www.magyar-mernoki.com
norelem

Simább gépi működés norelem új rugós hüvelyeivel

A szabványos gépelemek gyártására specializálódott norelem bemutatta rögzítő és tájoló elemként használandó új rugós hüvelyeit.

Simább gépi működés norelem új rugós hüvelyeivel

A reteszelő beállítási pontokkal rendelkező kezelőelemek jellemzően nagy terhelésnek vannak kitéve a mindennapokban. Ezekben az esetekben a rugós hüvelyek használata simább működést tesz lehetővé. norelem három terméksorból álló rugós hüvely kínálata leegyszerűsíti a gépeken és berendezéseken vagy megmunkálás alatt álló eszközökön és gépelemeken végzett ismétlődő tájolási műveleteket.

A rugós hüvelyeknél a mélyhúzott fémhüvelyt nyomórugóhoz csatlakoztatják. A rugó egy szemen keresztül szilárdan kapcsolódik a hüvelyhez. A rugós hüvelyeket mindenhol használják, ahol kis terekben kell finoman kapcsolódó és akusztikus visszajelzésű támasztó és kapcsolási műveletet megvalósítani. Ilyenek többek között a gépek, forgókapcsolók, hőmérséklet-szabályozók és háztartási készülékek, például mosógépek, mosogatógépek vagy sütők programválasztó kapcsolói.

„Büszkék vagyunk rá, hogy bemutathatjuk új rugós hüvelyeinket - jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. - Az új termékcsaláddal számos helyen tudjuk megkönnyíteni az ismétlődő tájolási műveleteket a gyártás során. A választék - bár szűk - sokféle berendezéshez használható, és egyenletes működést biztosít az egész területen. A rugós hüvelyeket nagy pontosséggal gyártjuk hi-tech alkalmazásokhoz. Használatukkal korlátozott térben is megvalósíthatók a mikroszerelvények lehetőségei.”

Az innovatív gyártási folyamattal a rugós hüvelyek egyenletes minőséget mutatnak úgy a rugóerőkben mint a hüvely geometriájában. Ez lehetővé teszi, hogy a rugós hüvelyek pontosan legyenek a kívánt alkatrészbe bevezetve. Valójában egy egyszerű furat is elegendő a rugós hüvely elhelyezéséhez. Az előfeszített rugós hüvelyt az ellenkező oldali tájolt elem rögzíti.

A nikkelezett acélból, illetve rozsdamentes acélból készült hüvelyeket kiváló korrózióállóság jellemzi és ellenállnak az általános kopásnak. A nyomórugó mindig rozsdamentes acélból készül. Három rugós hüvely érhető el Form A, Form B és Form C elnevezésekkel - az egyetlen megkülönböztető tényező köztük a kis alakbeli eltérés. A Form A egyszerű lekerekített fejből áll, a Form B hegyes végű, a Form C töve pedig peremes.

A rugós hüvelyek megtalálhatók a THE BIG GREEN BOOK kétkötetes termékkatalógus 2022-es kiadásában, amely több mint 70 000 terméket tartalmaz.

Ha többet szeretne megtudni norelemről, és megrendelné a THE BIG GREEN BOOK ingyenes példányát, kérjük, látogasson el a www.norelem.hu oldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz