www.magyar-mernoki.com
Seco Tools

A Seco a fenntartható jövő jegyében újrahasznosítható csomagolásra vált

A Seco újrahasznosított anyagokból készült termékcsomagolásra váltva nagy lépést tesz a fenntarthatóság felé. Az ambiciózus célkitűzés szerint a vállalat működése 2030-ra 90%-ban körforgásos, 2050-re pedig szén-dioxid-semleges lesz. „Hiszünk abban, hogy ahhoz, hogy fenntartható vállalkozás legyünk, gazdasági, környezeti és társadalmi felelősséggel kell fellépnünk, miközben ki kell használnunk azokat a lehetőségeket, amelyek a fenntarthatóságnak az értékláncunkba történő integrálásából adódnak” – magyarázta Maria Blomqvist, a Seco fenntarthatóságért, valamint környezetvédelemért, egészségvédelemért és munkabiztonságért felelős vezetője.


Ez a lépés fontos része annak az elhatározásnak, hogy aktív és szervezett módon törekedjünk a fenntarthatóságra. A Seco célja, hogy a lehető legtöbb nyersanyagot újrahasznosítsuk, valamint növeljük a gyártási folyamatok hatékonyságát – ezeknek az erőfeszítéseknek a hatásaként pedig folyamatosan csökkentsük a hulladéktermelést és hatékonyabbá tegyük az energia- és vízfogyasztást. „Arra törekszünk, hogy felelős gyártóként ismerjenek el minket, valamint határozottan fellépjünk a fenntarthatóság mellett. Ennek részeként a termékcsomagolásainkat és csomagolóanyagainkat újrahasznosítható anyagból készült fenntartható csomagolásokra cseréljük” – jelentette ki Eva Söderberg, a Seco termékcsomagolásért felelős termékmenedzsere. „A fenntarthatóság minden stratégiai pillérünk fontos eleme és a jövőképünk része. A fenntarthatósági terveinket négy célkitűzés mentén alkottuk meg: arra törekszünk, hogy az iparág fenntarthatósági példaképeként tekintsenek ránk, a körforgásos gazdaság bevezetésének motorjaként növeljük a fenntarthatóságot, csökkentsük az éghajlatra gyakorolt hatásunkat, valamint a biztonság legyen az elsődleges szempontunk, mivel az alkalmazottak a legértékesebb erőforrásaink."

A károsanyag-kibocsátás csökkentése az új termékcsomagolással
Új, fenntartható csomagolásokra cseréljük a lapkadobozaink 2008 óta használt eredeti nyersanyagokból készült korábbi változatait. Az új csomagolások újrahasznosított alapanyagból fognak készülni, amelynek nagy részét műanyag háztartási hulladékból nyerjük. Az újrahasznosított műanyagok szélesebb körű felhasználásával járó alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás javítani fogja a fenntarthatóságot, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a Seco 2030-ra elérje a 90%-os körforgásos célkitűzését.

2021-ben a lapkadobozok gyártásához felhasznált szűz műanyag mennyisége körülbelül 122 tonna volt, ami megközelítőleg 173 tonna szén-dioxidot, míg a szerszámosládák gyártása 35 tonna szén-dioxidot termelt. Rövidtávú célunk 2023-ban, hogy a termékcsomagolásaink összetevőiből 17 tonnát újrahasznosítható anyagokra váltsunk, amely a teljes felhasznált mennyiség 14%-ának felel meg. 2024-re ezt a mennyiséget 99 tonnára, vagyis 81%-ra növeljük. A Seco szén-dioxid-kibocsátása 2021-hez képest körülbelül 131 tonnával fog csökkenni azáltal, hogy a szűz műanyagot újrahasznosított anyagokra cseréljük.

Az újrahasznosított anyagok bevezetésével a lapkadobozok színe tiszta fehér helyett sötétebb szürke lesz, ami a fenntarthatóság szempontjából a leghatékonyabb megoldás.

Csomagolódobozok 100%-ban újrahasznosítható alapanyagokból
A Seco egészen mostanáig kartonpapírból készült fehér DC-csomagolódobozokat használt, amelyeket fehér vászonpapír borított – egy olyan anyag, amely a további szükséges fehérítési folyamat során hulladékot termel és káros a környezetre. A Seco által használt fehér dobozok átlagosan 77,2%-ban készültek újrahasznosított nyersanyagokból, míg az új barna csomagolódobozok teljesen újrahasznosítható anyagokból állnak.

Az ázsiai és csendes-óceáni elosztóközpontban (ADC) a Seco a 77,2%-ban újrahasznosítható dobozokat új tervezésű, teljesen újrahasznosítható anyagokból készült csomagolásra cseréli le. Az amerikai elosztóközpontban (UDC) az újrahasznosítható anyagok aránya 20%-ról 100%-ra növekszik, míg a kínai elosztóközpontban (SDC) a fehér újrahasznosított papírról áttérünk a barna újrahasznosított papírra, és a fehérítési folyamatot teljesen megszüntetjük.

2020 óta a dobozokban műanyag légpárnás fólia helyett papírt használunk töltőanyagként, és a megújult barna dobozokra fekete Seco-logót fogunk nyomtatni, ami sokkal környezetbarátabb, mint kék logót fehér dobozokra nyomtatni. „Minden évben rengeteg hulladék képződik csomagolóanyagokból, és az a célunk, hogy véget vessünk ennek. Azt szeretnénk, hogy a csomagolásaink egy körforgásos, fenntartható gazdaság részei legyenek. Folyamatosan új módszerek, alapanyagok és folyamatok után kutatunk, hogy a vállalatunk elérje fenntarthatósági célkitűzéseit” – tette hozzá Maria Blomqvist.


A Seco a fenntartható jövő jegyében újrahasznosítható csomagolásra vált
Seco New Sustainable Packaging for Inserts

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz