www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Eplan Experience

Az SPS IPC Drives szakkiállításon indul útjára a mérnöki hatékonyságot optimalizálni hivatott új, tudásalapú Eplan Experience nemzetközi program. A hatékonyabb mérnöki gyakorlatok olyan konkrét és egyértelmű versenyelőnyökhöz vezetnek, mint a nagy teljesítményű informatikai környezetben végzett stratégiai innovációs menedzsment, rövidebb piacra kerülési idő, az optimális erőforrás-gazdálkodás és a nagyobb nemzetközi versenyképesség.

Eplan Experience
Eplan Experience.jpg: «Egyenes út a még hatékonyabb tervezéshez» - az Eplan az SPS IPC Drives szakkiállításon mutatja be a mérnöki hatékonyságot optimalizálni hivatott új, tudásalapú programját

Nürnberg/Monheim, 2014. november 25 - Az Eplan Experience minden olyan iparág meglévő, vagy új ügyfelei számára hasznos lehet, ahol az Eplan használatának igénye jelenleg is aktívan fennáll. Cégtől, tevékenységtől és elhelyezkedéstől függetlenül bevezethető, speciális követelmények esetében is testre szabható és alkalmazható.  Az Eplan Experience az Eplan számos iparágból származó globális ügyfeleinek visszajelzésein alapul. «Az Eplan Experience abban segíti a felhasználókat, hogy felkészültebben nézzenek szembe a gyorsan változó világ irányítástechikát érintő kihívásaival, pl. a növekvő komplexitással, a nagy adatállománnyal és az új típusú kapcsolatokkal», jelentette ki Thomas Michels a termékmenedzsment vezetője. Ezen - és számos egyéb - kihívások egyetlen közös nevezővel csökkenthetőek: a fokozott hatékonysággal. Pontosan ezt célozza meg az Eplan Experience. «Abban segítünk a vállalatoknak, hogy kevesebb erőforrást használjanak fel, felgyorsítsák a termékfejlesztési folyamatokat és ingyenes termékfejlesztési forrásokra tegyenek szert egyéb, hozzáadott értéket képviselő tevékenységeikhez», tette hozzá Michels.

Nagyfokú modularitás

A moduláris felépítésű Eplan Experience teljes összhangban működik a meglévő Eplan Platformmal. Nyolc olyan sajátos cselekvési területből áll, ahol a vállalatok optimalizálni és hatékonyságot növelni szeretnének:

Az IT Infrastruktúra cselekvési terület magába foglalja az EPLAN szoftverek maximális integrációját a vállalati IT környezetbe. Ez  nagyteljesítményű IT infrastruktúrát, hibamentes, átlátható és megbízható telepítési és frissítési folyamatot garantál.

A Platform Beállítások cselekvési terület lehetővé teszi  a program  alkalmazás-specifikus konfigurációját az ideális munkakörnyezet kialakítása érdekében. Mindez hozzájárul a saját platform beállítások optimális meghatározásában és végrehajtásában.

A Kódok és Szabványok cselekvési terület a készülék- és törzsadatok használatához és beállításához ad iránymutatást. Lehetővé teszi a dokumentációra és a termelésre vonatkozó összes szükséges globális szabványnak történő megfelelést. Tartalmazza az új IEC 81346 szabványt.

A Termékstruktúra cselekvési terület egyértelmű módot biztosít a berendezések és rendszerek strukturálásához. Ennek eredménye az átlátható termék és technológiai struktúra, valamint megnevezések, melyek alapot képeznek a mérnöki automatizálási módszerek és a szakterületeket átfogó együttműködés alkalmazásának.

A Tervezési Módszerek a hatékony mérnöki munkához kulcsfontosságú,leginkább megfelelő tervezési módszerek kiválasztásában és végrehajtásában segít. Az ügyfelek az EPLAN szakértőivel közösen elemezhetik, értékelhetik, határozhatják meg és vezethetik be a kiválasztott tervezési módszereket, csökkentve a munka mennyiségét és a projekttervezésre fordított időt.

A Munkafolyamat cselekvési terület szkriptek,  API, vagy további specifikus fejlesztések segítségével lépésről lépésre értékeli és automatizálja a tervezési folyamatokat. Minimálisra csökkenti a hibalehetőségeket, integrálja a technológiai adatokat a munkafolyamatokba és biztosítja a tervezésen belüli adat konzisztenciát.

A Folyamat-integráció cselekvési terület segítségével  munkafolyamatok  vállalati eljárásokba történő integrálása valósul meg. Mindez a konstrukciós folyamatok és kapcsolódó ERP és PDM eljárások összekapcsolásából eredő további lehetőségek kiaknázásával érhető el.

A Projektmenedzsment cselekvési terület segít elérni a maximális hatékonyságot a lehető legrövidebb idő alatt. Átfogó projekt tervet állít össze a szabványosított végrehajtási folyamatok alapján.

Kezdeti fókusz

Az Eplan Experience 2014. novemberi bemutatása során a hangsúly kezdetben a Kódok és Szabványok, valamint a Tervezési Módszerek cselekvési területekre irányul. «A tervezőcégek számára az egyik legfontosabb prioritás az új IEC 81346 szabvány  tervezési környezetbe történő integrálása», magyarázta Michels. «Az elvek és hivatkozások strukturálásával támogatott IEC 81346 és IEC 61355 szabványok kiváló alapot biztosítanak az innovatív tervezési módszerek bevezetéséhez. Az IEC 81346 szabványra történő zavartalan átállás támogatása érdekében a Kódok és Szabványok, valamint a Tervezési Módszerek cselekvési területekre nézve többféle, gyakorlatra épülő szemináriumot szervezünk.»  

Eplan Experience

Thomas Michels.jpg: „Az Eplan Experience abban segíti a felhasználókat, hogy felkészültebben nézzenek szembe a gyorsan változó világ az ellenőrző rendszereket érintő kihívásaival, pl. a növekvő komplexitással, a nagy adatállománnyal és az új típusú kapcsolatokkal”, jelentette ki Thomas Michels termékmenedzsment vezető.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz