www.magyar-mernoki.com
Amiantit

FLOWTITE™ GRP csőrendszerek víz- és szennyvízvezetésre, illetve ipari alkalmazásokhoz

A FLOWTITE technológia kifejlesztésénél célul tűzték ki, hogy az ipart világszerte olcsó és hosszú élettartamú csővezetéki megoldásokkal lássák el. Ezek a csövek tízszer könnyebbek a betoncsöveknél, és egyszerűen kezelhetők és szerelhetők. A GRP csőrendszer korróziómentes és bizonyítottan ellenáll a savas környezeteknek.

FLOWTITE™ GRP csőrendszerek víz- és szennyvízvezetésre, illetve ipari alkalmazásokhoz
A FLOWTITE GRP (üvegszál erősítésű polimer) csőrendszerek igen ellenállóak a korrózióval szemben. Tartósak és kis költséggel üzemeltethetők. Nem igényelnek bélést, bevonatot, katódos védelmet, burkolatot vagy más járulékos korrózióvédelmet.
A kiváló tulajdonságok a korszerű tervezésnek és előállítási eljárásnak köszönhetők. A gyártásnál használt fő alapanyagok a gyanta, az üvegszál és a kvarchomok.
 
A FLOWTITE csöveket a folyamatosan továbbfejlesztett száltekercseléses eljárással állítják elő, amely jelenleg a legfejlettebb technikát jelenti az üvegszál erősítésű műanyag csövek gyártásában. Az eljárás lehetővé teszi, hogy folyamatos üvegszál-erősítést alkalmazzanak a cső kerülete mentén. A nyomás alatt lévő és a földbe fektetett csöveknél ez jelenti a fő terhelés irányát. Az ebben az irányban beépített folytonos erősítés nagy teljesítőképességű terméket eredményez alacsony költség mellett. Rendkívüli módon tömörített többrétegű szerkezet jön létre, amely egyesíti a három alapanyag kedvező hatását. Mind a végtelen, mind pedig felvágott üvegszálkötegek nagy kerületi szilárdságot és axiális merevséget kölcsönöznek. Kvarchomok adalékkal tovább növelik a merevséget azáltal, hogy megnöveli az anyagvastagságot a magban a semleges tengely közelében.

A kettős FLOWTITE gyantaellátó rendszerrel speciális belső bevonatot alakítanak ki különösen korrozív alkalmazások számára. A laminát szerkezeti és külső részéhez egyaránt szokványos gyantát használnak. A tekercselési eljárás során más anyagokat, így például poliészter szálat is használhatnak a kész cső dörzsöléssel és vegyi anyagokkal szembeni ellenállásának fokozására.

A FLOWTITE száltekercselő gép a legkorszerűbb technikát képviseli és a vezető módszert jelenti az üvegszálas csövek gyártásában. Fő eleme az acélszalagos tüske hengeres pálcákkal. A pálcák forgásakor a súrlódás körbehúzza a szalagot, és egy görgős csapágy lehetővé teszi a szalag hosszanti irányú mozgását. A teljes tüske ezután folyamatosan spirál formájú pályán mozog a forma végéig. A forgás alatt az összes anyagot pontosan adagolják. A folyamatparaméterekről elektronikus érzékelők adnak visszacsatolást, ezzel válik lehetővé, hogy különböző hozzávezető rendszerek az alapanyagokat pontosan az adott réteghez szükséges mennyiségben adagolják a különböző hosszúságok kialakításához. Először egy formaelválasztó filmet visznek fel, ezt követik a különböző alakok és minták üvegszálból, amelyeket poliészter gyanta alapmátrixba ágyaznak be. A szerkezeti rétegeket csak üvegből és gyantából építik fel, ezzel szemben a magréteg tiszta kvarcot tartalmaz. A csövet ezeknek az anyagoknak a tüskére való folyamatos felvitele alakítja ki.
 
Alkalmazások
A FLOWTITE üvegszálas csöveket és szerelvényeket számos felhasználásban alkalmazzák. Az ivóvíz-ellátásban, a szennyvíz-kezelésben, az öntözésben, a tűzvédelemben, a tengervíz sótlanításában, erőműveknél, illetve a vegyi és általános ipari szennyvizek elvezetésében gyakorlatilag korlátlanok a FLOWTITE csőrendszerek alkalmazási lehetőségei. A termékeket használják zsilipeken és hidak vízelvezetésében, de alkalmazhatók kábelek védőcsöveként is. 
 
Főbb jellemzők
A csövek DN100 és DN4000 mm átmérő között 6 és 12 méteres szabvány hosszúságban kaphatók. Felhasználói igény szerint más, maximum 18 méter hosszban is gyárthatók. DN300 mm-nél kisebb átmérő esetében a standard hosszméret 6 méter.
A megengedett maximális nyomás az átmérő függvényében 32 bar, a legnagyobb terhelhetőség pedig 10 000 N/m2.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz