www.magyar-mernoki.com
FAULHABER GROUP

Többfordulatú, vonalmeghajtó áramkörös interfészeket tartalmazó abszolút útadókkal bővült a FAULHABER választéka – Integrált referencia

Kefe nélküli DC-szervomotorokkal kombinálva az új mágneses AEMT-12/16 L abszolút útadó abszolút szöginformációt nyújt előre beállított 16 bites (65536 fordulat) többfordulatú felbontással és 12 bites (4096 lépés) egyfordulatú felbontással a kommutáció, a sebesség vezérlés és mozgásszabályozás számára.

Többfordulatú, vonalmeghajtó áramkörös interfészeket tartalmazó abszolút útadókkal bővült a FAULHABER választéka – Integrált referencia

A pozícióadatok egy BiSS-C protokollal ellátott SSI interfésszel kérdezhetők le. A vonalmeghajtó áramkörös interfész az RS422 szabványon alapul és a motor/útadó egység akár öt méterre is elhelyezhető a vezérlőtől.

A BiSS-C protokollt olyan ipari alkalmazásokhoz tervezték, ahol nagy átviteli sebességgel, rugalmassággal és minimális telepítési munkával számolnak. A motorok kommutációjára szolgáló Digital Hall érzékelőkre általában nincs szükség. Az AEMT segítségével szinuszos kommutáció végezhető el, mivel a minimális nyomatékingadozás révén a motor működése nagyon hatékony.

Az útadó egy fő tápegységhez, valamint egy tartalék akkumulátorhoz vagy alternatív energiatárolóhoz csatlakoztatható. Ha a fő tápellátás lekapcsol, a tartalék akkumulátor továbbra is elegendő energiával látja el az útadót a motor fordulatainak észleléséhez, és ennek megfelelően növeli vagy csökkenti a számolást. A fő tápellátás ismételt bekapcsolásakor tehát a számlálás továbbra is helyes, nem szükséges új referenciafuttatást végezni.

Az indítás során a többfordulatú számláló egy interfésztüskével nullázható le.

Az útadó a B, BX4 és BP4 sorozatú kefe nélküli DC-motorokkal kombinálható.

Az útadó szalagkábellel kapcsolható össze, amihez rendelkezésre állnak a megfelelő csatlakozók. A FAULHABER sebesség- és mozgásszabályozókhoz történő csatlakozáshoz különböző szűrőmodulok és adapterek is elérhetők.

Az előnyök dióhéjban:
• A vezeték hossza legfeljebb 5 méter;
• Hatékony működés alacsony nyomatékingadozással;
• A bekapcsolás után nincs szükség referenciafuttatásra.

Integrated referencing (faulhaber.com)

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz