, nyomja meg a gombot és néhány másodperc alatt akár 99 különböző mérési adatot kap meg +- 0,5 mikron pontossággal.

Részletesebben: az IM-6500 széria segítségével a mérési idő jelentősen csökkenthető, továbbá megszűnnek az egyes eredmények közötti eltérések, melyek a különböző felhasználók eltérő szokásai következtében voltak tapasztalhatók. Ezen tulajdonságok miatt vált szükségessé, hogy a módszerek és minőségi szolgáltatások kiegészüljenek az új típusú mérőrendszerrel. Az IM-6500 széria a felhasználói visszajelzésekre adott válaszként lett kifejlesztve.

A hagyományos mérőrendszerekkel ellentétben az IM-6500 széria esetében a digitálisan feldolgozott mérési értékek automatikusan mentésre kerülnek. Ez a mérési folyamat már integrálható a vállalati hálózatba. Az adatok így könnyen besorolhatóak és feldolgozhatóak statisztikai index, trend, vagy variációk elkészítésére szolgáló elemzésekhez, vagy ellenőrzéshez. A főbb statisztikai értékeket - minimum, maximum, átlag, σ, 3σ és CPK (minőségképességi index) - automatikusan kiszámolja és megjeleníti. Ön is beállíthat különböző feltételeket statisztikai, elemzési és ellenőrzési feljegyzések számára. A trend grafikon/hisztogram funkció lehetővé teszi a termelési trendek és eltérések elemzését. A gyors visszajelzés nagy segítség a minőségirányítás számára a hibás termelés megakadályozásához.

Ezen túlmenően, az IM-6500 széria egy CAD import modullal is rendelkezik. A CAD fájlok IM mérési adatokká konvertálhatóak az IM széria számára. Még a prototípus gyártás megkezdése előtt elkészíthetőek az alkatrészek minőségi tartományai.

Az IM-6500 új, nagyon nagy felbontású érzékelő fejjel rendelkezik, amely végerősítő fokozata lehetővé teszi az automatikus fókuszbeállítást magasságbeli eltérésekkel rendelkező tárgyak esetében is. A fókusz ráadásul minden mérési pont rögzített magassága alapján állítódik be. Így az ugyanabban a magasságban lévő pontok egyidejűleg kerülnek mérésre, minimális mérési időt igényelve. Ez a funkció egy automatikus helyzet- és pozícióbeállítással egészítődik ki. A 25, ill. 6mm mérési tartományokkal +- 0,7 μm mérési pontosság és +- 0,1 μm ismétlési pontosság érhető el. Ezekkel a funkciókkal a műszer kiválóan alkalmas pl. az óragyártásban, a gyógyászati iparban és a mikromechanikában használatos kisméretű alkatrészek mérésére.

Végül, de nem utolsó sorban fontos megelíteni, hogy, a komplex formák (pl. profilok, fogaskerekek stb.) elemzésénél, ahol a vonal-, ív-, vagy körmérés nem elegendő, az IM-6500 széria most egy olyan sablont kínál fel, amellyel a szélek az elvi rajzzal összehasonlíthatóak.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz