www.magyar-mernoki.com
norelem

Sima futás norelem siklócsapágyaival

norelem siklócsapágyainak választéka az olajtárolási képességnek köszönhetően biztosítja az eszközök zavartalan és hatékony működését. A termékcsaládba kompozit siklócsapágyak és hengerelt kompozit siklócsapágyak tartoznak, melyeket úgy száraz, mint kenéssel futó alkalmazásokhoz terveztek, mivel önkenő tulajdonságúak és karbantartásmentesek.

Sima futás norelem siklócsapágyaival

A beépítésre kész siklócsapágyak acél, bronz és műanyag kombinációjából, illetve szinterbronzból állnak rendelkezésre. norelem szinterbronz siklócsapágyai folyamatos üzemű berendezésekben, például villanymotorokban, ventillátorokban és háztartási készülékekben alkalmazhatóak.

«Siklócsapágy-sorozatunkhoz használt anyagok kombinációja az optimális és gyakorlatilag kopásmentes futást nagy terhelhetőséggel és vezetőképességgel párosítja - jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. - Ezeket a csapágyakat számos területen - az iparban, az autógyártásban, az egészségügyben és háztartási készülékekben - használják, hogy csak néhány példát említsek.»

A szinterezett siklócsapágyak olajban impregnáltak és önkenő tulajdonságúak: Az olajtartalom a tengely forgása következtében a csapágy pórusaiban áramlik, ezáltal kialakul a hidrodinamikai kenés, majd az áramlás leáll, amikor a tengely áll. Normál üzemi körülmények között nincs szükség további kenésre.

norelem kompozit siklócsapágyai kenéssel futó alkalmazásokhoz, valamint forgó és oszcilláció mozgású feladatokhoz is alkalmazhatóak. A siklócsapágy-sorozatnál nem lép fel akadozó csúszás, nem szív magába vizet és működés közben szabad mozgást és nagy pontosságot eredményez.

Az acélból és szinterbronzból készült hengerelt kompozit siklócsapágyak különösen jól alkalmazhatók száraz futási körülmények közötti működésre. A réz-ón réteg miatt a hordozólemez védett a korróziótól, belül pedig a PTFE és kenőanyag bevonattal kombinált szinterbronz sima forgást biztosít.

A siklócsapágyak nagy vegyi ellenállóképességgel rendelkeznek, és megfelelnek az európai RoHS irányelveknek. norelem kínálata persely, illetve vállas persely formában 3-50 mm belső átmérőkben, illetve axiális tárcsa formában érhető el.

A gépelemeket norelem THE BIG GREEN BOOK termékkatalógusában lehet megtalálni. Az adatlapok és a CAD modellek online elérhetők, és norelem webáruházán keresztül közvetlenül is lehet rendelést leadni.

norelemről további információ a www.norelem.hu oldalon található.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz