www.magyar-mernoki.com
norelem

norelem új vészleállító gombokat és helyzetkapcsolókat mutat be

A szabványos gépelemek gyártására specializálódott német norelem vészleállító gombok és helyzetkapcsolók új sorozatát vezeti be a működési biztonság javítása érdekében.

norelem új vészleállító gombokat és helyzetkapcsolókat mutat be

A Gépekről Szóló Irányelvek értelmében a gépeket és rendszereket olyan eszközzel kell felszerelni, amellyel vészhelyzet esetén azok gyorsan leállíthatók. norelem ma már számos terméket kínál, amelyek kielégítik ezt az igényt, és biztonságos leállítást tesznek lehetővé különböző üzemi körülmények között. A vészleállító gombok és a helyzetkapcsolók termékcsaládjaiba tartozó termékeket arra tervezték, hogy veszély esetén manuálisan kapcsolják ki a gépeket és berendezéseket.

«A gyártásban a biztonság a legfontosabb. Minden iparágban elengedhetetlen a megfelelő rendszerek használata vészhelyzet esetén - jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. – “Természetesen az lenne az ideális, ha ezeket a termékeket soha nem kellene használni, de nem tehetünk úgy, mintha a dolgok mindig 100%-ban a tervek szerint alakulnának. Ezért mutatjuk be új mechanikus helyzetkapcsolóinkat és vészleállító gombjainkat.”

norelem vészleállító gombjai gépek és berendezések manuális kikapcsolására szolgálnak vészhelyzet esetén. Összetéveszthetetlen kivitelre lettek tervezve és könnyen felismerhetők a szabványnak megfelelő, sárga hátterű piros szinű gombról. A véletlen működés elkerülése érdekében az aktiváláshoz a gombnak túl kell lépnie egy bizonyos nyomásponton. A vészleállító gomb jobbra vagy balra forgatással oldható fel, és minden gomb védőmandzsettával is elérhető.

A DIN EN ISO 13850 szabványnak megfelelő gépelemek hosszú élettartamot, legalább 50 000 kapcsolási ciklust biztosítanak. Kiviteltől függően akár IP67-es védettséggel is elérhetők, valamint a nagyobb biztonság érdekében véletlenszerűen nem nyithatók.

A vészleállító gombok 16,2 és 22,3 mm-es átmérőjű beépítési nyílásokhoz, valamint sík felületre szerelhető dobozos változatban kaphatók. A Minibox dobozos változat különösen alkalmas alumínium profilokra való szereléshez, mivel a komplett kivitelű, a vészleállító gombot is tartalmazó doboz keskeny, és bekötésre kész.

A mechanikus helyzetkapcsolók teljesértékű helyzetkapcsolók, kompakt kialakítással. A műanyag házak zsanéros és zárható házfedéllel vannak felszerelve. A csatlakozókábelek átvezetésére egy M20x1,5 menetméretű zárócsavar szolgál, melyeket csavaros sorkapcsokkal lehet bekötni. A helyzetkapcsolók nyomócsapos aktuátorral vannak felszerelve, melyekre egyéb aktuátorokat lehet felszerelni, ha a helyzet úgy kívánja.


norelem új vészleállító gombokat és helyzetkapcsolókat mutat be

A vészleállító gombok és mechanikus helyzetkapcsolók a THE BIG GREEN BOOK 2022-es kiadásában érhetők el.

Ha többet szeretne megtudni norelemről, és megrendelné a THE BIG GREEN BOOK ingyenes példányát, kérjük, látogasson el a www.norelem.hu oldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz