www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

SC-System: Új Pepperl + Fuchs jelkondicionálók

Mindössze 6 mm szélesség, akár 70 °C-ig kiterjesztett működési tartomány, hosszú távú stabilitás, megbízhatóság és pontosság – ez jellemzi az első alkalommal az idei Hannoveri Vásáron bemutatott új SC-System jelkondicionálókat.

SC-System: Új Pepperl + Fuchs jelkondicionálók
1. ábra: DIN sínre szerelt 6 mm-es rendszermodulok

Az SC-System egy teljesen új fejlesztés, amely a hasonló termékek legjobb tulajdonságait ötvözi.

A kalibrálás pl. a fix ellenállások lézeres értékbeállítása („trimmelése”) során történik, ami a legjobb kalibrálási megoldást eredményezi a trimmer potenciométer csúszkáiból fakadó interferenciák kiküszöbölésével.

Az elektrolit kondenzátorokat is elhagyták és inkább alternatív komponensek kerültek felhasználásra. Az elektrolit kondenzátorok által megfigyelt hőmérsékletfüggő kapacitás értékek csökkenését, valamint az elöregedés jeleit így kellőképpen ellensúlyozták. Az elektrolit kondenzátorok helyettesítésnek köszönhetően az SC-System jelkondícionálói akár 70 °C-ig működőképesek maradnak.

Az alacsony fogyasztás kevés önfűtést igényel, ami szintén hozzájárul a széles működési hőmérséklet-tartományhoz.

Az SC-rendszer háromutas leválasztó, azaz a bemenet, a kimenet és a tápellátás egymástól galvanikusan független. Az üzemi feszültség akár 300 V, a vizsgálati feszültség 2,5 kV. A jelkondicionáló tekercseiben fellépő rövidzárlat kockázatát NYÁK transzformátorok ellensúlyozzák. A transzformátor tekercseket a nyomtatott áramköri lapba integrálták, így hibás szigetelésből fakadó rövidzárlat lehetősége is megszűnt.

A kapcsolószekrény terében történő hatékony alkalmazást a kompakt kialakítás teszi lehetővé: a mindössze 6 mm széles ház minimálisra csökkenti a jelkondicionáló modulok helyigényét. A ház magassága is olyan kicsi, hogy a modulok könnyen illeszthetőek be a kábelcsatornák közti szűk helyre.
SC-System: Új Pepperl + Fuchs jelkondicionálók
2. ábra: Egyszerű bekötés csavaros terminállal

Az SC-System portfólió
A tápegységek az SC-System szerves részét képezik. Továbbítják a csatlakoztatott jelátalakítók 4...20 mA jeltartományú jeleit és ezzel egy időben energiával is ellátja azokat. A tápegységek jelhasító funkcióval és olyan SMART berendezésekkel, amelyek az analóg jelek mellett HART változókat is tud továbbítani.
SC-System: Új Pepperl + Fuchs jelkondicionálók
3. ábra: Tápegység jelhasító funkcióval, SMART verzióban

A hőmérséklet-átalakítók, a huroktáplált repeaterek, és az univerzális (bipoláris) jelátalakítók szintén az új SC-System portfóliójának részét képezik.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz