www.magyar-mernoki.com
norelem

Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban: norelem szponzorálja a VDI-Racing-Campet

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

Az idei eseményt a németországi Dortmund melletti F&T LaSiSe tesztpályán tartották. A LaSiSe-t jellemzően rakományrögzítési technikák kutatási és tesztelési létesítményeként használják, valamint képzési helyszínnek számít nehézgépjárművek és tehergépjárművek vezetői számára, így tökéletesen kielégítette a rendezvény igényeit.

VDI norelem által támogatott Racing-Campje lehetővé teszi, hogy a diákok felkészüljenek a közelgő Formula Student versenyekre úgy, hogy minden versenyszámban valós körülmények között tesztelhessék járműveiket. A csapatok három kategória - belsőégésű, elektromos, illetve vezető nélküli - egyikében építenek autókat. Évről évre új csapatokat hívnak meg, ami biztosítja a csapatok különböző tapasztalati szintjének egészséges keverékét. Mindezek miatt kiválóan megfelel a «Formula Student» által szervezett nemzetközi tervezőverseny előkészítő rendezvényének.


Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban: norelem szponzorálja a VDI-Racing-Campet

«Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az inspiráló VDI-Racing-Camp főszponzorai lehetünk - jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. - Ez jól demonstrálja norelem elkötelezettségét a jövőbeli tehetségek fejlesztése iránt. A feldolgozóipart jelenleg a szakképzett munkaerő tömeges hiánya sújtja, de norelem által szponzorált VDI-Racing-Camp résztvevői által felmutatott képességek azt igazolják, hogy a feldolgozóipar jövője biztosítva van, ezért amíg csak tudjuk, folytatjuk a tehetségek hatékony fejlesztését.»

A rendezvény 4 napja alatt több mint 20 csapat és több mint 300 résztvevő mérte össze tudását versenykörülmények között a legjobb jármű megépítésében. A csapatok különféle versenyszámokban tesztelték járműveiket, amiket egy korábbi hallgatókból és régi Formula-Student rajongókból álló zsűri értékelt. A diákok norelem SHOWTRUCK-jában új termékinnovációkkal is megismerkedhettek, illetve norelem ACADEMY technikusaitól is új ismeretekhez juthattak..


Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban: norelem szponzorálja a VDI-Racing-Campet

A tesztesemény során a csapatok különböző szabványos norelem komponenseket használtak járműveik felépítésében. A kerékfelfüggesztésben sok csapat használt olyan alkatrészeket, mint a csuklófejek, a villás csuklók és a könyökcsuklók. Ezen kívül norelem termékkínálatának jelentős részét képező gépépítési termékek is nagy számban kerültek felhasználásra. A járművek végszerelésére szolgáló szerelőállások és a különleges emelőrendszerek megépítése során sok csapat használt alumíniumprofilokat, fogantyúkat, kerekeket és teleszkópos síneket.

A VDI Racing-Camp szponzorálása csak egy példa norelem tehetségfejlesztés iránti elkötelezettségére. A jövő műszaki munkaereje támogatásának fontosságát felismerve norelem aktív szerepet játszik a tudás megosztásában norelem ACADEMY legújabb innovációival, műszaki előadásokkal, valamint a norelem SHOWTRUCK mobil bemutatóterem használatával.

Ha többet szeretne megtudni norelemnek a jövő tehetségeit támogató szolgáltatásairól, kérjük, látogasson el a www.norelem-academy.com oldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz