www.magyar-mernoki.com
norelem

Feszítőerő csökkentése norelem új laposfejű csavarjaival

A feszítőerő csökkentésére és ezáltal a gépek és rendszerek élettartamának meghosszabbítására törekvő mérnökök és gyártók számára nagy segítséget jelentenek norelem laposfejű, tűréskiegyenlítő csavarjai.

Feszítőerő csökkentése norelem új laposfejű csavarjaival

 

A feszítőerőknek kitett gépelemek összekapcsolására szolgáló tűréskiegyenlítő laposfejű csavarok a gépelemek egymáshoz viszonyított tetszőleges elmozdulását teszik lehetővé.

Számos alkalmazásnál a szánvezetékek veszik fel a feszítőerőket, ami növeli az elmozdulással járó ellenerőt és ezzel csökkenti a gépelem élettartamát. norelem tűréskiegyenlítő laposfejű csavarjai ezzel szemben ideális megoldás jelentenek ahhoz, hogy ne hozzunk létre statikailag túlhatározott rendszereket.

Az új laposfejű csavarok a beálló csapágyegységekkel jelentős előnyt biztosítanak két gépelem közötti feszítőerő csökkentésére . Amikor a menetes csapból, siklócsapágyból és O-gyűrűből álló laposfejű csavart a furatba illesztik, a siklócsapágy előre meghatározott mértékben nyomja össze az O-gyűrűt. A siklócsapágy ekkor felfekszik a csavar fejére, miközben a löket a beépítési méretnek megfelelően lekorlátozódik. Ez szinte holtjátékmentes, beálló rögzítést tesz lehetővé. Mivel az elmozdulás egy előre meghatározott mértékre korlátozódik, a gyártásban már nincs szükség az gépelemek tűréseinek pontos betartására és az összetett beállítási munkákra.

«A gépek és rendszerek idővel különböző mértékű feszítőerőknek vannak kitéve, ami hatással lehet funkcionalitásukra és csökkentheti élettartamukat - jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. – A változó hőmérséklet megváltoztathatja a gépelemek méreteit, de azok pozíciója is változhat a dinamikus terhelések miatt. A gépeknek és rendszereknek ki kell állniuk az esetleges összeszerelési pontatlanságokat és kompenzálniuk kell a gyártási tűréseket. Ezen kihívásoknak lehet norelem tűréskiegyenlítő laposfejű csavarjaival megfelelni.»

A szabványos gépelemek globális specialistája különféle kivitelű laposfejű tűréskiegyenlítő csavarokat kínál, amelyek mindegyike elérhető norelem THE BIG GREEN BOOK-ján keresztül. A csavarok horganyzott acél kivitelben, külső vagy belső menettel kaphatók, amelyek mindegyikében azonos az O-gyűrű és a siklócsapágy.

Ha többet szeretne megtudni norelemről és a tűréskiegyenlítő lapos fejű csavarokról, kérjük, látogasson el a www.norelem.hu oldalra

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz