www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Széles körben alkalmazható új kódolvasók: fényvisszaverő felületek megbízható mérése polarizációs szűrővel

A speciális polarizációs szűrővel felszerelt új kódolvasó sorozat jelentősen bővíti a készülékek felhasználási lehetőségeit. A vonalkódok és a Data Matrix kódok gyakran az olvasási műveletet jelentősen befolyásoló fényes, tükröződő felületeken találhatóak. Az új kódolvasók megbízhatóan kezelik az ilyen típusú tükröződéseket és fémes anyag esetében is gyors, megbízható olvasást tesznek lehetővé

Széles körben alkalmazható új kódolvasók: fényvisszaverő felületek megbízható mérése polarizációs szűrővel
Ábra: OPC120P - kódolvasó erősen tükröződő felületekhez

A Pepperl+Fuchs új OPC120W és OPC120P sorozatú 1D és 2D vonalkód olvasói rendkívül széles körben alkalmazhatóak. A kiváló költség-haszon aránnyal rendelkező OPC120W modellek mindenre kiterjedő megoldást jelentenek számos standard, normál sebességű alkalmazás esetében. Az OPC120P modell tökéletes a nehezebb feladatokhoz: az egyedi polarizációs szűrővel felszerelt kódolvasó nagy, akár 10 m/s, ill. 100 olvasás/s sebességű alkalmazásokban is használhatóak. A megbízható kódolvasás még az erősen tükröződő felületeken, pl. fémeken, műanyagokon, nyomtatott áramkörökön, filmfelület alatt és íves felületeken is garantált. A készülék további jellegzetessége a szinkronizálást végző forgójeladó bemenet és az akár 200 mm hosszú vonalkódok olvasását lehetővé tevő többszörös képrögzítés. A nagy mélységélesség a paraméterek változtatása nélkül is lehetővé teszi a nagy távolságból történő olvasásokat. A kódolvasók számos – pl. PROFINET, RS232 és Ethernet – interfésszel állnak rendelkezésre.

A OPC120 sorozatba tartozó modellek a DataMatrix, Code 2/5, Code 39, Code128, EAN13 és Pharmacode kódtípusok olvasása mellett képesek a különböző textúrák, lejárati dátumok és a logók jelenlétének, ill. pozíciójának felismerésére is. A kódolvasókat számos egyéb funkcióval látták el: ezek közé tartozik a kódminőség kijelzése, a hibasablonok automatikus mentése, a kimenet formázása és a kódösszehasonlítás funkció. Ezeket a funkciókat akár a rögzített kép négy különálló régióira is alkalmazhatjuk. A számos funkció és az IP67 védettség azt eredményezi, hogy az új kódolvasók számos iparág és az alkalmazások széles köre számára használhatóak.

Szerző: Dr.-Ing. Tim Weis, az ipari képfeldolgozó rendszerek termékmenedzsere, Pepperl+Fuchs GmbH

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz