www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Stratégiai partnerség a Mitsubishi Electric Europe és az EPLAN között

Az elektrotechnika és a PLC programozás szorosabb integrációja A villamosmérnöki adatok a PLC programozásba történő közvetlen átvitele - az EPLAN Electric P8 és a GX Works2 integrációjával már ez a csúcstechnológia is megvalósítható. A Mitsubishi Electric Europe és az EPLAN mégis még szorosabb partnerségre törekszik az eF@ctory Alliance program keretein belül, hogy a felhasználók számára még nagyobb projektminőséget és adatkonzisztenciát tudjanak nyújtani.

Stratégiai partnerség a Mitsubishi Electric Europe és az EPLAN között
Hartmut Pütz.jpg: «A GX Works2 integráció révén közös ügyfeleink számára javul a projekt minősége és az adatok konzisztenciája, ugyanakkor csökkennek a költségek és a fejlesztési idők.» jelentette ki Hartmut Pütz, a Mitsubishi Electric Factory Automation -European Business Group elnöke

Az elektrotechnika és a PLC programozás optimális integrációjának megvalósítása érdekében a Mitsubishi Electric és az EPLAN fejlesztési részlegei szorosan együttműködnek. Az Eplan Platform és a GX Works2 - a Mitsubishi Electric MELSEC szériájú PLC-ket programozó szoftvere - egy új felületen kapcsolódik össze. Ez a közös ügyfelek számára a fejlesztési költségek több mint 50 százalékos csökkentését teszi lehetővé. Íme egy lehetséges felhasználási forgatókönyv: egy villamosmérnök létrehozza a kapcsolási rajzot és az I/O címekre és a funkciószövegekre vonatkozó információkat egyetlen kattintással elküldi a GX Works2 kontrollt programozó kollégának. Az automatikus adatcsere feleslegessé teszi az időigényes és költséges ellenőrzéseket.

Ez viszont a berendezések és rendszerek fejlesztési és üzembe helyezési idejének jelentős csökkentését eredményezi. A Platform részeként az Eplan Electric P8 egyesíti az elektromos hardvertervezésre és az ellenőrzési technológiára vonatkozó adatokat, valamint az ide kapcsolódó átfogó dokumentációt. «A GX Works2 integráció révén közös ügyfeleink számára javul a projekt minősége és az adatok konzisztenciája, ugyanakkor csökkennek a költségek és a fejlesztési idők.» jelentette ki Hartmut Pütz, a Mitsubishi Electric Factory Automation -European Business Group elnöke. Az Eplan elnöke, Maximilian Brandl ehhez hozzátette, hogy «nagyon örülünk annak, hogy a Mitsubishi Electric partnerhálózatának tagja lehetünk. Nemzetközi ügyfeleink az E-CAD és PLC interfészből, valamint az Eplan Data Portal-ban található számtalan alkatrészből profitálnak. A Mitsubishi Electric Europe-pal kötött együttműködés a japán piaci jelenlétünket is erősíteni fogja.»

Stratégiai partnerség a Mitsubishi Electric Europe és az EPLAN között
 
Maximilian Brandl.jpg: Maximilian Brandl, az Eplan elnöke: «Nemzetközi ügyfeleink az E-CAD és PLC interfészből, valamint az Eplan Data Portalban található számtalan alkatrészből profitálnak.»

A központi EPLAN Platform az előzetes tervezéstől egészen a részletes tervezésig minden adatot magába foglal. Ez az információ a PLC-orientált automatizálás technológia későbbi projekt fázisainak alapja lehet. A makrók (könyvtárak) és a Mitsubishi Electric CAD termék adatai ezenkívül integrálhatóak az alkatrész kiválasztás, a konfiguráció és a kapcsolási rajz tervezésének felgyorsítása érdekében. A villamosmérnöki munka befejeztével az Eplan-ban tárolt összes adat közvetlenül a GX Works2-be integrálható, ami gyors és egyszerű rendszer konfigurációt és programozást tesz lehetővé. A könyvtárakban mentett projektek a jövőbeni alkalmazások során is felhasználhatóak; a kialakított, tesztelt és jóváhagyott funkció, program vagy rendszerfelépítés néhány perc alatt hozzáilleszthető az új rendszerhez, ami jelentősen leegyszerűsíti a későbbi tervezést. A mérnöki szakterületeken, projektfázisokon és folyamatokon átívelő innovatív műszaki megoldásokból minden mérnök hasznot fog húzni.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz