www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Kiterjedt energetikai megoldások az EPLAN Platform segítségével

Oroszország nagy hangsúlyt fektet a helyi hő- és villamosenergia-termelésre. Az Impuls Industrial Boiler Plants számára jelentős és egyre növekvő piacot jelent a közösségeket, valamint távoli ipari létesítményeket hő- és villamos energiával ellátó nagy kazánházak megépítése, vagy újjáépítése. A 2002-ben alapított cég úttörő szerepet játszott a moduláris, teljesen automatizált, operátort nem igénylő ipari kazánházak kifejlesztésében. Új tervezési eszközként az EPLAN mellett tették le a voksot. A döntés fő oka az volt, hogy a szoftver közös platformon támogatja az elektromos, az irányítástechnikai és a kapcsolószekrény-tervezést. Ennek eredményeként az általában három hónapig, vagy hosszabb ideig elhúzódó projektek most 5-6 hét alatt befejeződnek.

Kiterjedt energetikai megoldások az EPLAN Platform segítségével
A tervezés meghatározó szerepet játszik az Impuls életében, a százfős csapat fele mérnökökből áll. A vállalat felismerte, hogy a régi szoftverek túlságosan lekorlátozták a munkát. A mérnökök AutoCAD-et használtak az elektromos berendezések, az automatizált fűtési rendszerek és a folyamatirányító (I&C) rendszerek tervezésénél és MS Excelt számlák, listák és táblázatok készítéséhez. A szerelési és vezérlőberendezések összekapcsolása csupán manuálisan volt megoldható a mérnökök számára. Nem volt mód a különböző mérnöki területek számára az adatok megosztására, a közös munkára, illetve a gyakran használt tartalmak archiválására. „A sok manuális feldolgozás mellett nem volt szokatlan, hogy a projektekbe nagy hibák csúsztak be, amelyeket aztán problémás volt kiküszöbölni, különösen a határidő betartása mellett" nyilatkozta Alekszej Soloviev, az Impuls mérnöki részlegének vezetője.

Az EPLAN Platform koncepció vonzereje
„A tervezés hatékonyságának optimalizálását keresve az Impuls az EPLAN-t választotta rengeteg automatikus funkciója és egyedülálló adatbázis-alapú megközelítése miatt – ez az egyetlen olyan számítógépes tervezési eszköz, amely közös platformon támogatja az elektromos, az irányítástechnikai és a kapcsolószekrény-tervezést. Ez azt jelenti, hogy a generált adatokat az EPLAN platformon belül meg lehet osztani ” tette hozzá Soloviev.

Jelentős időmegtakarítás
„Cégünk éppen ezeket a képességet kereste. Az EPLAN előtt az AutoCAD és az MS Office használata azt jelentette, hogy minden munkamozzanatot ugyanaz a mérnök végzett el, mert olyan funkciók, mint a kereszthivatkozás és többfelhasználós adatmegosztás nem állt rendelkezésre. Az EPLAN által a villamosmérnökök és irányítástechnikai mérnökök most együtt dolgozhatnak a projekten” erősítette meg Soloviev.

Az Impuls az EPLAN Electric P8, az EPLAN PPE és a 3D virtuális szekrényelrendező modult választotta. Az általában három hónapig, vagy hosszabb ideig elhúzódó projektek most 5-6 hét alatt befejeződnek és ezt az EPLAN-ra történő váltással hat hónapon belül sikerült elérni. „A mérnökök a maximális mértékben kihasználják az EPLAN rengeteg automatikus funkcióját, mint például az automatikus hibaellenőrzést és kereszthivatkozást. A hibaszázalék csökkent és nem szokatlan, hogy teljesen hibamentes projektekkel állunk elő” jegyezte meg Soloviev. Az EPLAN segítségével egy, most már több mint 1500 komponens makrót és 2000 funkció makrót tartalmazó archívum jött létre. Az Impuls arra számít, hogy idővel tovább gyorsíthatja a projektek átfutását az archivált makrók számának növelésével és a projektek fejlődését támogató egyéb EPLAN funkciók kihasználásával.

Az ügyfelek profitálnak az EPLAN eredményeiből
„Az EPLAN használatával idővel mind Impuls, mind az ügyfelek számára megjelenik a karbantartásban tapasztalható előny, ami az EPLAN által létrehozott magas színvonalő dokumentációnak köszönhető minden egyes létesítmény esetében. Azt vettük észre, hogy az ügyfelek most már sokkal kevesebb kérdést vetnek fel a befejezett projektek kapcsán és általában nagyon jól fogadják az EPLAN segítségével készített terveket.”
Alekszej Soloviev, az Impuls mérnöki részlegének vezetője.

Képek:
Boiler-house-01.jpeg: az Impuls által tervezett
Boiler-house-02.jpeg: az Impuls által tervezett kazánház
EPLAN_ProPanel_application.jpeg: az Impuls által EPLAN ProPanelben tervezett elektromos szekrény kialakítás
minefield_Yamburgskoye.jpeg: az Impuls által a nyugat-szibériai Yamburgskoye gázmezőre tervezett kazánüzem
minefield_Zapolyarnoye.jpe: kazánüzem a Tazovsky régió déli részén található Zapolyarnoye gázmezőn

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz