www.magyar-mernoki.com
norelem

Biztonság garantálva: A szerelő sorokon biztonságot garantáló kritikus gépelemek

A gyártási volumen az évek során egyre növekedett, nagyobb terhelést róva a kulcsfontosságú gépelemekre, ami váratlan leállásokhoz vezethet, és akár veszélyt is jelenthet a dolgozókra.

Ezért kulcsfontosságú, hogy a dolgozók és a gyártósorok biztonságáért és hatékonyságáért felelős személyek olyan gépelemeket válasszanak ki és telepítsenek, amelyek megakadályozzák a gyártási lánc megszakadását és garantálják a teljes rendszer biztonságát, függetlenül attól, hogy mennyivel nő a gyártási teljesítmény.

Amikor a biztonságról van szó egy változó gyártási környezetben, nehéz meghatározni a kiindulópontokat. Ennek fényében Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója a leállásokat megakadályozó és a szerelősorok biztonságos működését garantáló gépelemeket, rögzítéseket és szerelvényeket veszi górcső alá:


Biztonság garantálva: A szerelő sorokon biztonságot garantáló kritikus gépelemek
 
A globális gyártási környezetben egyre nagyobb hangsúly kerül arra, hogy többet és gyorsabban termeljünk, miközben előtérbe helyezzük a biztonságot és csökkentjük a selejt mennyiségét. A növekvő igények kielégítéséhez szükséges változtatások jelentősen módosíthatják a termelési környezetet, nagyobb terhelést, megnövekedett sebességet, több hőtermelést, nagyobb gépmeghibásodási és baleseti kockázatot eredményezve.

A kulcsfontosságú gépek és rendszerek rendszeres karbantartása mellett a biztonságspecifikus gépelemek beépítése is népszerű módja annak, hogy a gyár biztonságos és teljes mértékben működőképes legyen a kereslet megugrása esetén is. A piac már tele van olyan biztonságos gépelemekkel, amelyek elősegítik, hogy a gyártósorok megbirkózzanak a modern gyártás növekvő nyomásával. Mivel sok mindent meg kell fontolni, nehéz kiválasztani a kezdőpontot és meghatározni, hogy milyen irányból közelítsük meg a biztonság fontosságát.

Legyen prioritás a biztonság

Legyen szó akár új, akár meglévő gyártósorról, a biztonság előtérbe helyezése nemcsak a munkaerő védelmét biztosítja, hanem azt is garantálja, hogy a gyártósor úgy működjön, hogy az egyre nagyobb igénybevételt jelentő körülmények között is maximalizálja a kapacitást.

Biztonságspecifikus gépelemek kiválasztásával és beépítésével a veszteség csökkentése, a teljesítmény javítása, a haszonkulcs és az ügyfélelégedettség szintje is növelhető.

Hol használhatók a kritikus biztonsági alkatrészek?

A gyártólétesítményeknek számos olyan területe van, ahol a modern biztonságspecifikus gépelemek használata komoly előnnyel jár. Íme néhány egyszerű változtatás, amelyek szilárd alapot képezhetnek a biztonságspecifikus szabványos gépelemek kiválasztásához, a gyártólétesítmény méretétől vagy típusától függetlenül.

Az anyagmozgatási technológia fejlesztése
A forgó emelőszemek és teherkampók két olyan elemet jelentenek, ahol a gondos specifikáció valóban javíthatja a gyári biztonságot. Ezek olyan apró változtatások, amelyek gyorsan és egyszerűen telepíthetők minimális leállások mellett.

norelem forgó emelőszemei például akár 13 500 kg-os teherbírással is kaphatók 5-szörös biztonsági tényező mellett, norelem emelőhevederei és végtelenített körhevederei pedig piacvezető szintű, 7-szeres biztonsági tényezőt biztosítanak maximális teherbírás, valamint UV-állóság és alacsony nedvszívóképesség mellett, ami ideálissá teszi azokat a összetettebb vagy keményebb körülmények között is.

A magasabb biztonsági szintet képviselő emelőszemek és horgok használatával a termék- vagy anyagmozgató rendszerek nem csak biztonságosabbá válnak, de a gyártási mennyiség vagy típus változásait is képesek kezelni.


Biztonság garantálva: A szerelő sorokon biztonságot garantáló kritikus gépelemek

A gépek elektromechanika korszerűsítése
Egy másik kiváló kiindulópontot jelentenek a mágneses és RFID kódolású biztonsági kapcsolók a gépek biztonsági ajtóinál, burkolatainál és csapóajtóinál történő alkalmazása. Ezek a könnyen installálható eszközök lehetővé teszik az esetleges baleseti lehetőségek felismerését és a gép ajtajának nyitásakor leállíthatják a berendezés működését.

Az utólag felszerelt vészleállító gombok egy másik ideális megoldást jelentenek a gyártósor biztonságának gyors és költséghatékony javítására, mivel a gyártási nyomás fokozódik, és a környezet egyre nehezebben felügyelhetővé válik.

Pozíciójelzők a gyártás biztonságárért és minőségérért
Számos gyártási környezetben a rövidebb idő alatt és minimális selejt melletti nagyobb volumen előállítása a cél. Ehhez az anyagokat vagy a munkadarabokat először is tökéletesen kell elhelyezni a gépnél, vagy annak belsejében. A pozíciójelzők segíthetik a kezdő dolgozókat a géphasználat tökéletesítésében, de segítséget nyújthatnak a keményebb időnormákkal dolgozó tapasztalt személyzet számára is, hogy az anyagok megfelelő elhelyezésével minimalizálják a selejtet és elkerüljék a potenciális gépkárosodást, így optimalizálva a termelést.

norelem a különböző alkalmazásokhoz használható pozíciójelzők széles választékát kínálja, beleértve az olaj- és oldószerálló, valamint 80°C-ig hőálló változatokat is.

Főbb szempontok a biztonsági alkatrészek kiválasztásakor

Annak meghatározásához, hogy mely biztonsági gépelemek javítják a teljesítményt és biztosítják a gépkezelők biztonságát, számos kulcsfontosságú szempontot kell figyelembe venni.

Anyagválasztás
Ügyeljünk arra, hogy olyan gépelemeket válasszunk, amelyek anyaga ellenáll a tervezett gyártási környezetnek. Az alkalmazástól függően ellenőrizni kell a hőállóságot, a korróziós követelményeket és a nedvességfelvétel sebességét.

Szabályozások, szabványok és tanúsítványok
Legyünk tisztában az alkalmazására, a biztonsági követelményekre és a földrajzi régióra vonatkozó biztonsági előírásokkal, szabványokkal és tanúsítványokkal. Ügyeljünk arra, hogy olyan neves gyártók termékeit építsük be, amelyek megfelelnek, és lehetőleg meg is haladják ezeket az elvárásokat - elvégre a gépkezelők biztonságát nem szabad félvállról venni.

A specifikáció során vegyük figyelembe a biztonsági határokat
A specifikáció lehető legkorábbi szakaszában tervezzünk a biztonsági határokon belül, így biztosak lehetünk abban, hogy a gép optimalizált, biztonságos teljesítményt nyújt majd. Ehhez olyan gyártó partnert válasszunk, aki műszaki támogatást és szakmai kompetenciát képes felmutatni, aki akár a tervezés korai szakaszában, vagy később, a telepítés után is képes fejlesztési ötletekkel előállni.

A modern iparra nehezedő nyomás minden bizonnyal tovább fog növekedni az elkövetkező években, ezért létfontosságú, hogy a mérnökök és a döntéshozók folyamatosan értékeljék a változó környezetet, amelyben dolgoznak. A biztonsági gépelemek cseréje, adaptálása és utólagos beépítése a biztonság és a gépek teljesítményének növelése érdekében elősegíti a gyárak fejlesztését és a munkaerő fejlődését a kereslet növekedésével párhuzamosan.

norelem termékportfóliójával kapcsolatos további információkért, kérjük látogasson el a www.norelem.huoldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz