www.magyar-mernoki.com
HMS Industrial Networks AB

A Schneider Electric kapta a HMS Networks által létrehozott 10 000 000. Anybus Module Award díjat

A HMS Networks a 10.000.000. Anybus Module díjjal tüntette ki a Schneider Electric céget, a fenntartható energiamegoldások globális vezető vállalatát.

  www.hms-networks.com
A Schneider Electric kapta a HMS Networks által létrehozott 10 000 000. Anybus Module Award díjat

A HMS Networks a 10.000.000. Anybus Module díjjal tüntette ki a Schneider Electric céget, a fenntartható energiamegoldások globális vezető vállalatát. A díjátadó ünnepségre a Schneider Electric párizsi központjában került sor. Az ünnepségen jelen volt Magnus Jansson, a HMS Networks termékmarketing igazgatója, Jean-Louis Guillou, a Schneider Electric Drives részlegét vezető alelnöke, illetve Peter Greenfort, a HMS Networks stratégiai ügyfélmenedzsere.


Az Anybus hálózati csatlakozási interfészek a változtatható sebességű meghajtó sorozatba történő integrálásával a Schneider Electric hajtások széles választékát tett elérhetővé az ügyfelei számára. A hajtások a teljesítmény és az energiahatékonyság szempontjából egyaránt finomhangolhatók. Ez a kettős előny nemcsak az ügyfelek működési teljesítményét javítja, hanem a környezet zöldebbé tételéhez is hozzájárul. 
 
Schneider Electric elkötelezte magát a fenntarthatóság elérése mellett
A fenntarthatóság a Schneider Electric küldetésének középpontjában áll. A vállalat sokrétű stratégiákat alkalmaz a fenntartható világ előmozdítása érdekében. Az egyik kulcsfontosságú megközelítés az ügyfelek támogatását foglalja magában az energiafogyasztás csökkentésében, az általuk felhasznált energia hatásfokának maximalizálása révén. A tisztább és méltányosabb működésre való átállás úttörőjeként a Schneider Electric negyedévente hozza nyilvánosságra a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez való jelentős hozzájárulását.
 
Változtatható sebességű hajtások és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése
Jean-Louis Guillou, az ipari vezérlések és hajtások alelnöke a változtatható sebességű meghajtók figyelemre méltó hatására hívta fel a figyelmet. A Schneider Electric szén-dioxid-kibocsátási jelentésében szereplő összes megtakarított szén-dioxid-kibocsátás 42%-a jelenleg a változtatható sebességű hajtások és villanymotorok hatékonyabb használatának tudható be – ez az eredmény, amit Jean-Louis „abszolút fantasztikusnak” minősít.
 
A motor teljesítményének fokozása intelligens meghajtókkal
Jean-Louis Guillou úgy látja, hogy a hajtátechnika terén uralkodó trendek összhangban vannak a szélesebb iparági változásokkal. Az intelligencia egyre inkább beépül a termékekbe, és minden egyes új meghajtógenerációval megduplázódik a feldolgozási teljesítmény – ez egy igyekezet a felügyelet és a vezérlés javítására az általános hatékonyság további emelése érdekében. Az optimális motorteljesítmény eléréséhez elengedhetetlen a folyamatos ellenőrzés és beállítás. Ehhez intelligensen vezérelhető automatizálási berendezésekre van szükség. Egyes iparágakban a teljes energiafogyasztás akár 50%-a is köthető a villanymotorokhoz. Jean-Louis Guillou elmondása szerint ha a motorok szabályozására intelligens hajtásokat használunk, azzal az energiafogyasztás akár 20%-kal is csökkenthető.
 
20 éves együttműködés: a Schneider Electric és a HMS Networks
A Schneider Electric és a HMS Networks két évtizede ápolják stratégiai partnerségüket. Ez idő alatt a HMS Networks jelentős szerepet vállalt a Schneider Electric által gyártott népszerű, változtatható sebességű meghajtók hálózati csatlakozási megoldásainak fejlesztésében, az ipari vezérlőhálózatokhoz való zökkenőmentes csatlakozást lehetővé téve. Ezek a hálózatok különféle protokollokat ölelnek fel, beleértve a PROFINET-et, az EtherNet/IP-t, az EtherCAT-t, a Modbus TCP-t és még sok egyebet. A Schneider és a HMS Networks együttműködése elengedhetetlennek bizonyult a számos ipari kommunikációs protokollt támogató megoldás léterhozásához.
 
HMS Networks: egy úttörő ipari hálózati kapcsolat
Az Anybus márkanévvel ismert HMS Networks éllovas az ipari hálózati csatlakozási interfészek terén, így döntő szerepet játszik az iparági digitalizáció előmozdításában. Kommunikációs interfészei az ipari hálózati protokollok széles skáláját támogatják, lehetővé téve az ipari berendezések gyártói számára, hogy bármilyen típusú hálózathoz zökkenőmentesen csatlakozzanak a házon belüli fejlesztés és karbantartás terhe nélkül. A HMS Networks-szel együttműködve az olyan vállalatok, mint a Schneider Electric, világszínvonalú és megbízható hálózati kapcsolatot kínálhatnak ügyfeleiknek.
 
Hálózatosodás: a hatékonyság és a fenntarthatóság kulcsfontosságú feltétele
Ahogy a világ a nagyobb hatékonyság és fenntarthatóság felé mozdul el, úgy vesz minket körül mindenhonnan a digitalizáció. A hálózatosodás többé nem luxus, hanem szükséglet. A jövőben minden mindennel összekapcsolódik. A Schneider Electric és a HMS Networks osztják egymás elképzelését az átalakulás előremozdítása érdekében végzett folyamatos együttműködésről.
 
Jean-Louis GUILLOU, a Schneider Drives részleget vezető alelnök így összegzi a partnerség előnyeit: „A digitalizáció körülvesz minket. A hálózatosodás nem pusztán egy jó dolog, hanem egy alapvető követelmény. Egy összekapcsolt és fenntartható jövő kialakítása érdekében folytatjuk a közös munkát.”
 
Videóinterjú Jean-Louis Guillou-val >>



A Schneider Electric kapta a HMS Networks által létrehozott 10 000 000. Anybus Module Award díjat
Jean-Louis GUILLOU, a Schneider Drives részleget vezető alelnök évek óta dolgozik a HMS Networks-szel, és örül a további szoros együttműködésnek.

A Schneider Electric kapta a HMS Networks által létrehozott 10 000 000. Anybus Module Award díjat

A Schneider Electric népszerű Altivar Variable Speed Drive hajtása olyan kommunikációs interfésszel rendelkezik, amelyet a HMS Networks-szel együttműködésben fejlesztettek ki. Az interfész révén a Schneider ügyfelei a hajtást ipari hálózathoz csatlakoztathatják, ami lehetővé teszi az ügyfelek által üzemeltetett motorok hatékony felügyeletét és vezérlését. Az eredmény a gördülékenyebb működés és a megnövelt energiahatékonyság.

 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz