www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Az adatok megtalálása még soha nem volt ilyen egyszerű

A megfelelő termékadatok kiválasztása a műszaki tervezésben gyakran időigényes. Az új Eplan Data Portal megújult felhasználói felülettel és továbbfejlesztett keresési algoritmusokkal azonban minden eddiginél könnyebbé és gyorsabbá teszi ezt. A kibővített keresési paraméterek révén a felhasználók pontosan azokat az összetevőket találják meg gyorsan, amelyekre rákeresnek. A konfigurátorokon alapuló, egyedi megoldások intuitív módon generálhatók – ahogy azt a Lenze termékkonfigurátor is demonstrálja.

Az adatok megtalálása még soha nem volt ilyen egyszerű
EDP Rittal Enclosure.jpg: Az Eplan Data Portal összes adatának több mint egyharmada – például a Rittal adatai – már megfelel az új, jó minőségű Data Standard adatszabványnak.

Az új Eplan Platform megjelenése már csak rövid idő kérdése és ez egyben azt a pillanatot is kijelöli, amikortól az Eplan Data Portal kizárólag az Eplan ePulse felhőkörnyezetben lesz használható. A platform frissített felhasználói felülete számos fejlesztést kínál az eszközadatok kereséséhez és megtalálásához. A továbbfejlesztett keresési algoritmusok és paraméterek sokkal könnyebbé teszik a felhasználók számára a megfelelő összetevők gyors megtalálását és letöltését. A megnövekedett rendszerteljesítmény pedig nagyobb sebességet biztosít az alkatrészek kiválasztásakor. További újdonság a Lenze termékkonfigurátor integrálása.

A konfigurátorok leegyszerűsítik a termék kiválasztását
„Termékkonfigurátorunk közvetlen integrálása az új Eplan Platformba lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy nagyon gyorsan megtalálják a szükséges terméket – mondta Bernd Spiegel, a Lenze a folyamatokért és adatokért felelős csapatának igazgatója. – Nincs szükség az eszközök hosszú listákban történő keresésére ahhoz, hogy az ügyfelek megkapják az igényeiknek megfelelő eszközöket. Az együttműködés természetesen a Lenze számára is sok előnnyel jár. Sokkal könnyebb számunkra az Eplan Electric P8 konfigurátorához karbantartani az adatokat, mint egy terméksor minden külön változatánál tenni ugyanazt.”

Valós példa: A felhasználónak egy frekvenciaváltóra van szüksége. A Lenze Easy Product Finder segítségével az említett felhasználónak csupán néhány lépésre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő eszközt találjon a vállalat i550-es készülékeinek sorozatából. A meghatározó jellemzők, mint a névleges teljesítmény, a tápegység típusa és a terepi busz hálózat kiválasztási kritériumként szerepelnek. Miután a felhasználók e paraméterek alapján döntöttek egy adott eszközről, a hozzárendelt Eplan-adatok előállíthatók a részletes nézetben, majd a CAE megoldás eszközkezelőjébe importálhatók.”


Az adatok megtalálása még soha nem volt ilyen egyszerű
Lenze Easy Product Finder_HU.png: A portál felhasználóinak csak néhány lépésre van szükségük ahhoz, hogy megtalálják a megfelelő i550-sorozatú eszközt olyan konfigurátorok segítségével, mint a Lenze Easy Product Finder.

Körülbelül hárommillió adatsor áll rendelkezésre a portálon

Hasonló módon működnek további gyártók – köztük az Endress + Hauser, a Bosch Rexroth és a Rittal – konfigurátorai. Ezáltal az egyes gyártók portfóliója könnyen elérhető a tervező mérnökök számára. Az eszközök kiválasztása és a kiváló minőségű adatok megszerzése egyszerű és intuitív. Az adatok naprakészek, és közvetlenül átvihetők a projektekbe. A felhasználókat lépésről lépésre vezetik át a válogatott gyártók különféle termékcsaládjain keresztül, hasonlóan ahhoz, ahogy egy új autó tulajdonságainak beállítása zajlik. A konfigurátorok integrálása nem csak a portálon elérhető adatokat (több mint 1 millió adathalmaz) bővíti körülbelül kétmillió konfigurálható változattal, hanem a felhasználók számára is megkönnyíti a kiváló minőségű eszközadatok összeállítását.

Ezen kívül vannak olyan szelektorok az Aventics-től, az IPF-től, valamint a Schneider Electric-től, amelyek biztosítják a gyors termékválasztást. A keresési paraméterek révén történő kiválasztások célzott szűkítésének köszönhetően az adatok garantáltan helyesek. Ez a portfólió hamarosan két további, jól ismert globális szereplő kínálatával bővül majd – vagyis a felhasználók számára mindig érkezik valami újdonság.

Az Eplan Data Standard beágyazódik

A portálon szereplő adatok több mint egyharmada már megfelel az új, jó minőségű Data Standard adatszabványnak, és az Eplan további ambiciózus célokat tűzött ki maga elé: amennyiben ez megvalósítható, 2022 végéig az összes eszközadat felének meg kell felelnie az Data Standardnak. Ehhez további kötelezettségvállalásokra van szükség az eszközgyártók részéről, akik körében egyre többen ismerik fel a 100 százalékos digitális adatbirtoklás előnyeit. A nemzetközi színtéren olyan nagy szereplők voltak ennek úttörői, mint a Chint (Kína), az IFM, a Pilz, a Rittal és az SMC (Európa), a Numatics (USA) és az Omron (Japán).

„Örülünk, hogy kiváló minőségű tervezési adatokat kínálhatunk ügyfeleinknek – mondta Arndt Christ, a Pilz Nemzetközi Ügyfélszolgálatának alelnöke. – 2020-ban döntöttünk úgy, hogy elkészítjük a Pilz termékmakrókat az Eplan Data Standard követelményeinek megfelelően. A makrók használatát megkönnyítő adatstandardizálás sok előnyt hordoz magában kapcsolt vállalataink belső mérnöki részlegei, valamint külföldi ügyfeleink számára szerte a világon. Míg korábban a makrókat értékkészletek felhasználásával kellett beilleszteni a tervekbe, ma ez egy funkcionális sablon segítségével valósítható meg. Az előnyök között szerepel az adatok jobb hálózatba kapcsolása – például a 2D és a 3D között –, a kevesebb hiba, mivel a vezetékezési kapcsolatok pontosan vannak meghatározva, és mindenekelőtt az időmegtakarítás a makrók szabványosítása miatt. Az új Data Standard, különösen a funkcionális sablon, a minőség védjegye a makróink számára, és a jó minőségű adatokkal szemben támasztott elvárásainknak is megfelel. Az Eplan a jövőben is megbízható partner lesz, akivel együtt dolgozhatunk ezen megközelítés továbbfejlesztésében.”


Az adatok megtalálása még soha nem volt ilyen egyszerű
Timm Hauschke.jpg: „Célunk az, hogy az eszközadatok 100 százalékban digitálisan rendelkezésre álljanak, ideális alapot biztosítva ezáltal a rendkívül hatékony tervezéshez” – jelentette ki Timm Hauschke, az Eplan felhőalapú szolgáltatások üzleti igazgatója.

Timm Hauschke, az Eplan felhőalapú szolgáltatások üzleti igazgatója: „A gyártók magas minőségre való törekvése egybeesik felhasználóink igényeivel. Az átfogó, integrált, végponttól végpontig terjedő adatok képezik az alapját a digitális ikerpárnak, amely információkat nyújt a folyamatokhoz és a folyamat minden állomásán lévő gépekhez, a tervezéstől a gyártásig. Az Eplan Data Standard bevezetése óta ez világszerte megvalósul. Célunk, hogy az eszközadatok 100%-ban digitálisan hozzáférhetők legyenek, ideális alapot biztosítva ezáltal a rendkívül hatékony tervezéshez.”

További információ:
www.epulse.com/hu.html
Az Eplan Platform 2022 újdonságai:
www.eplan-software.com/inyourhands

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz