www.magyar-mernoki.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue 9.0

Az ARC Informatique fejlesztésű PcVue szoftver legújabb változatánál nagy hangsúlyt fektettek az új protokollok beágyazására, például a SOFREL távfelügyeleti rendszer és a Smart Generator Step7® integrálásával. De javították a szoftver ergonómiáját is. A 9.0-ás verzió olyan jelentős innovációkat tartalmaz, amelyek hozzásegítenek a felügyeleti rendszerek fejlesztési és üzemeltetési költségeinek csökkentéséhez a víz- és szennyvízkezelés, valamint -elosztás területén.

PcVue 9.0
Az 1985-ben kifejlesztett PcVue szoftver kitűnik fejlett ergonómiájával és nagy teljesítményű objektumorientált eszközeivel. Jelentős mértékben csökkenti a felügyeleti alkalmazások fejlesztési és üzemeltetési ráfordításait a vízkezelésben és más folyamatoknál. Az ARC Informatique szakemberei a PcVue fejlesztésénél és frissítésénél több mint 38 000 szoftverlicenc telepítése kapcsán felhalmozott tapasztalataikra támaszkodhatnak.

A PcVue 9.0-ás változata fejlesztési munkáinak már a kezdetén az új rendszerek felé való nyitást és az újabb protokollok beágyazását tartották szem előtt. A fejlesztés középpontjába a SOFREL távvezérlési megoldással való kommunikáció állt, hogy lehetőséget teremtsenek távoli berendezések, így különösen a vízkezelés területén gyakran nagy távolságokban lévő létesítmények vezérlésére és felügyeletére. A Smart Generator Step 7® integrálásával a fejlesztési idő csökkenthető a Siemens vezérlések adatbanki környezeteinek elérése révén. Továbbá a termék része lett a konfigurációs fájlok FTP szerveren keresztüli cseréje, ami lehetővé teszi az információk eltárolását a szerverre, illetve kiolvasását a szerverről. Kiemelendő a riportok automatikus továbbításának, illetve a hálózaton való hozzáférhetőségének lehetősége.

A PcVue 9.0 a piacon kapható egyik első olyan SCADA szoftver, amely teljes mértékben megfelel a Windows 7, Windows Server 2008 és SQL-Server 2008 rendszereknek. Természetesen kompatibilis a Windows XP, Windows VISTA és Windows 2003 Server rendszerekkel is, hogy a PcVue korábbi változataival dolgozó felhasználóknak is biztosítsa a teljes megtérülést.

A PcVue 9.0 további előnyei a jelentős javítások az ergonómia és az egyszerű kezelés terén:
* Single Sign-On támogatás: a Single Sign-On funkció automatikus felhasználóazonosítást tesz lehetővé, ha a PcVue szoftvert Microsoft® Windows Terminal Server környezetben telepítik, illetve Microsoft® Windows azonosítást, ha a Windows Domain Control és Active Directory aktívak.

* A FactoryLinkTM Smart Generator bővítésénél a cél a migráció további egyszerűsítése volt. Valamennyi grafika, így a mimikák, szimbólumok és template-ek konvertálása mellett a FactoryLinkTM Smart Generator legújabb változata lehetővé teszi a TCP kommunikációs objektumok, valamint a mapping automatikus konvertálását és megjelenítését. A méretezhetőségre vonatkozó elvárásokat is figyelembe vették a továbbfejlesztésnél.

*A CAD-es fájlok (dwg, dxf) importálására szolgáló CAD Smart Generator akkor is alkalmazható, ha AutoCAD-es referenciablokkokat kívánnak összekapcsolni PcVue objektumokkal. Az ilyen módon létrehozott PcVue mimikus ábráknak bitmapes háttérképük van, és az animált szimbólumokkal és a szükséges változókkal együtt alkalmasak valamennyi forrásfájl blokk helyettesítésére.

*A PcVue 9.0 grafikus interfésze is számos új funkcióval bővült. A 3D-s mimikák egyszerűbb létrehozásához és az automatikus generálásnál felmerülő ismétlődő igények teljesítéséhez a modellek és a 3D-es szimbólumok szöveges formában is eltárolhatók. Ez azt jelenti, hogy ezek az objektumok a fejlesztési idő csökkentésére és a hibalehetőségek minimalizálására külső eszközökkel is előállíthatók. A 9.0-ás verzióban minden eddiginél könnyebb lett a riasztási és a beállítási ablakokban a szűrés, az osztályozás és az elemzés. A beállítások ablakai mostantól támogatják a továbbfejlesztett osztályozási funkciókat és a felugró ablakokat. Egy esemény adott időkeretben való bekövetkezésének vizsgálatához a beállítási ablak lehetővé teszi a szűrést a kezdeti és a végső időpont, vagy a kezdési idő és az ellenőrzési irány megadásával is. Mindez megkönnyíti az információkhoz való hozzáférést.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz