www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

X-tengely pozíció érzékelés abszolút biztonságos kivitelben

Nagy teljesítményű érzékelő technológia és kiértékelő egység SIL 3 és PL e biztonságintegritási szinten.



Az abszolút pozíció biztonságos meghatározása általában rendkívül összetett technológia alkalmazását igényli. A Pepperl+Fuchs sokkal egyszerűbb megoldásokat kínál erre a feladatra, amik az új PUS kiértékelő egység és a safePXV vagy WCS érzékelők kombinációján alapulnak. A SIL 3 és PL e biztonságintegritási szintnek megfelelő biztonsági funkciók (SF) ezért minimális integrációs ráfordítással valósíthatók meg.

 

A safePXV érintésmentes abszolút helymeghatározó rendszerhez mindössze egy kamera által támogatott érzékelőre van szükség, mivel a többszínű Data Matrix kódokon keresztül belső redundancia jön létre. Milliméteres pontosságú pozicionálást tesz lehetővé akár 10 kilométer hosszon lineáris vezérlésű alkalmazásokhoz, például egypályás szállítószalagokhoz és automatizált tároló- és visszakereső rendszerekhez.

 

A robusztus WCS pozíció jeladó rendszer a kültéri abszolút pozicionáláshoz rozsdamentes acél üreges sínnel rendelkezik. A biztonsági változatban két U-alakú olvasófej figyeli ezt a sínt, és megbízható detektálást biztosít akár 314,5 méteres pályatávolságon még olyan kedvezőtlen körülmények között is, mint például a kikötői daruk üzemeltetése.

 

Az érzékelőktől érkező redundáns jeleket a PUS-F161-B biztonsági kiértékelő egység dolgozza fel és értékeli ki két csatornán keresztül. Az eszköz átjáróként működik a terepi buszhoz. Biztonságos pozíció értéket generál (SafePos SF), amivel egy biztonságosan felügyelt sebességet is meghatározhat (SafeSpeed SF). Az érzékelőket és a kiértékelő egységet integráló alkalmazások az IEC 61508 (SIL 3) és az EN 13849 (PL e) szabvány szerint készültek. Az előzetes tanúsítás és az előkonfiguráció révén gyors és egyszerű üzembe helyezést tesznek lehetővé.



X-tengely pozíció érzékelés abszolút biztonságos kivitelben
PUS-F161-B biztonsági kiértékelő egység
Letöltő URL
https://myconvento.com/public/get_file.php?id=enc2_TXpFMlZscFZSazVpZDNkUk5IWndjMmhNVGtnd1p6MDk&download=1



X-tengely pozíció érzékelés abszolút biztonságos kivitelben
WCS pozíció útadó rendszer kiértékelő egységgel a biztonságos abszolút pozicionáláshoz kültéri alkalmazásokban
Letöltő URL
https://myconvento.com/public/get_file.php?id=enc2_YlRSb1NFNXBNazE1VjNFellrNTJObkpNTVRVMFFUMDk&download=1



X-tengely pozíció érzékelés abszolút biztonságos kivitelben
A safePXV rendszer többféle redundanciát kínál: többszínű kódok, kamerával és kétszínű LED-gyűrűvel ellátott érzékelő, biztonságos kiértékelő egység.
Letöltő URL
https://myconvento.com/public/get_file.php?id=enc2_ZGxKT1dGVm5OVEJQUWtGcFNHaDBRWGN4UXpkRlVUMDk&download=1

 
 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz