www.magyar-mernoki.com
norelem

Innovatív és gazdaságos terv nyerte el norelem 2021. évi Engineering Newcomer Awards díját

A szabványos gépelemek globális specialistájaként ismert norelem által szervezett Engineering Newcomer Award 2021-ben ünnepelte fennállásának nyolcadik évfordulóját, és díjazta az iparág ígéretes tehetségeit.

Innovatív és gazdaságos terv nyerte el norelem 2021. évi Engineering Newcomer Awards díját
norelem Engineering Newcomer Award 2021 – 1. helyezett

Christian Rieger, a 2021-es versenykiírás győztese innovatív és gazdaságos tervével nyűgözte le a bírákat. Christian a norelem által biztosított gépelemeket felhasználva egy kompakt és könnyű, magas hőmérsékleten működő 3D nyomtatót fejlesztett ki, amely integrált szerszámcserélőt is tartalmazott.

Martin Ahner, a norelem ACADEMY vezetője és a verseny zsürijének elnöke nagyon pozitív következtetéseket vont le a rendezvényről: «A projekt szponzorának számító norelem ACADEMY nagyon örül a sok érdekes pályaműnek és a nagy érdeklődést kiváltó díjátadó ünnepségnek. Izgatottan várjuk a 2022-es Engineering Newcomer versenyt!»

A 35 csapattól származó pályázatok nyilvános bemutatására a Motek szakkiállításon, norelem standján került sor. A világ minden tájáról érkezett kiemelkedő pályaművekkel az idei versenyzők több országot képviseltek, köztük Németországot, Horvátországot, Olaszországot, Macedóniát, Törökországot, Svédországot, Nagy-Britanniát, Kanadát, Dél-Afrikát és Nigériát.

A zsűri norelem és a díj szponzorainak - CADENAS, TENADO, Zuken E3, MDESIGN és a Federal Working Group - vezetőiből állt fel, mely cégek közül néhányan berendezésekkel, alkatrészekkel és szoftverekkel nyújtottak támogatást a pályaművekhez. Az ígéretes nyertesek egyedi terveikért pénzjutalomban részesültek: az első hely 2000, a második 1000, a harmadik pedig 500 eurót ért.

«A COVID-19 különleges kihívás elé állította iparágunkat, és ez különösen igaz a pályakezdő fiatal mérnökökre - jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. - A 2021-es Engineering Newcomer Award így lehetővé tette fiatal, tehetséges mérnökök számára, hogy beindítsák karrierjüket és bemutathassák tehetségüket az iparág legnagyobb neveinek támogatásával.


Innovatív és gazdaságos terv nyerte el norelem 2021. évi Engineering Newcomer Awards díját
norelem Engineering Newcomer Award 2021 – 2. helyezettek

norelemnél biztosak akarunk lenni abban, hogy az iparág jövőjébe fektetünk be és támogatással segítünk hallgatókat főiskolai projektjeik megvalósításában. Ezért lehetővé tesszük a tanulók számára, hogy projektmunkájukat vagy szakdolgozatukat a pályázatuk részeként nyújtsák be, segítve ezzel a verseny beillesztését az oktatásba. A gyártásban és a tervezésben tapasztalható munkaerőhiány miatt kulcsfontosságú, hogy közösen fejlesszük tovább a következő generációt, és számos lehetőséget biztosítsunk számukra.»

Ha többet szeretne megtudni norelem ACADEMY-ről, kérjük, látogasson el a https://norelem-academy.com/ oldalra.
 

Innovatív és gazdaságos terv nyerte el norelem 2021. évi Engineering Newcomer Awards díját
norelem Engineering Newcomer Award 2021 – 3. helyezettek

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz