www.magyar-mernoki.com
norelem

Rendkívül erős önmetsző menetes betétek norelem kínálatában

norelem önmetsző termékeket tartalmazó átfogó kínálatában megjelentek a nagy teljesítményű, robusztus és erős menetes betétek is.

Rendkívül erős önmetsző menetes betétek norelem kínálatában

A szabványos gépelemek globális éllovasának számító norelem stabil, szakadás-, rezgés- és kopásálló önmetsző menetes betétei sokféle alkalmazáshoz ideálisak, úgy mint fémek és műanyagok megmunkálásától kezdve az iparcikk kereskedelemig bezárólag.

norelem menetes betétei saját maguknak vágnak menetet könnyűfémekbe és műanyagokba történő behajtáskor, míg más menetes betétek esetében ilyenkor előre kialakított menetre lenne szükség. Legfőbb előnyük, hogy fix kapcsolatot alakítanak ki az alapanyaggal és magas fokú kiszakítás elleni merevséget biztosítanak. Ennek eredményeképpen a menetes kötések lazításakor azoknál nagyobb ellenállást biztosítanak az alapanyagból történő kihúzás ellen.

«A mérnökök naponta használnak menetes betéteket, különösen olyan munkadarabok esetében, amelyeket állandóan szét- és össze kell szerelni - jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. - Mivel ezek a gépelemek számos alkalmazásban játszanak kulcsszerepet, elengedhetetlen, hogy tartósak legyenek, ne lazuljanak meg, és jól illeszkedjenek az alapanyaghoz. Ezért a klasszikus menetes betétek mellett a norelem az önmetsző változatokat is felvette kínálatába M3-tól M16-ig terjedő menetmérettel, amelyek többféle hosszúságban is elérhetők.»

norelem betétedzett acélból (háromvegyértékű króm passzivált felülettel) vagy rozsdamentes acélból készült menetes betétei sokféle anyaggal használhatók. Ezek közé tartoznak az alumínium, a sárgaréz, a bronz, az öntöttvas, illetve a hőre keményedő és hőre lágyuló műanyagok.

A menetes betétek alacsonyabb keménységű és nyírószilárdságú anyagok esetében is használhatók, biztosítva a szükséges stabilitást és hosszú távú kopásállóságot. Ezek a gépelemek mindemellett korrózióállóak is, és úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak a zord üzemi környezeteknek.

A kúpos kialakítású, vágóhoronyt tartalmazó menetes betétek működési elve azon alapul, hogy behajtáskor a végükön kissé összeszorulnak, lehetővé téve így a forgács egyenletes kivezetését - a magfurat méretétől és az alapanyag keménységétől függően.

norelem önmetsző menetes betétei az előre fúrt fogadó furatokba gyorsan és egyszerűen behajthatók. Kis mennyiség esetében kézi, tömeggyártás esetében pedig a hatékonyság növeléséhez gépi behajtó eszközök állnak rendelkezésre, melyek mindegyike beszerezhető norelem THE BIG GREEN BOOK katalógusán keresztül is.

norelemről további információk a www.norelem.hu oldalon található.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz