www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Új EPLAN Platform 2.3 verzió

Előreláthatólag ősztől Magyarországon is elérhető lesz a legújabb EPLAN Platform 2.3 verzió, mely a legújabb szabványoknak megfelelő biztonságos tervezésre és az automatizálásra összpontosít. A makródobozok gyors és egyszerű táblázatos szerkesztése, és a rendszerbeállítások kibővített kereső funkciói rendkívül hatékony tervezést tesznek lehetővé a felhasználók számára. Fontos újdonság az új projekt ellenőrzési funkció, amely által a megszűnő cikkek könnyen áttekinthetővé válnak, ezáltal is növelve a projekt biztonságát.

Új EPLAN Platform 2.3 verzió
Eplan 2.3 makrók: Részáramkörökön és makródobozok táblázatos szerkesztésén alapuló szabványoknak megfelelő, rugalmas konfiguráció

Az EPLAN Platform  új, 2.3-as verzióját a konzisztens adatbázison alapuló, szabványoknak megfelelő és nagymértékben automatizált tervezés jellemzi. Átfogó támogatást ad az új EN 81346 szabványnak megfelelő elnevezésekhez és a VDMA 66413-formátumban lévő biztonsági értékekhez. A CAE szoftvereknél újdonságnak számít a kifutó termékek központi ellenőrzése és a rendszerbeállítások kibővített kereső funkciója. A 2.3 verzió széleskörű lehetőségeket kínál a makrók, ill. a részáramkörök és változataik kezelésére. Újdonság a makrók gyors és egyszerű táblázatos szerkesztése. A központi szerkesztés lehetősége időt takarít meg és javítja a minőséget, ezáltal a projektekben átfogó változtatásokat vihetünk végbe mindössze néhány kattintással. A központi adattárolással a potenciális hibaforrások száma jelentősen csökken.
 
Az EN 81346 és a VDMA 66413 szabványoknak megfelelő biztonság

A mechatronikai megoldások és a dokumentáció megfelelő megnevezéseinek meghatározása a mindennapi tervezési feladatok része. Az EN 81346 «Ipari rendszerek, berendezések, készülékek és ipari termékek. Felépítési alapelvek és referenciajelölések» szabvány nemzetközileg széles körben elfogadott. Az EPLAN Platform 2.3 lehetővé teszi a projekt struktúrák és projekt elnevezések felhasználóbarát alapon történő és a jelenlegi szabványoknak megfelelő bevezetését. Itt van még a gépek biztonságos üzemeltetéséről rendelkező 2006/42/EU irányelv kérdése. Az EPLAN a VDMA 66413-nak megfelelően támogatja a biztonsággal kapcsolatos, egységes elektronikus adatcsere formátumot a releváns automatizálási alkatrészekre vonatkozóan. A berendezésgyártók ilyen biztonsági adatai egy szabványos interfész segítségével vihetők fel az EPLAN alkatrészkezelő rendszerébe. Az értékek közvetlenül az alkatrészekkel menthetőek, ezért a tervezési célokra közvetlenül elérhetőek. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség a biztonsági értékek időigényes kézi egyesítésére és a felhasználó biztos lehet a pontos munkavégzésben.

Kifutó cikkek központi adminisztrációja

A kifutó termékeket többnyire újabb modellek helyettesítik, de a meglévő projektekben még mindig használhatóak, ezért szükséges az átlátható kezelésük. Az EPLAN Platform 2.3 verziója lehetővé teszi a kifutó cikkek megjelölését a cikk adminisztrációs rendszerben, így megkönnyíti azok központi kezelését. Ezen felül új projekt ellenőrzési funkció is segíti a biztonságosabb tervezést a megszűnő cikkekre vonatkozóan. Ha az információt a cikk adminisztrációs rendszerben központilag eltároljuk, az minden érintett számára elérhető az egész projekten keresztül. Ez azt jelenti, hogy az EPLAN  átláthatóbbá teszi a tervezési folyamatot, ezáltal egyszerűbben kezelhetővé válnak a meglévő projektek. Ha már a kezelhetőségnél tartunk: az EPLAN szoftver széleskörű konfigurációs lehetőségeket kínál a felhasználók egyéni beállításaihoz. 

Könnyebb keresések, gyorsabb eredmények

Az új 2.3 verzió nagy teljesítményű böngésző funkciót is tartalmaz, így kulcsszavak segítségével a rendszer beállításai könnyen megtalálhatóak és módosíthatóak. A megjelenítési lehetőségek harmonizációjának és kiterjesztésének köszönhetően az EPLAN-ban rendelkezésre álló projektadat böngészőkhöz a felhasználók most megszabhatják, hogy mely további információ jelenjen meg a fanézetben. A felhasználók számára így egyszerűbb a böngészés, és még rugalmasabbá válnak az egyéni beállítási lehetőségek. A fontos információk gyors áttekintése hatékonyabb tervezést tesz lehetővé.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz