www.magyar-mernoki.com
BALLUFF

BMF 243 - miniatűr szenzor, integrált rögzítőelemmel

A Balluff bináris, mágnesestér-érzékeny, elektronikus BMF hengerkapcsolóit megbízható, prellmentes kapcsolás, egyszerű kezelhetőség és univerzális használatóság jellemzi. A BMF 243-mal teljessé vált a szenzorspecialista cég helykritikus alkalmazásokhoz ajánlott mágnesestér-érzékeny szenzorkínálata.

BMF 243 - miniatűr szenzor, integrált rögzítőelemmel
BMF243_Lineal.jpg

Az új, kompakt, nagy ismétlési pontosságú és alacsony hiszterézis veszteségű BMF 243 szenzor kiváló teljesítményt nyújt a mágneses térerőtartománytól közel függetlenül. Mindössze 3,8 x 24 mm méretének köszönhetően különösen a kis megfogók és a C-horonnyal rendelkező hengerek esetében ideális választás. A szenzorba integrált rögzítőelem miatt nincs szükség további szerelőkeretre: mivel a nyílásba egyszerűen fentről beilleszthető, a szerelhetősége is egyszerű, ha a beszúrási pont eltömődött, vagy pl. hegesztési fröccs, esetleg piszok takarja. Túlnyúlás nélkül illeszkedik a hengerbe. A kapcsolási pont egy csavarhúzó segítségével egy másodperc alatt beállítható. A BMF 243-mal együtt szállított kábel klip garantálja az optimális törésgátlást és biztonságos kábelvezetést.

 A Balluff BMF sorozatú miniatűr szenzorainak segítségével a tervezők végre rendkívül dinamikus pneumatikai alkalmazásokat valósíthatnak meg kis tömegű és kis helyigényű alkatrészek felhasználásával. A BMF 243 kompakt szenzor a BMF 103 és a BMF 303 miniatűr szenzorok ideális kiegészítője. A felhasználó ezentúl szabadon választhat az integrált rögzítőelemmel ill. a horonycsapokkal történő rögzítési koncepció között.

A kopásmentes BMF szenzorok precízen detektálják az egyedi pozíciókat, pl. a pneumatikus henger véghelyzetét, pontosan érzékelik a pneumatikus henger dugattyúgyűrűjébe beépített állandó mágnest a nem mágnesezhető hengerfalon keresztül. Ha a dugattyú közeledik a szenzorhoz, a kimeneti jel a másik kapcsolási állapotba ugrik.
BMF 243 - miniatűr szenzor, integrált rögzítőelemmel
Pneumatikzylinder.jpg: alkalmazási példa

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz