www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Fényes ötletek a méréstechnikában

Az IO-Link milliméter pontos méréstechnikai adatszolgáltatást nyújt.

Fényes ötletek a méréstechnikában
1. Ábra: Az LGM fénysorompó sorozat új tagja milliméter pontosságú mérésekre képes

A komplex egysugaras technológia és a nehézkes konfiguráció végképp idejétmúltnak számít. A Pepperl + Fuchs automata fénysorompó családjának legújabb tagja az LGM sorozat részének számít. „A termékbe integrált 16 előre meghatározott mérési opciónak köszönhetően az egység kiemelkedik a piacon elérhető többi fénysorompó közül,” jelentette ki Carsten Roth termékmenedzser. „A felhasználók a saját értékelési módszerüktől függő alkalmazás szerint választhatnak optimális üzemmódot és az objektum magasságára, legmagasabb, ill. legalacsonyabb pozíciójára, összegére, átlagára stb. nézve az értékeket milliméter pontosan kapják meg.”

Az IO-Link kommunikációval a digitális értékek még a fénysugár megszakadásakor is rendkívül gyors ciklusidő alatt továbbítódnak, lehetővé téve a kényelmes üzembe helyezést és karbantartást már a kontrollszinttől is. A paraméterezés és a konfigurálás PC-n keresztül is elvégezhető – nem szükséges sem külső programozó, sem további szoftverek használata. Az ultra-alacsony profilú LGM fénysorompó szűk helyekre is felszerelhető. Az innovatív, szerszám nélkül szerelhető kiegészítők gyors és egyszerű telepítést, beállítást, és cserét tesznek lehetővé. Az IP67 védettségű alumínium ház még a hideg raktárakban is ellenáll a környezeti kihívásoknak.

Az LGM számos felbontóképességben és akár 3200 mm-ig terjedő magasságban érhető el, nagy mérési tartományt eredményezve. „A komplex, minden fénysugarat kiértékelő egyutas termékekkel ellentétben ezek a fénysorompók időigényes számítások nélkül is milliméter pontos értékeket szolgáltatnak, kompakt kialakításuk, funkcionalitásuk és egyedülálló ár/teljesítmény arányuk pedig új mércét állít fel,” jelentette ki Roth.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz