www.magyar-mernoki.com
Weidmüller

Weidmüller MetalliCard – fém jelölők: jelölők alumínium vagy nemesacél kialakításban elektromos berendezések és kábelek jelölésére is

A Weidmüller jelölőrendszere az első, amellyel fémből készült jelölők nyomtatása is lehetővé vált. A jelölőket a már bizonyított MultiCard jelölők teljes választékát is nyomtató „PrintJet PRO” berendezés nyomtatja. A Weidmüller rendszerével az elektromos szekrény belsejében és környékén a jelölési munka rendkívül egyszerű: egy nyomtató, egy szoftver, egy fajta tinta. A felhasználóknak nem kell kemencével, vagy hasonló kiegészítő berendezéssel rendelkezniük. A zökkenőmentesen finomhangolt holisztikus rendszer nyitott a testre szabott megoldásokra – a tervalkotás szabadságának és a más rendszerekből származó adatok egyszerű importálhatóságának köszönhetően. Az előre nyomtatott jelölőváltozatok hosszú szállítási határideje már a múlté. A MetalliCards jelölőket a PrintJet PRO tintasugaras nyomtató nyomtatja. A MetalliCard fém jelölők nyomtatását speciális frissítési csomag tette lehetővé. Lehetőség van az egyéni követelményeknek megfelelő színes grafikák, a karakterek és logók megalkotására. A felhasználók választhatnak a szegecselés, a ragasztás, vagy a rozsdamentes acél kábelkötegelők között a fém jelölők fixálásához – sok lehetőség biztosítja a magas szintű rugalmasságot. A legmagasabb követelményeknek megfelelő MetalliCard jelölők ellenállnak a magas hőmérsékletnek, a szélsőséges hőmérséklet-változásoknak, az UV sugárzásnak és más külső hatásoknak. A téglalap alakú jelölők 27 mm x 18 mm mérettől egészen 85 mm x 54 mm-ig kaphatók. Léteznek kerek jelölők 30 mm átmérőben, valamint egy rozsdamentes acél kábelkötegelők jelölésére szolgáló verzió. Eloxált alumínium (olcsó és kiváló nyomtatási minőséget adó) és rozsdamentes acél (különösen alkalmas a folyamat- és vegyipar számára) szolgálnak anyagválasztékul.

Weidmüller MetalliCard – fém jelölők: jelölők alumínium vagy nemesacél kialakításban elektromos berendezések és kábelek jelölésére is
Anyagtulajdonságaik miatt a fém jelölők jobban megfelelnek az igényesebb alkalmazásokhoz, mint a poliamid jelölők. Jobban ellenállnak a durva környezetnek – beleértve a magas hőmérsékletet, a szélsőséges hőmérséklet-változásokat, az UV sugárzást és egyéb környezeti kémiai/fizikai terhelést. A MetalliCard márkanév alatt a Weidmüller szigorúan tesztelt jelölőket kínál elektromos berendezések és kábelek jelölésére. A kémiailag ellenálló (DIN ISO 175 tesztelt) MetalliCard tesztje számos különböző anyagra nézve sikeresen befejeződött. UV-ellenállását 500 órán át 768 W/m² sugárzási teljesítményen tesztelték. Szintén sikeres volt a termikus stabilitás vizsgálat (-55 °C-tól max. 130 °C-ig tartó hőmérséklet-tartományban), a váltakozó meleg és hideg hőterhelés teszt (IEC 61984 szerint) és a sós permet teszt (336 óra hosszan, DIN EN ISO 9227 szerint). A MetalliCard DIN EN 60529, VDE 0470-1 szerinti ellenőrzött fokú IPX9 K védelemmel rendelkezik.

A MetalliCard jelölőrendszerben a fém jelölőket a piac által jól ismert, a már bizonyított MultiCard jelölők teljes választékát is nyomtató „PrintJet PRO” berendezés nyomtatja. A zökkenőmentesen finomhangolt Weidmüller rendszerrel a felhasználók kiteljesíthetik az elektromos szekrény belsejében és környékén végzett jelölési munkát: csak egy nyomtató, egy szoftver és egyféle tinta. A felhasználók minden nehézség nélkül képesek egyéni elrendezések létrehozására, vagy más rendszerekből származó adatok hasznosítására. Lehetőség van az egyéni elképzeléseknek megfelelő színes grafikák, a karakterek és logók megalkotására. A MetalliCards jelölőket a PrintJet PRO tintasugaras nyomtató nyomtatja, amit egy speciális frissítési csomag tett lehetővé. A nyomtatási folyamat azonos marad: a vízbázisú festék fém szubsztráthoz kötéséhez a kártyát primerrel előkezelik és ezt követi a termikus rögzítés hosszabb folyamata. A jelölők mindössze 5,5 perc alatt készülnek el.

A felhasználók választhatnak a szegecselés, a ragasztás, vagy a rozsdamentes acél kábelkötegelők között a fém jelölők fixálásához – sok lehetőség biztosítja a magas szintű rugalmasságot. A téglalap alakú jelölők 27 mm x 18 mm mérettől egészen 85 mm x 54 mm-ig kaphatók. Léteznek kerek jelölők 30 mm átmérőben, valamint egy rozsdamentes acél kábelkötegelők jelölésére szolgáló verzió. Eloxált alumínium és rozsdamentes acél (1.4301) szolgálnak anyagválasztékul. Míg az alumínium az olcsó megoldást jelenti, a rozsdamentes acél különösen a folyamat- és vegyipar számára alkalmas - amelyek különösen a magas követelményeket állítanak fel a nehéz körülmények közötti ipari alkalmasság szempontjából.

A Weidmüller a különböző jelölők kinyomtatásához betéteket, valamint egy univerzális betétet is kínál. A megfelelő betétek valamennyi méretben képesek befogadni az ugyanolyan típusú jelölőket – furatoktól függetlenül. A betéteket több mint 2000 nyomtatási folyamat élettartamra tervezték. Az univerzális betét nyomtatáshoz mind a nyolc különböző méretű jelölő befogadására alkalmas. A betét kifinomult elhelyezése minden nyomtatási műveletben felvesz egy jelölőt.

*Megjegyzés: PrintJet PRO – a frissítési csomag megvásárlása lehetővé teszi a MetalliCard jelölők problémamentes nyomtatását. A 2010 júliusától 3653-as és magasabb sorszámú (utolsó 4 számjegy) szállított PrintJet Pro-k tulajdonosainak egyszerűen meg kell rendelniük egy frissítést. Az idősebb (kisebb sorozatszámú) PrintJet Pro nyomtatók frissítése a Weidmüller szervizben elérhető szolgáltatás csomaggal érhető el.


Weidmüller – energia, jelek és adatok elektromos kapcsolódása, átvitele és kondicionálása ipari környezetben. – Csatlakozzon!


Kulcsszó: Weidmüller MetalliCard

További információ: www.weidmueller.com és www.power-signals-data.com

Képaláírások:

1. ábra: Weidmüller MetalliCard: első ízben kínál a Weidmüller olyan jelölőrendszert, amellyel fémből készült jelölők nyomtatása is lehetővé vált. A fém jelölőket a már bizonyított MultiCard jelölők teljes választékát is nyomtató „PrintJet PRO” berendezés nyomtatja. (Ábra száma: Sä 20120311)

2. ábra: Weidmüller MetalliCard: a fém kártyák különböző méretben és alakban állnak rendelkezésre. Rozsdamentes acél kábel jelölők egészítik ki a MetalliCard spektrumot. (Ábra száma: Sä 20120308)

3. ábra: Weidmüller MetalliCard: a felhasználók választhatnak a szegecselés, a ragasztás, vagy a rozsdamentes acél kábelkötegelők között a fém jelölők fixálásához – sok lehetőség biztosítja a magas szintű rugalmasságot. (Ábra száma: Sä 20120309)

4. ábra: Weidmüller MetalliCard: lehetőség van az egyéni elképzeléseknek megfelelő színes grafikák, a karakterek és logók megalkotására. A kiváló minőségű PrintJet PRO színes nyomtató magas minőségű és állandó rendszerazonosítást garantál (Ábra száma: Sä 20120312)

5. ábra: Weidmüller MetalliCard: a MetalliCardot egy sor szigorú tesztnek vetették alá a Weidmüller akkreditált laboratóriumában. Az elektromos berendezések és vezetékek azonosítására szolgáló jelölők sikeresen végeztek a különböző teszteken. (Ábra száma: Sä 20120310)


Weidmüller MetalliCard – fém jelölők: jelölők alumínium vagy nemesacél kialakításban elektromos berendezések és kábelek jelölésére is
Weidmüller MetalliCard – fém jelölők: jelölők alumínium vagy nemesacél kialakításban elektromos berendezések és kábelek jelölésére is
Weidmüller MetalliCard – fém jelölők: jelölők alumínium vagy nemesacél kialakításban elektromos berendezések és kábelek jelölésére is
Weidmüller MetalliCard – fém jelölők: jelölők alumínium vagy nemesacél kialakításban elektromos berendezések és kábelek jelölésére is

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz