www.magyar-mernoki.com
BALLUFF

Kompakt kétirányú memóriamodul IO-Link memóriamodul

A Balluff kompakt kétirányú memóriamodult fejlesztett ki a szűk beépítési helyekkel rendelkező alkalmazások számára. Az IP 67 védettségű, mindössze 34 × 16 × 8 mm méretű memóriamodul cserélhető egységek, például portál típusú megmunkáló központok marófejeinek adathordozójaként használható.

Kompakt kétirányú memóriamodul  IO-Link memóriamodul
Ennek hatására a részegységek képessé válnak arra, hogy „magukban hordozzák” saját tényleges működési adataikat. Ez a következő előnyökkel jár együtt: ha gépet váltunk, minden – például a futásteljesítményre, ütésekre és vibrációkra, vagy kenési és olajcsere intervallumokra vonatkozó – adat egyszerűen és közvetlenül áttölthető az új gépre.

A modul minimális energia befektetéssel telepíthető és paraméterezhető. A marófej és a vezérlő közötti stabil, hibamentes, kétirányú adatátvitel megteremtéséhez mindössze egyetlen szabványos vezetékre van szükség. A jelkábel a rendszergyűrűben csatlakozik a marófej interfészéhez. Az árnyékolásnak köszönhetően a külső elektromágneses zajok sem zavarják az adatátvitelt. A modul összesen 14, egyenként 64 byte-os szegmensből épül fel.

A gépkezelők számára hatalmas előnyt jelent, hogy amikor a marófejet az egyik gépről a másikra helyezik át, a termékazonosításokra és a használatra vonatkozó minden adat egy kábelen keresztül a marófej memóriájából automatikusan az NC vezérlőre töltődik. Karbantartás, vagy szerelés esetén a szakemberek a memóriachipből az összes adatot ki tudják olvasni egy PC, vagy laptop segítségével és szükség esetén frissíthetik azokat. Ez a megoldás folyamatos és átlátható tájékoztatást ad a gépkezelőnek a marófej aktuális állapotáról.

Az IO-Link technológia ezúttal is kulcsfontosságúnak bizonyult a nagy teljesítményű, helytakarékos, az ipar 4.0-koncepciónak megfelelő megoldások létrehozásában.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz