www.magyar-mernoki.com
Schneider Electric News

Dekarbonizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban – a Schneider Electric megmutatja, hogyan lehetséges

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

Dekarbonizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban – a Schneider Electric megmutatja, hogyan lehetséges

Ipari szoftverek, mesterséges intelligencia alkalmazások és Digital Twin (digitális másolat) technológia is szerepel azon innovációk között, amelyeket a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat idén bemutat a Hannover Messén. A világ vezető ipari szakvásárát ebben az évben április 22–26. között rendezik meg a németországi városban, az esemény pedig kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a Schneider Electric megmutassa, milyen lesz az ipari automatizálás jövője, hogyan lehet úgy növelni a termelési hatékonyságot, hogy közben a fenntarthatósági célok teljesítése is realitássá válik.

„Mivel az ipar a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás mintegy 45 százalékát* adja, egyértelmű, hogy cselekednünk kell ennek csökkentése és az ipari dekarbonizáció mielőbbi támogatása érdekében. A kérdés az, hogyan érhetjük ezt el a termelékenység növelése mellett. Az automatizálás, amely az ipari üzemeltetési technológia középpontjában áll, optimalizálja a termelési folyamatokat, és a sikeres digitális átalakulás egyik legfontosabb eszköze. Elősegíti a termelékenységet, növeli a hatékonyságot, és támogatja azt a törekvést, hogy a lehető legjobban használjuk fel az energiát és a nyersanyagokat” – hangsúlyozta Barbara Frei, a Schneider Electric ipari automatizációért felelős alelnöke.

Hatékonyságnövelés szoftveralapú automatizálással
A Schneider Electric az EcoStruxure Automation Expert 2020-as bevezetését követően tovább dolgozik az ipari automatizálás területének úttörő, nyílt, szoftveralapú megközelítésén, mivel célja egy egységes, könnyen skálázható ipari automatizálási platform létrehozása. A vállalat arra törekszik, hogy támogassa az ügyfelek azon igényét, hogy az ipari kihívásokra agilisan és innovatívan tudjanak reagálni, miközben megvédik a beruházásokat. Éppen ezért a cég olyan megoldásokat fejleszt, amelyek támogatják a teljes tulajdonlási költség (TCO – total cost of ownership) csökkentését, a folyamatok és műveletek egyszerűsítését, valamint lehetővé teszik az ipari szereplők számára, hogy magasabb szintű hatékonysággal és rugalmasabban működjenek.

„A napjainkban működő automatizálási rendszerek nagy részét évtizedekkel ezelőtt tervezték és telepítették, egyetlen beszállítóhoz köthető hardverre alapozva, amikor még nem állt rendelkezésre olyan hatalmas számítási teljesítmény, mint ma. A szoftveresen definiált automatizálással és a mi nyílt megközelítésünkkel csökkentjük az automatizálási rendszerek komplexitását, és lehetővé tesszük az ügyfelek számára, hogy az aktuális igényeikhez igazodva frissítsék meglévő alkalmazásaikat, vagy váltsanak át új megoldásokra” – tette hozzá Barbara Frei.

Az idei Hannover Messén a Schneider Electric standján bemutatott új ipari innovációk között van a CONNECT, ami egy agnosztikus, végponttól végpontig tartó ipari intelligenciaplatform, amely integrálja a mérnöki és működési adatokat, hogy átláthatóságot biztosítson a teljes értéklánc és ökoszisztéma számára. Az ügyfeleket a Schneider Electrickel, az AVEVA-val, az etap-pal, a RIB-bel és egyéb szoftverszállítókkal összekötő CONNECT a mesterséges intelligencia és az intelligens digitális iker segítségével képessé teszi a vállalkozásokat a hatékonyság javítására és a felelősségteljes növekedés érdekében a fenntarthatósági törekvések megvalósítására.

Bemutatkozott Hannoverben a társaság EcoStuxure Plant Predictive Energy ipari IoT szoftvermegoldása, amely a CONNECT Data Services-en fut, képes több telephelyen egyszerre figyelni az energiafogyasztási anomáliákat, támogatva ezzel a jobb döntéshozatalt és a jelentős energiamegtakarítást. A Schneider Electric újdonságai között van az EcoStruxure Edge, ami egy nyílt, skálázható és azonnal használható ökoszisztéma, amely a perem számítástechnikát (edge computing) és a mesterséges intelligencia (MI) technológiát hasznosítva valós idejű adatfeldolgozást és a gyors cselekvést lehetővé tevő elemzéseket biztosít az adatok keletkezési pontjánál.

A Schneider Electric bemutatta Hannoverben a Lexium SCARA Cobotot, ami egy új, ultrakompakt, nagy sebességű ipari robot, nagy pozicionálási pontossággal a gyártási és összeszerelési folyamatok hatékonyságának javítására. Szintén az MI-ben rejlő lehetőségeket használja ki az Automation Application Copilot, amit a mérnöki tevékenység termelékenységének növelésére fejlesztettek ki.

*Forrás: Világgazdasági Fórum, Industry Net Zero Accelerator kezdeményezés.

www.se.com
 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz