www.magyar-mernoki.com
HMS Industrial Networks AB

A HMS Networks az Anybus Communicator EtherCAT Main Device eszközzel bővíti a következő generációs átjárók körét

A HMS bemutatta az Anybus® Communicator EtherCAT Main Device eszközt, egy nagy teljesítményű átjárót, amely egyszerű és megbízható módot biztosít az EtherCAT alárendelt eszközök különböző ipari hálózatokhoz és vezérlőrendszerekhez való csatlakoztatásához.

A HMS Networks az Anybus Communicator EtherCAT Main Device eszközzel bővíti a következő generációs átjárók körét

Gyorsan növekvő EtherCAT piac

 

Az elmúlt években gyorsan népszerűvé vált az EtherCAT, és mára a harmadik legszélesebb körben telepített ipari hálózattá vált a gyárautomatizálás területén világszerte (1), ezenkívül a félvezetőiparban a preferált választássá vált. Ahogy folyamatosan növekszik az EtherCAT-et használó alárendelt eszközök száma, úgy lesz egyre nagyobb az igény a nagy teljesítményű átjárók iránt, amelyek zökkenőmentesen tudják csatlakoztatni ezeket az eszközöket más nagyobb ipari hálózatokhoz. Az Anybus Communicator EtherCAT Main Device ezt az igényt elégíti ki azáltal, hogy megbízható megoldást kínál az EtherCAT alárendelt eszközök PROFIBUS, EtherNet/IP, PROFINET vagy Modbus-TCP vezérlőrendszerekhez való csatlakoztatására.

 

EtherCAT eszközök egyszerű keresése

 

Az Anybus Communicator segítségével a felhasználók gyorsan és könnyedén kereshetnek eszközöket az EtherCAT hálózaton közvetlenül a webes felhasználói felületről. A Communicator automatikusan azonosítja az egyes eszközöket, leképezi azok adatait a vezérlőrendszerre, így nincs szükség az eszközleíró fájlok (ESI) manuális keresésére és importálására.

 

Új generációs technológia

 

Mint az Anybus minden következő generációs átjárója, az Anybus Communicator EtherCAT Main Device is megbízható, biztonságos és felhasználóbarát technológiát tartalmaz:

 

Bevált és gyors kommunikáció az Anybus NP40 technológiával

 

A díjnyertes Anybus NP40 ipari hálózati processzor biztosítja, hogy a kommunikátorok megfeleljenek az ipari teljesítmény, a megbízhatóság és a biztonság szigorú követelményeinek. Az új hardverrel és szoftverrel rendelkező átjárók azonnali adatátvitelt tesznek lehetővé – az elődeihez képest akár 10-szer gyorsabban. A felhasználók lényegesen több adatot is cserélhetnek a hálózatok között, mivel az átjárók akár 1500 bájtot is átvihetnek a csatlakoztatott PLC-kre és azokról az eszközökre.

 

Stabil és biztonságos kommunikáció

 

A gondosan kiválasztott alkatrészek felhasználásával készült, a CE és UL ipari szabványok szerint minősített átjárók a zord ipari környezetekben történő működésre készültek.

 

A kibertámadásokkal szembeni védelem érdekében az átjárók beépített fizikai biztonsági kapcsolóval rendelkeznek, ami megakadályozza az illetéktelen konfigurációmódosításokat, ezenkívül biztonságos rendszerindítási funkcióval rendelkezik, ami ellenáll a rosszindulatú programok támadásainak és fertőzéseinek.

 

Gyors telepítés és intuitív konfiguráció

 

Az optimalizált házkialakításnak, az intuitív felhasználói felületnek és a könnyen érthető dokumentációnak köszönhetően garantált a gyors telepítés és a gördülékeny konfiguráció.

 

A telepítés az előlapi portoknak és a DIN-sínre szerelhető kompakt átjáró-konstrukciónak köszönhetően leegyszerűsödik, ami lehetővé teszi az átjárók csatlakoztatott eszközök közelében történő telepítését, csökkentve a szükséges vezetékezést.

 

Az átjárók drag-and-drop funkcióval konfigurálhatók a webalapú felhasználói felületen, ami az átjárókon található dedikált Ethernet-porton keresztül érhető el. A felhasználói felületen a felhasználók figyelhetik a hálózati forgalmat és diagnosztizálhatják a problémákat, mielőtt azok valódi gondot okoznának.

 

Gyakorlati segítség is rendelkezésre áll, mivel a felhasználói felületen található QR-kód lépésről lépésre nyújt telepítési és konfigurációs útmutatót.

 

„Nagy örömünkre az Anybus Communicator EtherCAT Main Device átjárókat is felvehettük a következő generációs átjáróink listájára – magyarázta Fredrik Brynolf, a HMS Networks Anybus átjáróinak termékmenedzsere. – Az EtherCAT eszközök egyszerű keresése, az intuitív felhasználói felület és a modern technológia révén az EtherCAT átjárók kínálják a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módot az EtherCAT alárendelt eszközök más vezető ipari hálózatokhoz és vezérlőrendszerekhez való csatlakoztatásához.”

 

Az Anybus kommunikátorok önálló, beszerelésre kész egységként kaphatók. A felhasználók személyre szabhatják a kommunikátorokat, hogy megfeleljenek az OEM-elvárásoknak, illetve a branding követelményeknek. Az átjárók előre konfigurálhatók és lezárhatók, hogy egy automatizálási eszköz vagy gép szorosan integrált kommunikációs elemeiként használják azokat.A HMS Networks az Anybus Communicator EtherCAT Main Device eszközzel bővíti a következő generációs átjárók körét

 

Az Anybus Communicator EtherCAT Main Device a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módja az EtherCAT alárendelt eszközök a vezérlőrendszerekhez történő csatlakoztatásának.

További információ: https://www.anybus.com/landing-pages/anybus-communicator-campaign

(1) A HMS Networks az ipari hálózatok piacáról szóló utolsó éves elemzése szerint.

 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz