www.magyar-mernoki.com
EPLAN

2.000 Festo alkatrész makró EPLAN felhasználók számára

A Festo és az EPLAN közötti stratégiai partneri kapcsolat az elektromos és pneumatikus tervezés összekapcsolása céljából jött létre. A Festo által kifejezetten EPLAN felhasználók számára kifejlesztett, több mint 2.000 intelligens készülék makrót tartalmazó adatbázis nagyban hozzájárul a CPX terminál mechatronikai elterjedéséhez. Az EPLAN Platform felhasználói a CPX terminál segítségével egyszerűen és könnyen hozhatnak létre elektromos és pneumatikus kapcsolási rajzokat és a PLC áttekintéseket.

2.000 Festo alkatrész makró EPLAN felhasználók számára
Moduláris, sokoldalú és erőteljes:
Mára már 2000 új készülék makró
segíti a Festo CPX/MPA
szelepszigetek gyors tervezését.

A több, mint 2000 alkatrész makrót tartalmazó új, exkluzív makrógyűjtemény összekapcsolja az elektromos és fluid tervezést. A készülékadatok hat nyelven kérhetőek le és olyan intelligens modul konfigurációkat foglalnak magukba, amelyek már saját elektromos és hidraulikus logikai kapcsolataikat, funkció sablonjaikat is tartalmazzák. A konfigurált Festo szelepsziget utolsó típus kódja a link, ami két azonosító kódot tartalmaz, egyet az elektromos és egyet a pneumatikus szakaszhoz. A tervező az azonosító kóddal kiválasztja az előre definiált készülék modulok közül a leginkább megfelelőt és elhelyezi az elektromos vagy hidraulikus műszaki dokumentációba. Mindez az EPLAN Electric P8 és az EPLAN Fluid felhasználói számára nagyban megkönnyíti a 2D áttekintő rajzok, elektromos és pneumatikus kapcsolási rajzok és PLC áttekintések egyszerű és gyors elkészítését. Az adatok ingyenesen tölthetőek le a Festo honlapjáról (www.festo.de/EPLAN).

Sokoldalú bármely alkalmazási területre nézve
A Festo eszközök használatával elért irányított konfiguráció előnyeit az EPLAN logikai alapú dokumentációjával kombinálhatjuk. A különböző funkciók egyedi kombinációjának köszönhetően a szelepsziget konfigurációja pontosan illeszthető az alkalmazáshoz - ráadásul az alkalmazások széles köre garantált. Az elektromos Festo CPX terminál tökéletes eszköz ehhez, mivel minden jelenlegi terepi bus szabvány és valamennyi ügyfél-specifikus installáció szabvány felé nyitott. A könnyű kezelhetőség előnye biztosított a felhasználók számára: a vezérlőszekrényből közvetlenül az üzembe, illetve az elektromos és pneumatikai hálózatba történő telepítéssel sok munkát takaríthatnak meg.

Ingyenes letöltés
A makrók, melyek elérhetőek valamennyi CPX terminál (elektronos perifériák és terepi bus csomópontok), illetve néhány MPA szelepsziget tervezésére is, az alábbi funkciókat tartalmazzák és segítségükkel az a következő alkatrészlisták hozhatók létre:
- Strukturális áttekintés egyedi modul csatornákkal és rendelési kóddal
- Kapcsolási rajzok minden pólusú ábrázoláshoz, sorkapocsterv és PLC áttekintés
- Vezérlőszekrény áttekintése típuskódokkal 1:1 méretarányban

Az adatok komplett adatbázis csomagként díjmentesen letölthetőek a www.festo.de/EPLAN oldalról, illetve 2D/3D-ben a Festo online termékkatalógusból. Ezen kívül az EPLAN Data Portálon keresztüli elérhetőség is folyamatban van.

Közös cél: az elégedett felhasználó
A Festo és az EPLAN több éve dolgoznak azon, hogy olyan megoldásokat fejlesszenek ki közös ügyfeleik számára, melyek megkönnyítik a tervezési folyamatokat. A Festo mechatronikai alkatrészei például egyszerűen tervezhetőek és dokumentálhatóak az EPLAN Fluid és a Festo termékkatalógus közötti közvetlen kapcsolatnak köszönhetően. Ezen túlmenően, a Festo Didactic üzletága évek óta foglalkozik az EPLAN Oktatási verziójának (EPLAN Education) terjesztésével oktatási és ipari alapítványi körökben.

2.000 Festo alkatrész makró EPLAN felhasználók számára
EPLAN makrók áttekintése
Festo CPX terminálhoz


A Festo cégről
A független, családi tulajdonban lévő, mégis globális cégnek számító Festo székhelye Esslingen am Neckarban található. A vállalat több mint 200 iparágban 300.000 ügyfélnek továbbít pneumatikus és elektromos automatizálási megoldásokat. Termékei és szolgáltatásai világszerte 176 országban állnak rendelkezésre. Az 59 országban mintegy 15.500 alkalmazottat foglalkoztató Festo 2011-es árbevétele 2,1 milliárd eurót tett ki, amelyből évente 8,5%-ot invesztál kutatásra és fejlesztésre. A Festo az árbevétel további 1,5%-át az oktatás és képzés területén forgatja vissza. A tanulási lehetőségek nem csak a munkavállalók számára nyitottak: a Festo Didactic GmbH az ügyfelek, diákok és gyakornokok számára is nyújt ipari oktatási és képzési programokat az automatizálási technológia területén.


 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz