www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Fókuszban az EPLAN projekt

Mit jelent a mérnöki munka digitális átalakulása és milyen szerepet játszik abban az EPLAN projekt? A válasz: meghatározó szerepet, mert a digitalizálás nem csak a vállalat adminisztrációs, vagy kereskedelmi folyamatai szempontjából releváns. Az valójában a teljes termékfejlesztési folyamatot érinti. Az EPLAN projekt gyakorlati előnyei világosak: a felhasználók használhatják az EPLAN Platform szolgáltatásait, és ezzel párhuzamosan a felhőalapú szolgáltatások hozzáadott értékét is kiaknázhatják.

Fókuszban az EPLAN projekt

A digitalizálás központi célja a folyamatok optimalizálása, a hatékonyság emelése és ezáltal a gépek és rendszerek rendelkezésre állásának növelése. Az EPLAN Platform továbbfejlesztése ezt a folyamatot támogatja. A tervezési fázis során a fókuszban a vezérlőszekrény digitális ikerpárja áll. Ennek alapja a kiváló minőségű, a házat és tartozékokat leíró 3D adatállomány, amely a projekthez kapcsolódó alkatrész- és vezetékezési információkkal is kiegészül. Az adatok zökkenőmentesen exportálhatók és más alfolyamatokban, például a gyártásban használhatók - beleértve a vezetékezést is. Az interdiszciplináris tervezés is jelentős mértékben hozzájárul az optimalizáláshoz. Lehetővé teszi az információk, ideértve az intelligens érzékelők paraméteradatainak központi helyen - az EPLAN projektben - történő tárolását és a későbbi folyamatokban történő felhasználását.

AML mint csereformátum
A nyílt, szabványosított interfészek, mint például az AutomationML (AML), alkalmazásspecifikus formátumok vagy adatstruktúrák nélkül is lehetővé teszik az adatok hozzáférhetővé tételét bármely felhasználó számára. A felhasználók lehetnek például a vezérlőszekrénygyártó, vagy vezetékező gépek, vagy olyan munkatársak, akik a digitális információk segítségével végzik el a vezetékezést. A működés során a cél már a rendszer rendelkezésre állásának maximalizálása és rendszerhibák esetén a leállások minimalizálása. A telepített alkatrészek QR-kódjai segítenek azok megtalálásában, és az alkatrész tulajdonságokat - beleértve a cikkszámokat és a műszaki adatokat a pótalkatrészek megrendeléséhez - bárhol elérhetővé teszik a rendszeren belül, amelyek tablet, vagy okostelefon segítségével bármikor megtekinthetők.

Az együttműködés kifejezetten ajánlott
Az EPLAN ePulse ideális ezen forgatókönyvek támogatásához. Ha a fent említett projektadatok ebben kerülnek elmentésre, semmi akadálya annak, hogy bármikor és bárhonnan hozzáférjünk azokhoz. Az EPLAN Platform ezt az innovatív megközelítést használja ahhoz, hogy lehetőséget adjon a felhasználóknak arra, hogy a felhasznált alkalmazásokban generált adatokat mindössze egyetlen kattintással felvigyék a felhőbe. Az EPLAN projekt az EPLAN eView programban az együttműködéshez szükséges partnerekkel is megosztható. A vállalatok hálózatot alkothatnak az ügyfeleikkel és a beszállítóikkal az adatcsere egyszerűvé és biztonságossá tételéhez. A Projekt ezáltal egy olyan automatizálási megoldás központi digitális modellje, amelyet különböző alkalmazások - például az EPLAN Electric P8, az EPLAN Pro Panel vagy az EPLAN Fluid - építenek fel és amely az egyetlen közös forrásnak számít. A Projekt végső soron az összes későbbi folyamathoz szolgáltatja a szükséges adatokat.

Előnyök és hasznok
A felhasználók számára dupla előnyt jelent a jól ismert EPLAN Platform, valamint a felhőalapú szolgáltatások, mint az EPLAN eView és az EPLAN Cogineer hozzáadott értéke.

További információ: www.EPLAN.de

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz