www.magyar-mernoki.com
norelem

Új dörzscsukló sorozatot dob piacra norelem

Az ipari területeken a működés optimalizálása érdekében kritikus fontosságú a precizitás, a rugalmasság és a tartósság, miközben a biztonság és az ár/érték arány jelentősége sem csökkent. A dörzscsuklók olyan helyzetekben előnyösek a részegységek összekapcsolására, ahol a hagyományos módszerek esetleg nem számítanak praktikus megoldásnak.

  norelem.co.uk
Új dörzscsukló sorozatot dob piacra norelem

A szabványos gépelemek globális gyártójaként ismert norelem a változó igények kielégítésére dörzscsuklók új sorozatát (10271) dobta piacra, amit úgy terveztek meg, hogy különféle iparágak egyedi követelményeinek feleljen meg, és az ügyfelek széles körének alapvető előnyöket biztosítson.
 
„Dörzscsuklóink ​​egyik legfontosabb előnye az ügyfelek számára, hogy precíz és állítható ellenállást képesek biztosítani – mondta Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. – Ez a képesség kulcsfontosságú a mechanikus rendszerek stabil pozícionálásának és kontrolljának fenntartásához. Különösen hasznos a gyakori beállítást és nagy pontosságot igénylő autóipari összeszerelő sorokon.”
 
Ezen csuklók stabilitása azt is biztosítja, hogy a szerszámok és a munkadarabok biztonságosan a helyükön maradjanak, jelentősen növelve a termelékenységet és minimalizálva az állásidőt azáltal, hogy csökkentik az állandó áthelyezés szükségességét.
 
„Dörzscsuklóink ​​sokoldalúan használhatók az állítható megoldásoknál, és olyan rögzítőcsavarokkal rendelkeznek , amelyek szinte fokozatmentes beállítását tesznek lehetővé a könnyűtől az erős súrlódásig” – tette hozzá Schneck. – Ezek a csuklók különösen érdekesek a repülőgépipar számára, ahol az összeszerelés és a tesztelés különböző fázisaiban különböző nyomatékszintekre van szükség. Ezek a finomhangolást lehetővé tevő tulajdonságok pontosságot és a hatékonyságot garantálnak, miközben a szigorú minőségi előírásoknak is megfelelnek.”
 
A sokoldalúság mellett a szerelési lehetőségek rugalmassága is növeli a dörzscsuklók vonzerejét, amiket úgy terveztek meg, hogy illeszkedjenek a szabványos alumíniumprofilokhoz, lehetővé téve azok többféle elhelyezését, így különféle feladatokhoz válnak ideális választássá.
 
Példának okáért az elektronikai gyártásban a csuklók olyan állítható munkaállomások létrehozását támogatják, amelyek különböző összeszerelési és ergonómiai követelményeknek is képesek megfelelni. Így optimalizálják a munkaterület felépítését és növelik a dolgozók komfortérzetét, ami javítja a termelékenységet és csökkenti a sérülésveszélyt.
 
Olyan környezetben (például a fogyasztási cikkek gyártása), ahol a dolgozók nehéz vagy összetett szerszámokat kezelnek, a dörzscsuklók azon képessége, hogy függőlegesen és vízszintesen is pozícionálhatják a tengelyeket, a különböző testméretekhez és munkavégzési pózokhoz igazított ergonómiai beállításokat is lehetővé tesznek, csökkentve ezzel a fizikai terhelést és növelve az általános hatékonyságot.
 
Ha nehéz feladatokról – például ipari gépekről – van szó, norelem dörzscsuklói akár 15 newtonméteres nyomatékot is elviselnek. Ez az erős rögzítési technológia hosszú időn keresztül tartja fenn az egyenletes súrlódást, csökkentve a karbantartási igényeket és javítva a működési megbízhatóságot.
 
„Azáltal, hogy testreszabható és állítható megoldásokat kínálunk, dörzscsuklóink lehetővé teszik a különböző iparági ügyfeleink számára, hogy javítsák a termelékenységet, a komfortérzetet és a hosszú távú teljesítményt azáltal, hogy számos alkalmazási területen kihasználják az elérhető sokoldalúságot” – jelentette ki Schneck. – Legyen szó autóiparról, űrkutatásról, elektronikáról vagy más területekről, a dörzscsuklók kellő pontosságot, rugalmasságot, sokoldalúságot és tartósságot biztosítanak ahhoz, hogy megfeleljenek a modern ipar kihívásainak.”
 
Ha többet szeretne megtudni norelem dörzscsuklóiról, és megismerné, hogyan javíthatják azok az Ön konkrét terveit, kérjük, látogasson el norelem weboldalára!

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz