www.magyar-mernoki.com
norelem

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A drift tricikliket eredetileg az 1970-es években fejlesztették ki, hogy lejtmenetben drifteljenek a kanyarokban. A kaliforniai rajongó, Marty Spellman számos motor nélküli drift triciklit készített, hogy a barátaival versenyezhessen. Azóta a drift triciklizés a világ minden táját meghódította Ausztráliától és Új-Zélandtól Európáig.

A driftelés a hátsó kerekek tapadásának szándékos elvesztésével jár. Más szóval, a jármű ellenőrzött módon túlkormányzott, hogy állandóan nagy sebességgel tudjon manőverezni a kanyarokban. Ehhez a projekthez az egyenletes utakon való vezetés egy 200 köbcentis, 6,5 lóerős Honda motort igényelt. Ugyanígy ahhoz, hogy a tricikli driftelni tudjon, kemény műanyag csöveket kellett a hátsó abroncsokra nyomni, amihez számos PVC csőre volt szükség.

A norelem a Müncheni Műszaki Iskola hallgatóit támogatta több alkatrész átadásával. A csúszóvezetőből és sínből álló csúszórendszer lehetővé teszi az ülések nagyon kis holtjáték melletti pontos beállítását. Ezt a csúszórendszert azután a kerethez rögzítik, és norelem rögzítőcsapokkal rögzítik, hogy ne mozduljon el. A vázra ezenkívül egy norelem gumi csapágyat szereltek fel, ami csökkenti a motor vibrációját, így megelőzhetők a láncvédő, a motor vagy a váz esetleges sérülései.


Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

Ez a projekt egy újabb állomása a számtalan diákprojektnek, amiket a norelem az elmúlt években támogatott. Minden lehetőség, ami egy olyan projekthez biztosít alkatrészeket, ahol bármely feldolgozóipari terület továbbfejlődhet, teljesíti a norelem ACADEMY felvállalt céljait. Az általános alkatrészekkel kapcsolatos termékképzéstől a tervezési témakörök széles körére vonatkozó műszaki képzésig a norelem ACADEMY arra vállalkozott, hogy a mérnöki tehetségek fejlődését és tudásmegosztását karrierjük minden szakaszában támogassa.

Emellett a norelem ACADEMY a fiatal tehetségek célzott támogatásával egy üzleti ideológiát is megvalósít. Ennek kulcsfontosságú eleme az oktatási és hallgatói projektek népszerűsítése, amihez a norelem ingyenes anyagokat, köztük felbecsülhetetlen értékű technikai tanácsokat biztosít a norelem szakértőitől.

A norelem ACADEMY-ról további információkért kérjük, látogasson el a www.norelem-academy.com oldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz