www.magyar-mernoki.com
HMS Industrial Networks AB

Új Ixxat Smart Grid Gateway az IEC 61850 és az IEC 60870 szabványokhoz LTE támogatással

Az Ixxat® SG átjárók lehetővé teszik az ipari automatizálási eszközök és az energiahálózatok közötti kommunikációt. A HMS Networks új verziókkal bővítette az Ixxat SG átjárók termékcsaládját, beleértve a 4G/LTE modemet a mobilkapcsolathoz, valamint a 4 portos Ethernet kapcsolási lehetőségeket, további energiahálózati lehetőségeket biztosítva a felhasználók számára az alállomások és erőművek számára.

Új Ixxat Smart Grid Gateway az IEC 61850 és az IEC 60870 szabványokhoz LTE támogatással
Számos energiahálózatban használható – mini-RTU, átjáró és távoli hozzáférés

Az Ixxat SG átjárókat az energetikai automatizálás számos területén használják, pl. modern erőművekben és a nagyobb energiafogyasztói létesítményekben a rendszerek utólagos felszereléséhez és az alállomások digitalizálásához. Az SG átjárókat különféle célokra használják: összekapcsolják az energiaszabályozó hálózatokat ipari automatizálási eszközökkel, lehetővé teszik a távoli hozzáférést, átjáróként működnek a különböző protokollok között, és ezáltal támogatják korszerű IIoT-alkalmazások fejlesztését.

Gyors mobilkommunikáció az adatok nagyobb rendelkezésre állásához és megtekinthetőségéhez

Az új, integrált 4G modemmel és a kiterjedt protokolltámogatással az Ixxat SG átjárók ideálisak a kicsi, külterületi energiaelosztó állomások egyszerű digitalizálásához. A 4G CAT1 kapcsolat 10 Mbps downstream és 5 Mbps upstream kommunikációt tesz lehetővé alacsony késleltetéssel, nagy hálózati lefedettséggel és univerzális adatcsatornával – a vezetékes Ethernet, DSL vagy száloptikától függetlenül. A 4G fő- vagy tartalék kommunikációs csatornaként használható. Minden támogatott IP-alapú protokoll – beleértve az IEC 61850, az IEC 60870-5-104, az MQTT és az OPC-UA protokollokat – továbbítható a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. A 4G modem független kommunikációs csatornaként is használható, például az eszköz karbantartási és riasztási üzenetei (SMS vagy MQTT) lehetővé teszik a prediktív és távoli karbantartási alkalmazások gyors végrehajtását.

Új, sokoldalú, 4 portos kapcsolóverziók

A 4G opció mellett az Ixxat SG átjárók új, több portos verziói is elérhetők, amelyek képesek biztonságosan csatlakozni a hálózatokhoz több független interfészen keresztül adatszinten. Ez leegyszerűsíti az energetikai automatizálási hálózatok és az ipari Ethernet rendszerek (például PROFINET vagy EtherNet/IP) közötti adatcserét, valamint az IoT-rendszerekhez és a felhőalkalmazásokhoz történő csatlakozást. Minden hálózati szegmens külön-külön csatlakozik, és továbbra is képes adatokat cserélni az összes többi szegmenssel. Az integrált biztonsági funkcióknak, többek között a tűzfalnak köszönhetően a teljes rendszer könnyen megtervezhető és karbantartható, valamint – a hagyományos átjárók és kapcsolók kombinációival összehasonlítva – jelentősen megbízhatóbb és biztonságosabb az illetéktelen hozzáférés ellen.

Új Ixxat Smart Grid Gateway az IEC 61850 és az IEC 60870 szabványokhoz LTE támogatással

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz