www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Szenzortechnológia 4.0: beépített szenzor menedzsment SmartBridge-dzsel

Okostelefonok és tabletek szolgálnak az ipari szenzorok kényelmes kijelző és kezelő felületeként.

Szenzortechnológia 4.0: beépített szenzor menedzsment SmartBridge-dzsel
A SmartBridge használatával a kereskedelmi forgalomban kapható, az ipari szenzorok komissiózásra, paraméterezésére, diagnosztikájára, karbantartására és szervizelésére használt mobil eszközök előnyei időigényes vezetékezés és üzembe helyezés nélkül használhatóak ki.

Az „üveggép” látványosan demonstrálja, hogy miként teszi a SmartBridge a szenzorok funkcióit átláthatóvá a felhasználó számára. A rendszer egy adaptert és egy okostelefonok és tabletek számára készült appot is tartalmaz.

Okostelefonok és tabletek a szenzor technológiában

A SmartBridge adapter a szenzor kábelére hurkolva kap energiát. A vezérlővel történő IO-Link kommunikációval párhuzamosan a mobil eszközökkel is létrejön a vezeték nélküli kapcsolat.

Az intuitív SmartBridge app használatával a kereskedelmi forgalomban kapható okostelefonok és tabletek (Android és iOS) kényelmes kezelő- és kijelző felületté válnak az ipari szenzorok számára. A későbbiek során ezek időigényes üzembe helyezés, vagy a vezérlő szoftverbe történő beavatkozás nélkül használhatóak az ipari szenzorok komissiózására, vagy szervizelésére.

Az alkalmazás típusától függően az adapterek ideiglenes, vagy állandó átalakításként a szenzor tápkábelére illeszthetőek és a Bluetooth modulon és a szenzor IO-Link interfészén kívül memóriakártyát is tartalmaznak. Ez a memóriakártya hosszabb idő eltelte után is képes rögzíteni a szenzor adatait. Az adapterek USB interfészt is tartalmaznak a rögzített adatok kiolvasására.

A SmartBridge segítségével a modern tábla PC-k és okostelefonok széles körben alkalmazható, mobil kezelő- és kijelző egységgé válnak:
A paraméterek beállítása, a beállítások olvasása és visszaírása („digitális csavarhúzó”)
A mért értékek megjelenítése, digitális adatátvitelű szenzorok esetében is („intelligens mérőműszer”)
A mérési és diagnosztikai adatok hosszabb ideig tartó rögzítése

A szenzorok és az internet közötti szakadék áthidalása

Amennyiben a mobil eszköz WLAN, vagy valamilyen távközlési szabvány, például GSM, UMTS, vagy LTE segítségével az internetre is csatlakoztatható, további lehetőségek bontakoznak ki. A szenzorok és az internet közötti szakadék áthidalása az interneten található összes lehetőség használatát nyitja meg.

A SmartBridge egy kis evolúciós lépést jelent az ipar 4.0 forgatókönyveihez elengedhetetlen horizontális kommunikáció irányába.

1. kép: A SmartBridge adaptere a szenzor kábelére hurkolva kap energiát és vezeték nélküli Bluetooth kapcsolatot hoz létre a mobil eszközökkel

2. kép: Az „üveggép” azt demonstrálja, hogy miként teszi a SmartBridge a szenzorok funkcióit átláthatóvá.
Szenzortechnológia 4.0: beépített szenzor menedzsment SmartBridge-dzsel

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz