www.magyar-mernoki.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue v.8.2 SP1 épületkezelő rendszer

Az ARC Informatique a PcVue v.8.2 SP1 verzióval bemutatta épületkezelő szoftvercsomagjának legújabb változatát. A PcVue egyetlen eszközben fogja össze az épületek kezeléséhez szükséges valamennyi funkciót, beleértve a fűtést és a klimatizálást, a világítást, a biztonságtechnikát, a kisfeszültségű tápellátást, a tűzjelző rendszereket, valamint az egyéb, a szolgáltatási szektor, az ipar, illetve a repülőterek és a kórházak számára szükséges funkciókat. A PcVue V8.2 SP1 olyan innovatív újdonságokat tartalmaz, mint az épületek energiaoptimalizálása, valamint a piacon elérhető egyetlen eszközként az AutoCAD-fájlok közvetlen átvételének lehetősége. A PcVue-t több ezer épületben alkalmazzák 20 országban szerte a világon, példaként hozható fel az Airbus Industries, a párizsi Paris Charles de Gaulle repülőtér, a kínai központi tévé Pekingben és a milánói kórház.

PcVue v.8.2 SP1 épületkezelő rendszer
A PcVue v.8.2 SP1 kiemelkedő lehetősége az épületek enegiahatékonyságának optimalizálása gazdaságossági és környezetvédelmi szempontok együttes figyelembe vételével. A szoftver tartalmazza a megfelelő protokollokat az energiafogyasztási alrendszerek folyamatinformációinak átvételéhez, többek között a BACNet® épületautomatizálási, a Lonworks® épületadat-kezelő, valamint a Dali világításvezérlő rendszerekből. Az igényeknek megfelelően folyamatosan és szimultán módon optimalizálja a HVAC (fűtés, szellőztetés, klímatechnika) egységek, a világítótestek és az árnyékolók vezérlését, valamint az egyes energiaforrások (például napelemek) használatát.

A Visual Manager megjelenítőmodul az energiafelhasználás elemzésének eszköze. Nemcsak elsődleges és másodlagos energiák mérésére és ábrázolására alkalmas, hanem kimutatja a mérési értékekre befolyással bíró berendezések működését is. A Visual Manager képes az előrejelzésben szereplő energiafogyasztást befolyásoló egyéb tényezők figyelembe vételére, ezzel a felhasználó összehasonlíthatja és elemezheti az energiafogyasztásra vonatkozó valamennyi információt – ami végső soron a kitűzött cél. A folyamatos felügyelet lehetővé teszi a változások, illetve az ezekre bevezetett javítási intézkedések eredményeinek gyors mérését és elemzését. A rendszer könnyen kezelhető webes határidőnaplót és a feladatok tervezéséhez segédeszközt is tartalmaz. Így rögzíthetők például a fűtés be- és kikapcsolásának időpontjai, valamint az épületek különböző területeinek világítási jellemzői.

További innováció a PcVue v.8.2 SP1-ben az AutoCAD®-fáljok kezelésére alkalmas Smart Generator továbbfejlesztése, amelynek ennek révén – az ilyen típusú eszközök között világviszonylatban egyedülállóan – teljes mértékben AutoCAD®-kompatibilissé vált. A felügyeleti alkalmazás installálásával a Smart Generator lehetővé teszi adatok importálását harmadik szoftverből, így például a Wago CoDeSys®, a Schneider Electric Unity®, az ISaGRAF, a Siemens STEP7® vagy az Echelon rendszerből, illetve lehetőség nyílik ember-gép interfészek automatikus generálására (objektummodellek, viselkedések). Az épületek AutoCAD®-es rajzából és az automatikus vezérlési információkból automatikusan generálhatók a felügyeleti megjelenítési modellek, valamint a hozzá tartozó objektumok. Például a vezérlés AutoCAD®-es rajza közvetlenül felhasználható a felügyeletbe direkt módon köthető dinamikus objektum létrehozására. Ugyancsak közvetlenül integrálhatók a hőmérséklet-szabályozási utasítások. Mindez lényegesen lerövidíti a fejlesztési időt és csökkenti a hibakockázatot.

A PcVue v8.2 SP1 a korábbi változatokhoz hasonlóan fejlett vészjelzéskezelést (üzemállapotoktól függő maszkolással), rugalmas architektúrákat (önálló működés, kliens/szerver, webkliens stb.) és egyéb funkciókat kínál.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz