www.magyar-mernoki.com
EATON

„A Cooper Industries Eaton Corporation plc általi felvásárlásával a világ vezető globális energiagazdálkodási vállalata jön létre” című sajtóközlemény fordítása

A diverzifikált ipari gyártó, az Eaton Corporation plc (NYSE: ETN) és az elektromos felszereléseket gyártó Cooper Industries plc (NYSE: CBE) ma bejelentette, hogy az Eaton lezárta a Cooper felvásárlását. A felvásárlást, aminek eredményeképpen Eaton Corporation plc néven egy új, vezető globális energiagazdálkodási vállalat jön létre a két vállalatból, 2012. május 21-én jelentették be.

„A Cooper 13 milliárd dollár értékű felvásárlása a legnagyobb az Eaton 101 éves történetében, és mérföldkő annak átalakulása szempontjából. A felvásárlás révén új piaci szegmensek felé terjeszkedünk, kibővül termék-, szolgáltatás- és megoldásválasztékunk, továbbá megnöveli földrajzi jelenlétünket” – mondta Alexander M. Cutler, az Eaton elnöke és vezető ügyvezető tisztségviselője.

„A Cooper bevált megoldásai az energiaelosztás, az okos hálózatok, a világítás, a világításszabályozás, a huzalozási eszközök és a biztonság terén erősíti az Eaton pozícióit az energiaminőség, energiaelosztás és energiaszolgáltatások piacán” – mondta Cutler. „Ezek a kiegészítő technológiák tovább gyorsítják az Eaton növekedését, amely globális integrált energiagazdálkodási vállalatként napjaink egyik legnagyobb kihívását jelentő megatrendjére összpontosít: az emelkedő költségekre és a világ növekvő energiafelhasználásának a környezetre gyakorolt egyre nagyobb hatására.

Az Eaton és a Cooper 2012. szeptember 30-án lezárult négy negyedévének teljesítménye alapján az Eaton Corporation plc névlegesen 21,8 milliárd USD forgalmat és 3,3 milliárd EBITDA-t ért el. A Cooper részvényesei az egyezségi javaslat értelmében 14 napon belül értesítést kapnak az ellenértékről.

Az Eaton és a Cooper részvényeivel a mai nap végéig kereskednek majd a New York-i tőzsdén. Az Eaton Corporation plc törzsrészvényeivel ETN kód alatt 2012. december 3-án, hétfőn indul el a kereskedés a New York-i tőzsdén.

„Nemsokára bejelentjük, milyen szervezeti felépítésben látjuk majd el a két vállalat összevont tevékenységeit” – mondta Cutler. „Ez a vezetőség az Eaton és a Cooper vezetőiből álló közös integrációs csapattal együttműködve lesz felelős a közös működésből adódó többlet lehetőségek kiaknázásáért. Várakozásaink szerint az integrációs folyamat 24–36 hónapot vesz majd igénybe az üzleti feltételek függvényében.”

Az Eaton Corporation diverzifikált energiagazdálkodási vállalat, amely energiahatékony megoldásaival segíti ügyfeleit a villamos, hidraulikus és mechanikus energiákkal való hatékony gazdálkodásban. A vállalat globális technológiai vezető szerepet játszik az energiaminőség, az energiaelosztás és ellenőrzés elektromos termékei, rendszerei és szolgáltatásai, az energiaátvitel, a világítási és kábelezési alkatrészek, az ipari és mobil berendezések hidraulikus alkatrészei, rendszerei és szolgáltatásai, az űrrepülést szolgáló üzemanyagok, a kereskedelmi és katonai felhasználású hidraulikus és pneumatikus rendszerek, valamint az autó- és tehergépjármű hajtóművek és erőátviteli rendszerek területén, a teljesítmény, a hatékonyabb üzemanyag-felhasználás és a biztonság érdekében. Az Eaton 2012-ben vásárolta fel a Cooper Industries plc vállalatot. Az új vállalat, az Eaton Corporation plc mintegy 100 000 munkatársat foglalkoztat, és több mint 150 országban értékesíti termékeit ügyfelei részére. További információkhoz látogasson el a www.eaton.com honlapra.

A felvásárlási szabályokban megkövetelt nyilatkozat
Az Eaton Corporation igazgatói felelősséget vállalnak az ebben a tájékoztatóban foglalt információkért, kivéve azokért, amelyeket a Cooper, annak társult vállalkozásai, a Cooper igazgatói és közvetlen családtagjai, érintett befektetési társaságai és az azokkal kapcsolatban levő személyek közölnek. Az Eaton igazgatóinak legjobb tudása és tudomása szerint (akik ennek érdekében minden indokolt lépést megtettek) az ebben a tájékoztatóban foglalt információk, amelyért felelősséget vállalnak, megfelelnek a tényeknek, és semmi nem maradt ki az információkból, amely befolyásolhatná az információk jelentőségét.

A Cooper igazgatói felelősséget vállalnak az ebben a tájékoztatóban foglalt információkért, amelyeket a Cooper, annak társult vállalkozásai, a Cooper igazgatói és közvetlen családtagjai, érintett befektetési társaságai és az azokkal kapcsolatban levő személyek közölnek. A Cooper igazgatóinak legjobb tudása és tudomása szerint (akik ennek érdekében minden indokolt lépést megtettek) az ebben a tájékoztatóban foglalt információk, amelyért felelősséget vállalnak, megfelelnek a tényeknek, és semmi nem maradt ki az információkból, amely befolyásolhatná az információk jelentőségét.

Az eredeti változat angolul jelent meg. Ha kérdés merül fel, az angol változat a mérvadó.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz