www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Fényút mérés és képfeldolgozás egyetlen műszerrel Azonnali használatra kész megoldás vizsgálatai ás ellenőrzési feladatokra

A SmartRunner termékcsaládba tartozó fényút mérők egyedülálló módon egyetlen kompakt eszközben kombinálják a nagy pontosságú fényút mérést és az alakfelismerést.

Fényút mérés és képfeldolgozás egyetlen műszerrel  Azonnali használatra kész megoldás vizsgálatai ás ellenőrzési feladatokra
1. kép: A SmartRunner technológia lelke a kisméretű objektumok detektálására, vizsgálatára és védelmére is optimális alkalmazható lézeres fényút mérés.

A Pepperl + Fuchs azonnali használatra kész plug & play műszereit egy speciális feladatra optimalizálták. A hagyományosan használt „általános célú” eszközöktől eltérően a műszerek üzembe helyezése és paraméterezése a betanítási funkció, vagy az adatmátrix ellenőrző kódok használatával rendkívül egyszerű és nem igényel szakismereteket.

A nagy teljesítményű LED megvilágításnak köszönhetően a SmartRunner szenzorok képesek a termékhibák, folyamatjellemzők és minőségi tulajdonságok képfeldolgozás révén történő detektálására és dokumentálására. Az integrált adatmátrix olvasó segítségével a felhasználók számítógép használata nélkül, adatmátrix ellenőrző kódokkal paraméterezhetik a szenzort. A fényút mérő szenzorok jó vagy rossz jelként továbbítják a vizsgálati eredményt a kapcsoló kimenetre, amely bármilyen vezérlő panelen feldolgozható.

A termékcsaládból először a SmartRunner „Matcher” és a SmartRunner „Detector” válik elérhetővé. A Matcher szenzorokat a korábban betanított referencia kontúrok felismerésére optimalizálták. A műszerek tipikus alkalmazási területe az objektumok pozíciójának nagy pontosságú ellenőrzése, például hogy a robot képes lesz-e megfogni az adott karosszériaelemeket.

A SmartRunner Detector ezzel szemben a külső hatásokat figyeli, amelyek veszélyt jelenthetnek a rendszer érzékeny alkatrészeire, például a drága objektívekre és a precíziós eszközökre. A műszer nagy pontossággal képes akár a milliméteres mérettartományba tartozó tárgyak érzékelésére trapéz alakú, 350 mm széles és 700 mm mély mérési tartománnyal.

A SmartRunner számos felhasználási területen, például az autóiparban, az üzemirányításban és a gépészetben alkalmazható.

Fényút mérés és képfeldolgozás egyetlen műszerrel
Azonnali használatra kész megoldás vizsgálatai ás ellenőrzési feladatokra

2. kép: Gépfelügyelet lézeres fényút méréssel. A SmartRunner a berendezés kritikus alkatrészeit figyeli, felismeri a nem kívánt rátolódásokat és szükség esetén megállítja a gép mozgását.
 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz