www.magyar-mernoki.com
Keyence International

VHX-2000

Az új szériával a KEYENCE újabb lépést tesz előre a digitális mikroszkópok piacán.

VHX-2000
A VHX digitális mikroszkóp széria páratlan teljesítményt nyújt egyedülállóan könnyű használat mellett. Kiemelkedő képessége az 54 millió pixel felbontás, a mélységélesség és az automatikus fókusz akár nagyobb nagyítási tartományban is. Olyan megfigyelések végezhetőek vele, amelyek egy optikai mikroszkóppal lehetetlennek bizonyulnának. A 100 százalékban a KEYENCE által megálmodott VHX széria integrálja az objektíveket, a kamerát és a képfeldolgozó rendszert egy egyedülálló minőségű képalkotás érdekében.

A VHX-2000 széria a teljesítmények, a kényelmes használat és az automatizált mérések tekintetében hoz további újításokat.

A kék fény tulajdonságainak köszönhetően 25%-kal növekedett a felbontás. Rövid hullámhosszon a céltárgy felületéről szuper felbontású részleteket ragadhatunk meg. A kék fényben rögzített kép a tradicionális képre helyeződik, további részleteket mutatva meg abból. Az eredmény egy jobb felbontású, de eredeti kép. A vörös fény nagy hullámhosszú. Átlátszó tárgyaknál a vörös fény nagy fényáteresztő tulajdonsága miatt alkalmas az átlátszó anyagok felső réteg alatti területinek vizsgálatára. Ilyen megfontolásból került egy vörös szűrő is a filterek közé.

A VHX-2000 akár 20.000 x 20.000, azaz 400 millió pixeles panorámaképet képes előállítani. Ez azt jelenti, hogy a látható terület akár 200-szorosára nő nagy nagyítással (a normál kép 1600 X 1200 képpont). Ez a piacon elérhető legerősebb ultra-nagy sebességű automata képösszefűzésnek köszönhető (2D összefűzés). A képösszefűzés funkcióra történő kattintással a képsorozatot valós időben, automatikusan egymáshoz illeszthetjük. A kép automatikus szerkesztésének köszönhetően elkerülhetjük a nem megfelelő beállítást.

A VHX-2000 esetében a mozgás automatizált. A motorizált Z-tengely mellett a mikroszkóp motorizált X-Y tárgyasztallal van felszerelve, amelyek mozgását egy egyszerű botkormányos konzol segítségével lehet szabályozni. A DOUBLE'R automatikus lencse/zoom-felismerő funkció (dupla "R) révén minden X/Y/Z tengely korrekció pontos ellenőrzés mellett történik, amivel lehetővé válik, hogy a mozgást a nagyításra, a pontos megfigyelésre állítsuk be. A fókusz és a kalibrálás automatikus. Egy másik újítás, hogy az irányított megfigyelési rendszer motorizált X-Y síkja szabványos LED megvilágítással rendelkezik. A kis megvilágítási egyenetlenségeket kiküszöbölő fénnyel a nagyítástól függetlenül tiszta képek megalkotása válik lehetővé. A transzmissziós megvilágításon túl a LED-eket koaxiális megvilágítással kombinálva is lehet használni. A megfigyelés alatti optimális fényerő biztosítása érdekében a transzmissziós megvilágítás minden megvilágítási módra beállítható. Ez jobb kontrasztot eredményezhet olyan részeken, melyeken fénynyaláb halad keresztül.

A VHX-2000 széria új mérési funkciókkal rendelkezik. Az egér segítségével a képernyőn minden mérést valós időben lehet elvégezni. A hagyományos mikroszkóppal történő megfigyeléshez képest is előnyös, mivel az utóbbival nem lehet a cél méretét pontosan meghatározni és a szabad szemmel történő számolás sok időt és energiát igényel. Mitöbb, egy egyedülálló mérési szabvány is integrálva lett a rendszerbe, miáltal az élek meghatározása többé nem az operátor érzékeléseitől függ. A digitális mikroszkóp 19 mérési eljárást, közte 16 alap és 3 automatizált mérési módot kínál. A mérési jellemzők között ott van legnagyobb felszín mérés (a mérési tartományban a cél pillanatnyilag legnagyobb kiterjedésű felületének mérése), egy meghatározott tartományban lévő célok számba vétele, a min/max átmérő... Ezekkel a mérésekkel mérhetőek adott repedések. A VHX-2000 számos automata mérést végez, amelyekkel rengeteg időt takaríthatunk meg. Ezt egy mérési sablon meghatározásával érhetjük el. A mikroszkóp ezt követően a sablon használatával végzi el a mintakeresést.

A VHX-2000 széria egy általános célú eszköz 0,1-től és 5000x-ig terjedő nagyítással. Meg kell jegyezni, hogy minden objektívnek megvan a saját csatlakozása, így az egyik lencséről a másikra történő váltás sokkal gyorsabb és kockázatmentes.

Képaláírás: Megfigyelések kék és vörös szűrőkkel. Ezzel a folyamattal az eddig alig látható részletek egyértelműen kirajzolódnak.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz