www.magyar-mernoki.com
Alfa Laval News

Az Alfa Laval továbbhalad az intelligens szivattyúk felé

Az Alfa Laval új állapotfelügyeleti szoftvert ad ki beépített analitikával. A mesterséges intelligenciát használó, új Alfa Laval Analytics online állapotfigyelő segíti a higiénikus iparágakban a nem tervezett leállások megelőzését, meghosszabbítja az értékes eszközök élettartamát és segít a fenntarthatósági célok elérésében.

Az Alfa Laval továbbhalad az intelligens szivattyúk felé

"Ez egy nagy lépés a higiénikus iparágak számára. Az új Alfa Laval Analytics megoldás már a bekövetkezésük előtt észleli a lehetséges géphibákat és segít a kiváltó okok diagnosztizálásában. Szoros együttműködésben ügyfeleinkkel, egy olyan könnyen használható és megbízható megoldást fejlesztettünk ki, amely nyugalmat biztosít és eléri, hogy a berendezések mindig csúcsteljesítményt nyújtsanak" - mondta Torsten Pedersen, az Alfa Laval Áramlástechnikai eszközök részlegének csatlakoztathatósági és állapot felügyeleti területért felelős vezetője.

Az Alfa Laval Analytics egy értéknövelő funkció, amely minden új és meglévő Alfa Laval szivattyú telepítéshez hozzáadható. A megoldás egyéves előfizetést tartalmaz, beleértve az online telepítést, a kezelőfelület használatának oktatását és a folyamatos támogatást.

Mindig Ön mellett, 24/7
Az Alfa Laval Analytics éjjel-nappal gyűjti és elemzi a szivattyúk rezgési adatait. A fejlesztés során olyan AI-alapú megoldást kerestünk, ami nyugalmat teremt a termelés üzemeltetői és a vezetőség számára. Az Analytics egy egyszerű felületen keresztül világos és intuitív áttekintést nyújt a berendezés állapotáról. Zöld fény jelzi, ha minden rendben van, a sárga már figyelmet igényel, a narancssárga erősebb figyelmeztetés, a piros pedig azonnali intézkedést sürget.

"Az üzemeltetők és az üzemvezetők bárhonnan és bármikor ellenőrizhetik az üzem állapotát. Elég egy rövid pillantást vetni az alkalmazásra, hogy ellenőrizzék a szivattyúk állapotát, és szükség esetén intézkedéseket tegyenek a költséges leállások megelőzése érdekében" - mondja Torsten Pedersen.

Hozzáteszi, hogy az Analytics nem csak a hibákat észleli, hanem a probléma valószínűsíthető okait is meghatározza, amelyek lehetnek például a szivattyúk telepítésének helytelen beállításai, lehetséges folyamatjavítások vagy mechanikai hibák.

"Az Analytics diagnosztikája sokkal könnyebbé teszi az üzemeltetők és a technikusok számára, hogy gyorsan megtalálják a problémát, és még a kár bekövetkezése előtt kijavítsák azt. Az Analytics alkalmazásával a berendezések garanciája is meghosszabbítható, ha a szivattyúkat folyamatosan figyelemmel kísérjük, és ha az ellenőrzésre és javításra vonatkozó ajánlásokat betartjuk" - mondja Torsten Pedersen.


Az Alfa Laval továbbhalad az intelligens szivattyúk felé

A megelőző karbantartás támogatása
A meghibásodás előrejelzésével és a javításra vagy cserére szoruló alkatrészek azonosításával az Analytics támogatja egy megelőző karbantartási stratégia megvalósítását, amellyel elkerülhetők a többletköltségek és megelőzhetők a nem tervezett leállások.

Az Analytics segít a fenntarthatósági törekvésekben is, mivel lehetővé teszi, hogy az üzemek kevesebből többet tudjanak kihozni. Azáltal, hogy az eszközök mindig hibátlanul működnek, az Analytics javítja az energiahatékonyságot és segít csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást.

Az Alfa Laval Analytics egy kiberbiztonságos megoldás. Minden adatot mobilhálózaton keresztül továbbít, és nem csatlakozik az üzem internethálózatára.

Az Analytics eszköz az Alfa Laval "Connected Services" programjának része. Az Ipar 4.0 technológiákban rejlő lehetőségek kihasználása érdekében folyamatosan bővítjük szolgáltatásaink körét.

Az Alfa Laval Analytics műszaki beállítása

  • Az Analytics szolgáltatás átjárója a CM Connect Gateway, 12 hónapos előfizetéssel érhető el.
  • A telepítés és az üzembe helyezés egyszerűen, egy alkalmazás segítségével végezhető el, amely könnyen követhető lépéseken keresztül vezeti a felhasználót.
  • Az előfizetés hozzáférést biztosít a kezelőfelülethez, értesítéseket és műveleti javaslatokat küld és Alfa Laval támogatást nyújt.

Bővebb információért látogassa meg honlapunkat: www.alfalaval.com/analytics

www.alfalaval.com

 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz