www.magyar-mernoki.com
norelem

norelem kibővíti rögzítéstechnikai kínálatát, hogy tovább egyszerűsítse munkadarabok és készülékek rögzítését

A szabványos gépelemeket gyártó német norelem jelentősen bővítette rögzítéstechnikai termékpalettáját, így több mint 800 tétellel bővült a «norelem pozícionálók» termékcsoport.

norelem kibővíti rögzítéstechnikai kínálatát, hogy tovább egyszerűsítse munkadarabok és készülékek rögzítését

A termékportfólió lehetővé teszi munkadarabok vagy szerszámok nagyobb választékának rögzítését és így megmunkálását. A befogástechnika alapjául a 01000-es alcsoport szolgál, amely a paletták, szerelvények, szögidomok és felfogó hasábok kategóriáit tartalmazza.

Többek között új termékcsaládokkal is bővült a paletták termékcsaládja - ezek az alaplapok és a paletták, amelyek közvetlenül a gépasztalokon tájolhatók és rögzíthetők. Az alaplapok szürkeöntvény kivitelben, raszterfuratokkal, téglalap és kör alakú kivitelben érhetők el. A paletták ehhez hasonlóan szürkeöntvény kivitelben kaphatók furatokkal.

«A rögzítéstechnika a gyártás egyszerűsítésének egyik alapvető eszköze - jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. – A szükséges befogási technológia nélkül a gyártásban nagy a meghibásodási arány, ami anyag- és időveszteséget jelent, vagy teljes leállásokhoz vezet. A rögzítéstechnikai kínálat bővítésével több oldalról támogathatjuk a feldolgozóipart.»

A «lépcsős befogók» kategóriáját bővítve hét új termékcsaláddal bővült norelem portfóliója. Egyaránt rendelkezésre állnak előregyártott szerelvények és egyedi gépelemek, az egyedi szerelvények pedig összeállíthatók. A termékek különböző formái és kialakításai biztosítják, hogy a befogók sokféle feladathoz és alkalmazáshoz legyenek használhatók. A szorítóvasakat a gépészetben, a készülékezésben és a prototípusgyártásban használják. Többek között marás és hegesztés közben biztosítják a munkadarab biztonságos rögzítését.

norelem bemutatta új, 42000 «Nullponti Rögzítéstechnológia» néven futó alcsoportját is, amely négy kategóriát foglal magába; nullponti rögzítőrendszereket, a 80 méretosztályú öttengelyes moduláris rögzítő rendszert, az 50 méretosztályú öttengelyes moduláris rögzítő rendszert, valamint a 138 méretosztályú öttengelyes moduláris rögzítő rendszert. Ez az alcsoport egy sor eszközt egyesít, hogy időt és energiát takarítson meg a befogás során. A nullponti rögzítőrendszerek lehetővé teszik készülékek és munkadarabok gyors és precíz befogását és tájolását minden szerszámgépen és megmunkálóközponton, valamint szikraforgácsoló- és mérőgépeken. Ezek a rendszerek palettákkal, , készülékekkel, satukkal és munkadarabokkal kompatibilisak; és meghatározott nullponttal másodpercek alatt változtathatók, miközben 0,005 mm-nél kisebb ismétlési pontosságot biztosítanak.

A rögzítési megoldások kibővített könyvtára megtalálható a THE BIG GREEN BOOK 2022-es kiadásában, abban a kétkötetes termékkatalógusban, amely több mint 70 000 terméket tartalmaz.

Ha többet szeretne megtudni norelemről, és megrendelné a THE BIG GREEN BOOK ingyenes példányát, kérjük, látogasson el a www.norelem.hu oldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz