www.magyar-mernoki.com
NSK

Az NSK csapágyakra átállva húzott nagyot az acélgyár

Amikor egy acélgyár rendszeres meghibásodásokat tapasztalt a csapágyazásban, az üzem az NSK szakértőihez fordult egy megbízható és költséghatékony megoldás kidolgozása érdekében. Az NSK a korábban használt alkatrészeknél 200%-kal hosszabb élettartamú csapágyak használatát javasolta, ezáltal éves szinten 159 933 euró megtakarítást ért el a hengermű számára.

A probléma kiváltó okának azonosítása érdekében az NSK mérnöki csapata műszaki alkalmazáselemzést végzett, amelynek során felfedezte, hogy a fő problémát a zord üzemi körülmények jelentették, amiket csak súlyosbított a nagy terhelés és a nem megfelelő kenés. Ezzel az információval felvértezve az NSK egy speciális önbeálló gördülőcsapágy használatát javasolta optimalizált belső kialakítással, ami a cég szabadalmaztatott Super Tough (STF) acéljából készült.

A még szélsőséges üzemi körülmények között is felmutatott tartósság kulcsfontosságú tulajdonság egy acélgyári csapágy esetében. A nagy terhelést és hőt még víz és vízkő jelenléte közepett is elviselő gördülő alkatrészek megbízható, megszakítás nélküli munkavégzése létfontosságú a termelési kapacitás megőrzéséhez, sőt növeléséhez. Az STF vagy TF acélból készült NSK csapágyakat kiemelkedő szívósság jellemzi még zord üzemi körülmények között, így kiváló kopási jellemzők mellett hosszú élettartamot biztosítanak, kiemelkedő összetapadás védelemmel és hővel szembeni ellenállással.

Az acélgyárban végzett tesztek azt mutatták ki, hogy az új csapágyakkal kétszeres élettartam érhető el. A nem tervezett leállások, a karbantartási munkák, a cserecsapágyak és egyéb anyagcserék csökkenése 159 933 eurós éves költségmegtakarítást eredményezett az acélgyár számára.

Az NSK teljes termékcsaládot kínál az acélgyári folyamatokhoz, hosszú élettartamú és rendkívül megbízható csapágyakkal, amiket megnövelt termelékenység és az alacsonyabb karbantartási költségek jellemeznek. A rendkívüli terhelés, az ütések és a vibráció kezelésére is állnak rendelkezésre csapágyak, csakúgy, mint a rendkívül lassútól a nagyon magasig terjedő üzemi sebességre, gyors gyorsítással és lassítással párosulva.
Az NSK TF sorozatú csapágyak a kiváló kopási jellemzők, az összetapadás védelem és hővel szembeni ellenállás révén még zord üzemi körülmények között is kiemelkedő szívósságot és hosszú élettartamot biztosítanak
 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz