www.magyar-mernoki.com
Keyence International

XG-8000


Új szériájával a Keyence olyan vonalkamerát mutatott be, amely sokkal könnyebben programozható, mint a piacon eddig elérhető modellek.

XG-8000
Bizonyos alkalmazások esetében a vonalkamera használata számos előnnyel jár. Az egyik, hogy sokkal nagyobb (akár 67 Mpixeles) képet hozhatunk létre, mint mátrix kamera használatával, így a vizsgálati pontosság is jelentősen növekszik. További előny, hogy nem az egész kép területét, hanem csak egy vonalat kell megvilágítani (mivel a kamera csak egy vonalat lát és ezekből építi fel a képet), így a megvilágítás is egyenletesebb lehet. Végezetül: ezzel a technológiával lehetővé válik hengeres felületek torzítás mentes leképezése; például: szitanyomás ellenőrzéséhez, megmunkált fém felületek vizsgálatához.

Az XG-8000 széria egyszerűen üzembe helyezhető, felhasználóbarát kezelői felülete könnyen követhető. Az optikai tengely koherencia azonnal ellenőrizhető a kapott fényintenzitást és az élességet kijelző LED-eknek köszönhetően.

Csatlakoztatás és a képrögzítés feltételeinek beállítása után a kamera azonnal készen áll a képek rögzítésére. Csak be kell állítani az expozíciós időt és az érzékenységet, végezetül pedig a kép a megfelelő megtekintőben referenciaként megjelenő hullámalak intenzitásának változtatásával javítható.

Az XG-8000 széria esetében a vonalkamerák és a mátrix kamerák ugyanahhoz a vezérlőhöz csatlakoztathatóak, ami lehetővé teszi a két technológia egy rendszerben történő olcsóbb kombinálását. Ezenkívül megszűnnek a különböző gyártóktól származó eszközök közötti kompatibilitási gondok.

A kompakt, ám rendkívül érzékeny CMOS szenzornak köszönhetően az XG-8000 széria a legkisebb vonalkamera. Ezen túlmenően, a minimális működési távolság körülbelül az ötödére csökkent a hagyományos rendszerekhez képest. A kamera eddig megközelíthetetlennek bizonyult pontokon is felszerelhető.

Az XG-8000 széria 16 mátrix kamerát és 3 vonalkamerát tartalmaz, ezenkívül számos vonalspecifikus világítás is rendelkezésre áll. Az automatikus vakuzás lehetősége a LED-ek élettartamát a folyamatos világításhoz képest akár tízszeresére növeli. Bár ez ismert módszer, komplexitása miatt mégis ritkán alkalmazzák.

Az XG-8000 széria rendelkezik a Keyence képfeldolgozó rendszerek minden előnyével, a feldolgozási sebesség és a pontosság tehát meghaladja a piaci normákat. Az XG-8000 széria 8192 x 8192 (vagy 4096 x 16384) pixel képfelbontást garantál. A Keyence rendszerek a képfeldolgozó eszközök egyedülállóan széles skálájáról is ismeretek, melyek könnyű használhatóság mellett a vizsgálat stabilitását biztosítják. A vonalkamerák kevésbé ismert funkciókkal is rendelkeznek:

- A háttérkülönbségek autokorrekciója egy beépített hardveres szűrés a nem homogén megvilágítások kiegyenlítéséhez vagy két képanyag eltérő fényintenzitásának kompenzálásához, állandó megvilágítási szint elérése céljából.

- 'Stain' funkció, ahol felület, alak, intenzitási szint, méret vagy egyéb kritériumok alapján osztályozhatóak a talált hibák. Ez az innovatív algoritmus a képeken várhatóan megjelenő helyi fényintenzitáson és színeltérésen alapul.

Az XG-8000 széria használatával nagyméretű és/vagy hengeres elemek vizsgálata is lehetséges.
XG-8000

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz