www.magyar-mernoki.com
BALLUFF

BSI dőlésérzékelők különleges igényekhez

A szenzorspecialista Balluff új, folyadékos BSI dőlésérzékelője 360 fokban, abszolút pontosan és érintésmentesen érzékeli a vízszintestől való eltéréseket. Rendkívüli pontossága (0.1°C), felbontása (0,01°) és alacsony (0,01% / 10K) hőmérséklettől függő elhajlása miatt ideális választás olyan összetett alkalmazásokhoz, ahol a szögek pontos érzékelése, vagy a forgó mozgás állandó követése elengedhetetlen.

BSI dőlésérzékelők különleges igényekhez
A robosztus, IP67 védettségű fém házzal szállított BSI dőlésérzékelő könnyen telepíthető korlátozott térrel jellemezhető rendszerekben. -40°C-tól + 85°C-ig tartó kibővített hőmérséklet-tartományuk miatt a szenzorok gyakorlatilag eleve kültéri felhasználásra készültek.

A rendkívül precíz, csúcstechnológiát jelentő érzékelők ott mutatják meg valódi képességüket, ahol a vízszintes, ill. függőleges tengelytől való eltéréseket nagy felbontással és pontossággal kell maghatározni: pl. szélturbináknál, szoláris, vagy geotermikus erőműveknél, olaj- és gáztermelő egységekben, ill. az orvosi technológiában pl. a komputertomográfia és a besugárzások esetében.

A kapacitív mérési elvet használó Balluff dőlésérzékelőben folyadékos mérőcella található, ami négy, szigetelő folyadékkal töltött kondenzátorból áll. A szenzor dőlésétől függően eme közeg „horizontja” eltérően fedi le a kondenzátorokat, ami változást eredményez az ellenállásban – ez maga a dőlésszög kijelzése. A 4 - 20mA analóg kimeneti jel 360 fokos szögtartományban lineárisan skálázható.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz